Kort utan valutapåslag – 4 utgivare, 9 kort

Snabbval
Läser in...

  De bästa korten att ha med på resan

  Resor är ofta dyra och det är inte alltid enkelt att hålla koll på alla kostnader. Ett bra sätt att spara pengar när du reser är att ha ett kort utan valutapåslag. Om du är intresserad av att hitta ett sådant är det här artikeln för dig. Vi ska gå igenom olika typer av kort som är förmånliga att ha med sig om du ska ut och resa eller om du handlar mycket online i olika valutor.

  kort utan valutapåslag

  Vad är kort utan valutapåslag?

  Med kort utan valutapåslag betalar du inte någon avgift för valutaväxling. Detta innebär att du inte betalar någon avgift när banken växlar mellan olika valutor. Det kan vara en fördel om du ofta handlar i olika valutor eller reser mycket utomlands. Olika banker och kortutgivare erbjuder olika villkor och det gäller att hitta det kort som passar just dina behov bäst. 

  I takt med att mer och mer handlas online är det allt vanligare att man betalar i olika valutor. Detta gäller även för privatpersoner som kanske inte reser så ofta utomlands. Kort utan valutapåslag kan därför vara en bra idé även för personer som inte reser så mycket. Det finns olika typer av kort utan valutapåslag på marknaden och det gäller att hitta det kort som passar just dina behov.

  Våra favoriter

  Nedan listar vi våra favoriter bland de kort utan valutapåslag som finns på marknaden idag.

  Rocker

  Rockers upplägg är lite annorlunda än många andra kortutställares – upplägget går nämligen ut på att man väljer ett paket efter att man har laddat ned deras app. Det finns tre kortpaket och alla tre är olika typer av betalkort med VISA som betalningssystem.

  Alla tre är kort utan valutapåslag – det är VISA som sätter växlingskursen. De har avgiftsfria bankomatuttag i Sverige och utomlands på belopp upp till 3000 kr per månad. På större uttag än så tillkommer en avgift på 1,25 %.

  Du kan även välja till Rockers kontokredit i appen, med en kreditgräns från 5000 till 40 000 kr. Du kan även välja att skjuta upp eller delbetala köp i appen. Läs dock villkoren noggrant för att se vilka räntor som tillkommer.

  Standard

  Det enklaste paketet är gratis och inkluderar enbart ett virtuellt kort. Med Standard-paketet slipper du valutapåslag och får upp till 1 % i cashback. Du laddar kortet via appen med minst 100 kr åt gången.

  Plus

  Med Plus-paketet för 29 kr i månaden tillkommer även ett fysiskt kort, bättre sparränta, cashback upp till 5 % och en reseförsäkring.

  Premium

  Premium-paketet kostar 99 kr i månaden – för det priset får du alla fördelar som de andra paketen har och några till. Premium-kortet är biometriskt, vilket innebär att ditt fingeravtryck sparas i själva kortet. Du betalar alltså utan PIN-kod och det är bara du som kan använda det. Dessutom får du ännu bättre sparränta och cashback upp till 10 %.

  Skaffa Rocker-kortet

  kort utan valutapåslag

  P.F.C.

  P.F.C. har också olika paket som man kan välja mellan. De har två betalkortspaket: Freemium och Premium. Båda är kort utan valutapåslag och uttagsavgifter (upp till särskilda belopp – därefter tillkommer uttagsavgifter). Du kan också ansöka om att koppla en kontokredit till kortet upp till 10 000 kr. Betalningssystemet och valutaväxlingskursen sköts av Mastercard.

  Freemium

  Freemium är gratisvarianten som ger dig såväl ett fysiskt som ett virtuellt kort att handla med utan någon växlingsavgift. Du kan ta ut max 1000 kr i månaden i bankomater kostnadsfritt.

  Premium

  Premium kommer med alla gratisvariantens fördelar, men kommer också med kostnadsfria uttag i bankomater upp till 10 000 kr i månaden.

  Läs mer hos P.F.C.

  Lunar

  Lunar har, precis som ovanstående, erbjudanden i olika prisklasser när det gäller deras betalkort. Här kan du välja mellan Standard, Premium och Pro. Inget av korten har valuta- eller uttagsavgifter och alla tre är VISA-kort.

  Standard

  Standard-kortet är gratis och inkluderar ett fysiskt kort.

  Premium

  Premium-varianten låter dig ha upp till 3 VISA-kort och inkluderar även en reseförsäkring.

  Pro

  Lunars lyxigaste variant kommer som ett metallkort med personlig lasergravering. Dessutom kan du lägga till fler konton än med de andra korten.

  Beställ kort hos Lunar

  kort utan valutapåslag

  Northmill

  Northmill är först och främst en långivare av kontokrediter, men de erbjuder också sparkonton och betalkort. Deras betalkort använder sig av VISA som betalningssystem och är kort utan valutapåslag och uttagsavgifter.

  Du får såväl ett virtuellt som ett fysiskt kort. Kortet är gratis och det tillkommer ingen årsavgift. Du kan även lägga till en kontokredit på upp till 50 000 kr till kortet.

  Läs mer om Northmill

  Sammanfattning

  Alla kort som vi har listat här är så kallade bank- eller debetkort. Om du i stället är intresserad av kreditkort kan du hitta en lista här. Vi jämför dessvärre inga kreditkort utan valutapåslag.

  FAQ

  Finns det kreditkort utan valutapåslag, uttagsavgift och årsavgift?

  Collector Easyliving är ett kreditkort utan valutapåslag, men det har dessvärre såväl årsavgift som uttagsavgift. Forex VISA är också ett kreditkort utan valutapåslag. Det har heller inga uttagsavgifter inom EU. Däremot har det uttagsavgifter utanför EU och även årsavgift.

  Finns det gratis kort utan valutapåslag och uttagsavgift?

  Det finns flera betalkort som är gratis och som är utan valutapåslag. En del av dem erbjuder även gratis uttag, men ofta upp till en viss gräns.

  Vilket kort utan valutapåslag är bäst?

  Vilket kort som är bäst beror oftast på just din situation, men desto färre avgifter, desto billigare och mer förmånligt är kortet för dig.

  Publicerat: 13 juni, 2022

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden