Black Friday tips: Spara pengar på årets shoppingdag

Black Friday drar officiellt om mindre än 2 veckor, Men redan nu har många butiker påbörjat sina reaperioder. Black Friday är en av de största högtiderna för shopping, och det är lätt att känna sig överväldigad av alla erbjudanden och prishets. För att undvika att köpa saker du egentligen inte behöver eller har råd med, har vi samlat våra bästa tips för att hjälpa dig att hålla huvudet kallt och göra det bästa köpet på Black Friday.

Jämför priset, planera dina inköp och gör en budget är några av de viktigaste tipsen för att lyckas med dina köp på Black Friday. Tänk efter och se över din ekonomi innan du gör några köp, och tänk på att kvalitet är viktigare än kvantitet. Med våra tips kan du göra smarta köp och undvika att bli lurad av prishetsen.

Key Takeaways

 • Jämför priset, planera dina inköp och gör en budget för att lyckas med dina köp på Black Friday.
 • Tänk efter och se över din ekonomi innan du gör några köp.
 • Kvalitet är viktigare än kvantitet på Black Friday.
Kvinna som håller shoppingkassar från Black Friday

Black Friday tips 1: Jämför priset

Under Black Friday är det lätt att bli förblindad av röda prislappar. För att undvika att köpa något till ett överpris är det viktigt att jämföra priser innan man slår till. Genom att söka på en produkt på sidor som Prisjakt och Pricerunner kan du se var den säljs till bäst pris. Där kan du dessutom se hur priset har utvecklats över tid för att avgöra om det är ett verkligt kap eller inte.

När du jämför priser bör du också ta hänsyn till konkurrenternas priser. Det kan finnas andra butiker som säljer samma produkt till ett ännu bättre pris. Genom att jämföra priser på olika butiker kan du spara pengar och undvika att betala överpris.

Så kom ihåg, innan du slår till på ett “kanonpris” under Black Friday, se till att jämföra priser noggrant för att undvika att bli lurad.

Black Friday tips 2: Planera dina inköp

När Black Friday närmar sig, bombarderas du med massor av reklam. Det kan vara svårt att motstå lockelsen av fantastiska priser på produkter du inte ens behöver. För att undvika impulsköp och göra de mest lönsamma köpen, är det en bra idé att skriva en lista med saker du verkligen behöver i god tid innan. Tänk på vad du har velat köpa länge men inte har velat lägga pengar på. Dessa produkter bör utgöra din varukorg under Black Friday. En bra lista hjälper dig att prioritera och stå emot impulsköp. Så planera dina inköp i förväg och undvik att köpa onödiga prylar.

Black Friday tips 3: Skapa en budget

Att handla på Black Friday kan vara lockande, men det kan också bli dyrt om du inte har en plan för dina inköp. Genom att skapa en budget kan du undvika att spendera mer än vad du har råd med. Det är också viktigt att undvika att handla på kredit, eftersom det kan leda till onödiga skulder.

När du skapar din budget, tänk på hur mycket pengar du har tillgängliga och hur mycket du verkligen vill spendera. Försök att hålla dig till din budget och undvik att impulsivt köpa saker som du egentligen inte behöver.

Ett annat tips är att betala direkt istället för att välja att dela upp ditt köp eller att betala senare. På så sätt kan du undvika att hamna i skulder och få en bättre överblick över din ekonomi.

Här är några tips för att skapa en budget inför Black Friday:

 • Gör en lista över vad du vill köpa och hur mycket varje sak kostar.
 • Räkna ut hur mycket pengar du har tillgängliga för att spendera på rean.
 • Fördela din budget på de saker du vill köpa.
 • Håll dig till din budget och undvik att köpa saker som inte finns med på din lista.

Black Friday tips 4: Handla kvalitet

När du handlar på Black Friday behöver du inte oroa dig för miljön. Du kan göra bra kap genom att köpa produkter av högre kvalitet som kan användas under en längre tid. Detta ger dig mer valuta för pengarna och minskar behovet av att köpa nya produkter oftare. Försök att inte bara fokusera på de billigaste alternativen utan tänk på hållbarheten också. Detta kan leda till att du gör det bästa köpet under Black Friday. Här är några tips för att handla kvalitet:

 • Köp produkter från tillförlitliga varumärken som är kända för att tillverka högkvalitativa produkter.
 • Läs recensioner från andra kunder för att få en uppfattning om produkternas kvalitet och hållbarhet.
 • Köp produkter som har en garanti eller återvändningspolicy för att försäkra dig om att du kan återlämna produkten om den inte uppfyller dina förväntningar.
 • Undvik att köpa produkter som är gjorda av billiga material som kan brytas ner snabbt eller som inte är hållbara på lång sikt.

Black Friday tips 5: Tänk efter!

Även om du inte har planerat att handla mycket, kan det vara lätt att bli lockad av annonser och plötsligt stå där med 25 varor i kassan. Det är då viktigt att backa ett steg, stänga ner fliken och ägna sig åt något annat en stund innan du genomför köpet. Att bara låta dig själv tänka efter i några minuter kan vara det bästa Black Friday-tipset för att undvika onödiga köp. Genom att ta en paus och reflektera kan du undvika impulsiva köp och göra mer genomtänkta val.

Black Friday tips 6: Se över din ekonomi

Inför Black Friday är det avgörande att ha en god överblick över din ekonomi för att kunna göra större inköp på ett ansvarsfullt sätt. Ett effektivt tillvägagångssätt kan vara att regelbundet spara pengar, så att du har en buffert tillgänglig när du behöver den. Att planera i förväg kan hjälpa dig att undvika att ta dyra lån eller använda kreditkort för att finansiera dina inköp.

Om du ändå finner att du behöver låna pengar, erbjuder vi på Sverigekredit en utmärkt lösning genom vår jämförelsetjänst där du enkelt kan jämföra olika lånealternativ. Detta säkerställer att du kan välja ett lån som passar din ekonomiska situation och som erbjuder konkurrenskraftiga villkor. Kom ihåg att det alltid är viktigt att bara låna så mycket som du realistiskt kan återbetala för att undvika ekonomiska problem i framtiden

Med en stadig hand vid rodret av SEO och innehållsskapande på Sverigekredit.se, kombinerar Marcus sin finansiella utbildning och skarp blick för detaljer med en passion för pedagogiskt och lättförståeligt skrivande. När han inte fördjupar sig i den digitala finansvärlden, kan du finna honom antingen vid brädspelsbordet, ute på en löptur, eller mitt i ett kulinariskt experiment i jakten på den perfekta curryn.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden