Shoppa smart i jul – Kreditkortet för julshoppingen

Om det är någon gång på året som vår konsumtion skjuter i höjden så är det under julen. Det shoppas allt från klappar som ska läggas under granen till plojgrejer som det ska tävlas om i julklappsspelet. För att inte tala om mat till julbordet, om det är er tur (eller otur) att vara värd för firandet. Som om inte det vore nog följs dessutom julfirandet av mellandagsrean, vilket är den perfekta tiden att köpa sådant som stod med på önskelistan men som ingen köpte.

Vi kan alltså konstatera att det görs en hel del inköp under december månad. Det gäller därför att vara smart i hur vi shoppar. Faktum är att det finns en hel del att vinna på att använda rätt kreditkort, men vilket är egentligen det bästa kreditkortet för julshopping?

Jämför kreditkort för julshopping

Shoppa i jul

Snabbval
Läser in...

  Kreditkortets egenskaper

  Det finns en rad olika faktorer att tänka på när det kommer till att avgöra ett kreditkorts användbarhet vid julshopping. Dels är det viktigt att tänka på de avgifter som finns, exempelvis om kortet har någon årsavgift eller startkostnad. Det är också viktigt att undersöka om kortet har någon cashback eller bonusar, och hur dessa fungerar.

  I den här artikeln har vi valt att jämföra följande fyra kreditkort:

  • Bank Norwegian kreditkort
  • Komplett Bank Mastercard
  • re:member flex
  • Supreme Card Gold

  Årsavgift och räntefria dagar

  Den första kategorin vi tittat på är kreditkortens årsavgifter och räntefria dagar. Samtliga kort, förutom Supreme Card Gold, har 0 kr årsavgift. Det innebär att du kan teckna dessa utan kostnad och bara betala när du faktiskt använder kortet. Årsavgiften för ett Supreme Card Gold är 245 kr. Däremot har detta kreditkort 50 000 kr mer i kreditgräns än de andra.

  Det är också Supreme Card Gold som har den längsta räntefria perioden på 60 dagar. För att inte tala om ett halvårs räntefri delbetalning. Det innebär att du kan betala av skulden inom två månader eller delbetala ett dyrare inköp i ett halvår utan att betala ränta.

  re:member flex kommer på en andra plats med 56 räntefria dagar, följt av Komplett Bank med 50 dagar och Bank Norwegian på en sista plats med 45 dagar utan ränta.

  Just nu har dessutom Komplett Bank Masercard en kampanj som innebär att du kan använda deras kreditkort till julshopping helt utan avgifter eller räntor fram till 31 januari.

  Bonus och cashback när du ska shoppa i jul

  En annan viktig aspekt när det kommer till att julshoppa smartare är de bonusar och cashbacks som följer med kreditkorten. Med Komplett Bank Mastercard får du 1-4 % bonus på alla varuköp. Mest poäng får du när du handlar online, och framförallt när du köper elektronik på Komplett.se. Poängen kan sedan användas för att betala fakturor och du kan maximalt få 500 poäng i månaden, vilket innebär att du kan tjäna 500 kr per månad.

  Kreditkortet re:member flex har ett förmångsprogram som ger dig upp till 25 % rabatt i över 300 nätbutiker. Det gäller allt från webbutiker för barnleksaker och kläder till resor och abonnemang. Du får exempelvis 12 % på Bubbleroom, 15 % på Philips och 10 % på Cervera. Det finns alltså mycket pengar att spara in om du planerar att julshoppa online!

  Med Bank Norwegian kreditkortet tjänar du 0,5 % bonuspoäng på alla varuköp och 4-10 % av priset på flygbiljetter. Dessa poäng kan sedan användas till att betala din resa med Norwegian, kanske sportlovsresan eller resan till sommaren? Det innebär att ju mer du handlar med kortet under julen, desto mindre kostar nästa resa med Norwegian.

  Supreme Card Gold ger dig ett halv bonuspoäng per spenderad krona. Om du handlar för 100 kronor får du alltså 50 poäng. Du får poäng på alla köp du gör, men även när du betalar räkningar, abonnemang eller gör kontantuttag. Det går alltså snabbt att tjäna ihop till poäng med kortet! Dessvärre kan poängen endast användas i Supreme Cards egna poängshop.

  Med det sagt finns det mycket att välja på i den välfyllda poängshoppen. Allt från resor och presentkort på bio och upplevelser till hemelektronik och inredning.

  Och vinnaren är…

  re:member flex! Med motiveringen att kreditkortet är helt avgiftsfritt – ingen årsavgift och väljer du e-faktura tillkommer inte heller någon aviavgift. Dessutom får du fina rabatter på ett stort antal nätbutiker, vilket gör att du kan ta del av kortets förmåner direkt när du julhandlar.

  På en hedervärd andraplats hittar vi Komplett Bank Mastercard som ger dig pengar tillbaka på dina köp och är helt avgifts- och räntefritt fram till 31 januari.

  Bank Norwegian och Supreme Card Gold hamnar på en delad tredjeplats. Båda gör det lätt att spara ihop bonuspoäng, men har begränsningar i användandet av poängen. För den som planerar att resa med Norwegian under 2020 kan det gynna sig att använda kreditkortet till julshoppingen, men där tar förmånerna slut. Däremot är kortet avgiftsfritt, vilket är ett plus.

  Det kan inte sägas om Supreme Card Gold som har en årsavgift på 245 kr. Till dess fördel är att de har 6 månaders räntefri delbetalning och en hög kreditgräns. Det har också ett bra bonussystem, så länge du hittar det du vill ha eller behöver i deras poängshop.

  Hitta rätt kreditkort för julshoppingen

  Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden