Smspengar

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Ingen kreditupplysning hos UC
  • Betala endast ränta nyttjad kredit
  • Lån på så låga belopp som 1000 kr
  • Ansökan är både snabb och enkel
  Nackdelar:
  • Flera avgifter tillkommer

  Om Långivaren Smspengar

  Smspengar är en av de långivare som funnits längst i branschen, sedan 2007 har man försett tusentals svenskar med snabblån. Genom åren har de försett tusentals svenskar med snabblån och de står ut med sin erfarenhet och stabilitet i sektorn. De erbjuder kontokrediter upp till 30 000 kr, en tjänst som inte involverar UC, vilket är fördelaktigt för kunder som vill skydda sin kreditvärdighet.

  Smspengars erbjudande

  Deras lån kallas kontokredit, det fungerar som ett kreditkort på nätet som man alltid har tillgång till. Genom Smspengar kan man låna mellan 1 000 kr och 30 000 kr med en flexibel löptid.

  Du betalar endast ränta på det utnyttjade beloppet och kan även betala tillbaka lånet i förskott. Godkända lån betalas ut samma dag eller inom högst en bankdag.

  Webbplats och ansökan

  En ansökan om kredit hos Smspengar kan göras när som helst på dygnet, varje dag i veckan, året runt. Låna pengar hos Smspengar hade inte kunnat vara enklare, väl inne på deras hemsida fyller man enkelt och snabbt i ansökningsformuläret. Kunder väljer vilket av de möjliga beloppen de vill ansöka om samt fyller sedan i deras personliga uppgifter.

  Efter att ha fyllt i alla uppgifter signerar man sedan lånet med antingen Bankid eller laddar upp giltiga id-handlingar. Hela besväret tar endast några minuter och svar fås utan dröjsmål under företagets öppettider.

  Räntor och övriga kostnader

  Smspengar tar ut en uppläggningsavgift på 280 kr och en uttagsavgift på 95 kr, plus en aviavgift på 45 kr. Deras effektiva ränta varierar mellan 60,00 % och 708,91 %, vilket kan vara högt jämfört med andra långivare. Det är viktigt att du som kund är medveten om dessa kostnader innan du tar ett beslut.

  Trygghet och support

  När det gäller trygghet och support, står Smspengar starka med en kundtjänst som är lättillgänglig under vardagar. Med öppettider mellan 08:00 och 16:00 på helgfria vardagar, strävar de efter att erbjuda snabb och effektiv hjälp. Du kan nå dem via olika kanaler, inklusive telefon, e-post och brev, vilket ger en mångsidighet i kommunikationen som uppskattas av många kunder. 

  Deras engagemang för kundservice framgår inte bara av de direkta kontaktkanalerna, utan också genom den detaljerade FAQ-sektionen på deras hemsida. Där kan du finna svar på de vanligaste frågorna, vilket ger dig möjlighet att snabbt få information och lösa eventuella problem på egen hand. Deras omdömen på Trustpilot med ett betyg över genomsnittet, ger en tydlig fingervisning om hur nöjda kunderna är. Denna kombination av personlig support och självhjälpsresurser visar på Smspengars ambition att alltid sätta kundens behov i fokus.

  Villkor

  När du funderar på att ta ett lån från Smspengar, är det viktigt att förstå och uppfylla deras kriterier. Åldersmässigt måste du vara minst 18 år, vilket är standardkravet för att ingå ett lagligt finansiellt avtal.

  För att kvalificera dig för ett lån krävs det också att du har en stabil inkomst. Detta hjälper Smspengar att bedöma din förmåga att hantera och återbetala lånet på ett ansvarsfullt sätt.

  Ett annat grundläggande krav är att du ska vara folkbokförd i Sverige. Detta är nödvändigt för att Smspengar ska kunna genomföra en korrekt kreditbedömning och bekräfta din identitet.

  När det kommer till betalningsanmärkningar, är Smspengar något flexibla. De kan bevilja lån under vissa begränsade omständigheter, även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Nyckelfaktorn här är din nuvarande betalningsförmåga. Detta innebär att om din ekonomiska situation just nu är stabil, kan du ha möjlighet att få ett lån trots tidigare ekonomiska utmaningar.

  Det är dock viktigt att notera att Smspengar inte godkänner lånansökningar om du har ett skuldsaldo, utmätningsförsök eller någon annan aktiv skuld hos Kronofogden. Denna policy är avsedd att skydda både låntagaren från att fördjupa eventuella ekonomiska svårigheter och Smspengar från att ta på sig för hög risk.

  Slutligen, när det gäller kreditupplysningen, använder Smspengar Creditsafe istället för UC. Detta betyder att kreditupplysningen inte kommer att påverka ditt UC-kreditbetyg, vilket är en fördel om du är noga med att upprätthålla din kreditvärdighet.

  Sammanfattningsvis erbjuder Smspengar en ansvarsfull lånemöjlighet med tydliga villkor. Deras öppenhet för att låna ut till personer med betalningsanmärkningar, under förutsättning att de har en stabil nuvarande ekonomi, är ett exempel på deras flexibilitet och kundorienterade inställning.

  Sammanfattning och betyg

  •  Om Långivaren: Erfaren och pålitlig (4/5)
  • Webbplats och Ansökan: Snabb och enkel (5/5)
  • Ränta och Kostnader: Hög ränta och flera avgifter (3/5)
  • Trygghet och Support: Tillgänglig men begränsade tider (3/5)
  • Villkor: Flexibla men med strikta kriterier (3/5)

  Smspengar framstår som en stabil och erfaren aktör på lånemarknaden, med en särskilt imponerande webbplats och ansökningsprocess. Medan deras räntor och avgifter kan vara höga, balanserar de detta med en tillgänglig kundservice och flexibla villkor. Totalt sett erbjuder Smspengar en tillfredsställande tjänst för de som behöver snabba lån, men det är viktigt för dig som låntagare att vara medveten om de kostnader som är associerade med deras lån.

  Totalpoäng: 18/25


  Smspengar recension - 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden