Credigo

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Credigo använder sig inte av UC för att utföra kreditupplysningar.
  • Man kan låna upp till hela 20 000 kronor.
  • Credigo har öppet sju dagar i veckan vilket ger en snabb låneprocess.
  • Credigo använder sig utav direkt utbetalning av lånet till en mängd svenska storbanker.
  • Credigo tar ingen säkerhet eller borgen för lånet.
  Nackdelar:
  • Hos Credigo måste man betala en administrativ uttagsavgift om hela 295 kronor när man begär ett uttag.
  • Credigo använder sig utav höga förseningsavgifter om en återbetalning uteblir.
  • Hos Credigo kan man lockas att ansöka om en mycket högre kredit än vad man faktiskt är i behov av vilket kan ge svårigheter med återbetalningen.

  Credigo är ett låneinstitut som funnits i Sverige ända sedan 2006. Med en van hand lånar de ut kontokrediter på upp till 20 000 kronor till privatpersoner.

  Credigo är en del utav Northmill och står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Erbjudande

  Credigo erbjuder lån till privatpersoner. Hos Credigo kan man ta en kontokredit på mellan 1 000 kronor och 20 000 kronor.

  Löptiden är flexibel och beror på den summa som lånas och utnyttjas.

  Något som är bra att veta är att Credigo inte använder sig utav UC för att utföra kreditupplysningar. Därmed kan man behålla sin goda kreditvärdighet tror att man lånar pengar. Credigo använder sig istället utav Creditsafe för att undersöka låntagarens ekonomi.

  När man ansöker om ett lån hos Credigo så är det okej att man har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare. Detta eftersom att Credigo utvärderar låntagarens ekonomi och sätter individuell ränta.

  Ränta och avgifter

  Credigo har en månadsränta på mellan 1,24 % och 1,91 %.Dessutom har de en extra avgift för alla de uttag som görs. Avgiften är på 295 kronor.

  Förutom detta så tas en uppläggningsavgift om 295 kronor ut. Credigo använder sig dock inte utav årsavgifter eller aviavgifter.

  Utbetalning av lån

  Om man använder sig utav Swedbank, handelsbanken, Nordea eller SEB så får man tillgång till sitt begärda uttagsbelopp inom en timme under Credigos öppettider.

  Om man har sitt bankkonto i en annan bank så får man pengarna samma dag om man begär ett uttag innan kl. 13:30. I andra fall kommer pengarna in på kontot nästkommande vardag.

  Kundtjänst

  Credigo håller öppet sju dagar i veckan vilket är väldigt bra för ett låneinstitut. Varje vardag så finns de på plats mellan kl. 07:00 och 21:00. På helger finns de istället på plats mellan kl. 10:00 och 18:00. Man kan kontakta Credigo via telefon, mejl eller live chatt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden