Revolut

Hur mycket vill du låna?

Revolut är utmanaren till bankerna, utan dolda avgifter. De svenska storbankerna tar ut avgifter för de flesta av sina tjänster, oftast har konsumenten ingen riktig koll på vad det kostar, vilket självklart gör att bankerna tjänar stora pengar.

Dessa dolda avgifter är inget som Revolut använder sig av. Med ny teknik kommer fler utmanare till bankerna. Revolut är ett av bolagen på fintechmarknaden (finansteknologi) som erbjuder tjänster för både privatpersoner och företag. Här följer en genomgång av Revolut och hur deras produkter fungerar.

Jämför kreditkort

Hur fungerar Revolut?

Revolut är en betaltjänst där man använder en app och ett betalkort. Via appen kan man styra flera typer av finansiella transaktioner, det vanligaste är att överföra pengar till sitt Revolutkort. Kortet är ett betalkort som VISA/Mastercard och fungerar precis som andra bank och betalkort.

För att fylla på sitt konto använder man ett betalkort kopplat till sitt bankkonto. Det påminner om hur man fyller på ett kontantkort för mobilen. Det går alltså inte att få ett kreditkort via Revolut, utan du måste ha pengar på kontot för att kunna handla. Dock finns det betydligt fler användningsområden för ett Revolutkonto.

Användningsområden för Revolut – Privat

Ett enkelt exempel är att man kan bestämma hur mycket som ska finnas på Revolutkortets konto. Om man har barn så kan barnet ha ett eget kort och månadspengen kan komma ett bestämt datum varje månad. Man slipper krångliga kontoavgifter hos banken, man överför enkelt pengar via appen till barnens konto. Ett annat exempel är om man ska åka på semester och inte vill använda sitt kontokort pga risker med skimming osv. Skapa ett konto hos Revolut och lämna kontokortet hemma, via appen sätter man själv in så mycket pengar man behöver.

Hitta kreditkort med bonus

Par kramas

Användningsområden för Revolut – Företag

Företag kan ha säljare som reser och träffar kunder. Resor kan köpas med Revolutkortet. Den ekonomiska redovisningen kan vara krånglig med kvitton som kommer bort osv. Med Revolut så fotar man kvittot och direkt får huvudkontoret en kopia på kvittot från säljaren. Företaget kan sätta gränser för hur mycket en säljare kan röra sig med, samt öka på summan vid behov. Om ett kort kommer bort eller blir stulet kan man enkelt spärra det och sedan låsa upp om det kommer tillrätta. Företaget får bra koll på de anställda och deras utgifter på ett enkelt sätt, utan att riskera företagets bankkontouppgifter.

Hitta gratis kreditkort

Vilka valutor kan man använda med Revolut?

Över 150 olika valutor finns att använda. Revolut anger själva att de inte tror på finansiella gränser, och tar inte lika stora avgifter för att handla i olika valutor. Om man till exempel är på semester i Thailand kan man enkelt använda sitt Revolutkort för att ta ut kontanter eller handla i affärer utan att behöva betala dyra växlingsavgifter. Via appen överför man enkelt pengar från sitt ”vanliga” kort till Revolut för att sedan kunna handla med andra valutor. Upp till 2000 kronor i kostnadsfria internationella bankomatuttag.

Vilka fördelar finns med Revolut?

Inga dolda avgifter. Har man ett kontokort hos en vanlig svensk storbank utgår avgifter i olika former, tex månadsavgift. Detta slipper man med Revolut. Däremot finns det vissa transaktioner där även Revolut tar ut en avgift, i de fallen är dock avgiften lägre än hos traditionella banker. En annan fördel med Revolut är att man slipper ha det kopplat till sitt bankkonto. Om kortet försvinner eller blir stulet kan man enkelt spärra kortet. Hittar man kortet kan man sedan låsa upp det, vilket inte går när man spärrar ett traditionellt kort. Fler fördelar med Revolut:

Fördelar med Revolut

 • Enkelt och snabbt att öppna ett konto
 • Betalkort som inte är kopplat direkt till bankkonto
 • Inbyggd budgethantering
 • Utgiftsmeddelanden kommer direkt
 • Handla utomlands med låga avgifter
 • Ta ut pengar utomlands
 • Enkla och billiga försäkringar
 • Globala överföringar av pengar
 • Ställa in återkommande betalningar
 • Skicka pengar snabbt mellan privatpersoner
 • Spärra och lås upp kortet själv med appen
 • Växla kryptovalutor
 • Spara pengar

Hitta de bästa resekorten

Kan man få bonuserbjudanden hos Revolut?

Ja, det finns ett flertal erbjudanden för den som använder ett Revolutkort. Ju mer man handlar desto närmare ett erbjudande kommer man. Revolut kallar det för Cashback, och för var 10:e köp får man ett cashbackerbjudande. Det finns en erbjudandemätare, där man enkelt kan följa sin utveckling och hur nära man är sitt nästa erbjudande. Det kan vara erbjudanden inom olika branscher som resor, restauranger och shopping. Hos vissa kan erbjudanden vara upp till 50% på nästa köp.

Vilka avgifter finns hos Revolut?

För en vanlig privatperson som använder Revolut för att handla i butiker Sverige så är det inga avgifter. De avgifter som finns är när man ska göra vissa större transaktioner eller handla med olika valutor. Exempel på avgifter är:

 • Handla med valutor för över 50.000 SEK – Avgift 0,5% av summan
 • Ta ut mer än 2000 SEK i annat land – Avgift 2% av summan
 • Överföra pengar till utlandet över 50.000 SEK – Avgift 0,5% av summan
 • Vissa avgifter om man använder Revolut som företagskort. Läs mer nedan.

Revolut som företag

Revolut grundades 2015 och har sitt huvudkontor i London. Företaget erbjuder banktjänster med betydligt färre och lägre avgifter än de traditionella bankerna. Målet är att skapa en internationell finansiell gemenskap, där man enkelt ska kunna överföra pengar, sköta betalningar och handla.

I dagsläget har Revolut runt 600 anställda och man jobbar för att bli än mer globala. Revolut grundades av entreprenören Nikolay Storonsky och har med hjälp av investerare växt snabbt sedan starten. Idag har man över 6 miljoner kunder och via Revolut genomförs över 350 miljoner transaktioner varje år.

Hitta de bästa matkorten

Olika kort hos Revolut

Det finns flera olika kort hos Revolut beroende på vad man har användning för. De olika korten har flera finesser och en kort genomgång av korten följer här:

Revolut Standard

Revoluts standardkort är ett kort för den privata användaren som endast handlar och gör enkla ärenden på hemmaplan. Man får ett kostnadsfritt brittiskt konto och ett kostnadsfritt Euro IBAN-konto. Det gör att man kan handla med över 150 olika valutor till den lägsta interbankkursen. Hos en vanlig bank utgår extra avgifter för detta, men inte hos Revolut. Dessutom får man kostnadsfri växling med 29 olika valutor (upp till 50.000 kronor) och kostnadsfria bankomatuttag utomlands (upp till 2000 kronor).

Årsavgift: Ingen
Reseförsäkring: Nej
Valutapåslag: Kostnadsfri växling (29 valutor) upp till 50.000 kronor/månad
Fria uttag i bankomat: Upp till 2000 kronor

Revolut Premium

Med Revolut Premium så utökar man sina möjligheter att använda kortet och får fler fördelar. Framförallt de som reser mycket har god användning för Revolut Premium. Förutom standardfördelarna kan man med Revolut Premium också teckna försäkringar som reseförsäkringar och sjukförsäkringar. Dessutom har man ett högre kostnadsfritt uttag utomlands (4000 kronor). Man kan även få expressleveranser samt virtuella engångskort. En till fördel med Revolut Premium är att man får tillgång till exklusiva lounger på flygplatser. Kostnaden för Revolut Premium ligger runt 75-80 kronor per månad.

Årsavgift: Ca 900 kronor
Reseförsäkring: Ja
Valutapåslag: Kostnadsfri växling (29 valutor) utan gräns
Fria uttag i bankomat: Upp till 4000 kronor

Revolut Metal

Det exklusiva Revolut Metal har alla fördelar som standard och premium, men med ”extra allt”. Kostnadsfria uttag utomlands är upphöjt till 6000 kronor. Dessutom får man en cashback på alla sina köp. 0,1% på alla köp inom Europa och 1% på alla köp utanför Europa. Man kan även få tillgång till en personlig concierge som hjälper till med tex rese- eller hotellbokningar. Det exklusiva och snygga metallkortet har många fördelar och kostnaden ligger runt 140 kronor per månad.

Årsavgift: Ca 1700 kronor
Reseförsäkring: Ja
Valutapåslag: Kostnadsfri växling (29 valutor) utan gräns
Fria uttag i bankomat: Upp till 6000 kronor

Hitta fler kreditkort

Sammanfattning av Revolut

Det finns stora fördelar med Revolut jämfört med en traditionell bank. Man skapar konto enkelt på några minuter. Ett par dagar senare får du ett betalkort du kan använda på samtliga ställen där VISA/Mastercard kan användas. Man slipper koppla sitt lönekonto eller annat bankkonto till kortet, vilket gör att man enkelt kan ha koll på vad som finns på kortet. Det är inga dolda avgifter och om man reser mycket så kan man enkelt uppgradera sitt kort till Premium eller Metal och få ännu fler fördelar och erbjudanden. För de som har barn och inte använder kontanter så är Revolut mycket bra. Om barnet ska gå och handla själv så kan man ladda kortet med precis så mycket pengar man vill. Skulle kortet komma bort eller barnet tappar kortet så spärrar man det enkelt via appen. Just appen gör att man får stenkoll på allt som händer på sitt Revolutkonto.

Resa med Revolutkort

Om man reser utomlands så kan man låsa in sitt bankkort i hotellrummets kassaskåp och bara ta med sig Revolutkortet, laddat med den summa man själv vill. Vid kontantuttag så slipper man avgifterna som annars dras på det vanliga bankkortet. För de som jobbar en del utomlands eller med kunder i andra länder så sköter man enkelt överföringar och betalningar utan att bankerna drar en massa avgifter som man inte har koll på. Dessutom kan man enkelt dela en nota på en restaurang eller göra pengaöverföringar direkt till vänners konton. Revolut är säkert att använda och ju fler som ansluter sig världen över, desto mer kommer Revolut att utvecklas. Redan nu finns fina bonusar med cashback på inköp samt erbjudanden efter ett visst antal köp. Revolut är det nya sättet att hantera sina pengar på egna villkor, inte storbankernas villkor.

Titta på olika kreditkort

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden