Hitta det bästa bonuskortet – här är topp 4

Snabbval
Läser in...

  Om du är en av dem som tycker om att uppdatera garderoben regelbundet eller kanske ständigt vill ha den senaste teknikprylen kan det vara värt att överväga att skaffa ett kreditkort. Genom att samla bonusar eller poäng på dina inköp kan du helt plötsligt spara pengar på dina shoppingvanor. Här ska vi ge dig tips på några olika kort så att du kan hitta det bästa bonuskortet för just dig.

  bästa bonuskortet

  Spara på att spendera – hur funkar det?

  Det finns idag en hel drös av kreditkortutgivare att välja mellan. Ett sätt för dem att utmärka sig bland konkurrenterna är genom att kunna ge sina kunder något extra förmånligt, vilket ofta tar sig uttrycket av en slags bonus- eller poänginsamling, som sedan kan användas på olika sätt. Ibland kan bonusen användas i särskilda butiker och ibland kan de ge dig avdrag på din månatliga faktura. Det senare brukar kallas för cashback, alltså att du får en del pengar tillbaka på köp du har gjort som dras av på fakturan.

  Bonus- och poänginsamling kan även fungera på andra sätt. Med olika kreditkort kan det finnas olika typer av rabatter eller bonus- och poängsystem. Hur de här rabatterna eller bonussystemen funkar kan variera från kort till kort – därför är det en bra idé att jämföra några olika för att hitta det bästa bonuskortet till just dig.

  Därefter kan du välja utifrån det bonussystem som skulle ge dig mest tillbaka – kanske ett kort som har erbjudanden på produkter du är intresserad av eller samarbeten med butiker som du tycker om att handla i.

  Lista med våra fyra favoriter – välj det bästa bonuskortet

  När det gäller att hitta det bästa bonuskortet har vi tagit fram våra fyra favoriter, valda från vår lista med de bästa kreditkorten i Sverige.

  Mer och mer cashback med Komplett Bank

  Om du är mer intresserad av ett kreditkort med cashback än ett kreditkort med rabatt eller poäng i butiker kan Komplett Banks Mastercard vara det bästa bonuskortet för dig. Med deras Mastercard får du bonuspoäng på varje köp. De här poängen omvandlas sedan till hela kronor, vilka du sedan kan använda för att betala en del av din faktura som Komplett Bank skickar varje månad. Det innebär att egentligen blir alla köp du gör lite billigare.

  Däremot finns det gränser och olika nivåer när det gäller poänginsamlingen. Köp som görs för mer än 20 000 kr ger 1 % bonuspoäng, medan köp i Kompletts egen webbutik ger hela 4 % bonuspoäng. Alla andra köp ger 0,5 % bonuspoäng.

  bästa bonuskortet

  Res med resurser och resårband i plånboken

  Här kommer faktiskt två tips i ett – Resurs Bank har två kreditkort som kommer med olika bonussystem. Alla köp som görs med såväl Resurs Gold som med Resurs World omvandlas till bonuspoäng som du kan shoppa vår i deras poängbutik.

  Skillnaden mellan de två korten när det gäller poänginsamling är att Resurs World är dubbelt så lönsamt som sitt syskon – med Resurs World motsvarar en krona en bonuspoäng, med Resurs Gold motsvarar en krona en halv bonuspoäng.

  Båda korten kommer även med en reseförsäkring om minst 75 % av resan betalas med något av korten. För dig som tycker om att resa är nog Resurs World det bästa bonuskortet – vilket kanske kan anas utifrån dess världsliga namn – eftersom det inkluderar åtkomst till flygplatslounger runt hela världen samt hjälp med bokning av resor av en concierge-service.

  Resurs World ser kanske ut som det bästa bonuskortet av de två, men det kostar trots allt mycket mer i avgifter. Vilket av de två som faktiskt ger den bästa bonusen beror på hur mycket kortet används, samt om utbudet i deras poängbutik motsvarar inköp du behöver göra.

  Bank Norwegian – bästa bonuskortet för dig som vill flyga billigt

  Vår tredje tävlande tar dig jorden runt och lämpar sig särskilt bra för dig med vagabonddrömmar och som tycker om att spendera pengar på resor. Hos Bank Norwegian heter poäng- eller cashback-systemet cashpoints, som kan samlas ihop och därefter betala flygresor med Norwegian.

  En nackdel är att bara 0,5 % av ett köp med Norwegian-kortet omvandlas till cashpoints, vilket betyder att om du handlar för 100 000 kr med kortet har du tjänat ihop 500 cashpoints. De motsvarar ca 500 NOK, vilket med Norwegian kanske är en enkel flygresa inom Europa. Alltså måste du handla ganska mycket för att det ska vara värt det.

  bästa bonuskortet

  re:member flex – flexibla rabatter

  Kortet från re:member är kanske det bästa kortet när det gäller just shopping. Med rabatter i mer än 300 butiker online är re:member flex ett riktigt bra Mastercard att ha i plånboken. I de hundratals affärerna som ingår kan du få upp till 25 % rabatt genom programmet som de kallar re:member reward.

  Programmet omfattar en uppsjö av olika varor och tjänster som sträcker sig från allt till flygbolag, sportbutiker, skönhetsartiklar, hyrbilar, hemelektronik, kläder och mycket mer, från etablerade och mindre märken. När du handlar i butikerna betalar du som vanligt, men rabatten dras från din faktura på kortet.

  Det bästa bonuskortet är det som passar dig bäst

  När det gäller att spara pengar på dina utgifter finns det många kreditkort som kommer med förmåner. Våra favoriter är förstås bara några av alla som finns på marknaden. Ett bra sätt att hitta det bästa bonuskortet till just dig är genom att jämföra olika kreditkortserbjudanden för att se vilket kort som passar dig bäst utifrån såväl villkor som rabatter och bonusar.

  Det som är viktigt att komma ihåg med kreditkort är att räntorna kan bli väldigt dyra om du skulle utnyttja din kredit och inte betala tillbaka den i tid. Med det sagt kan ett kreditkort vara väldigt användbart, och speciellt i osäkra ekonomiska tider (som nu med kriget i Ukraina) finns det till och med myndighetsrekommendationer kring att ha flera kort i plånboken.

  Men i slutänden är det du som avgör vilket kort som är bäst för dig – vi hoppas att vi har hjälpt dig ett steg på vägen till att hitta det bästa bonuskortet.

  Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden