Qapitala

Fördelar:
  • Helt automatiserat kreditbeslut - svar inom några minuter!
  • Betala endast för nyttjat belopp
  • Fast ränta på 2% per 30 dagar
  • Pengarna inom 1 arbetsdag
Nackdelar:
  • Kräver personlig borgen
  • Kreditupplysning hos UC

Om Qapitala

Qapitala är ett fintechbolag som genom sin innovativa teknik gör det lätt för dig som företagare att få tillgång till finansiering. Ansökningsprocessen är både snabb och smidig på en och samma gång, och i och med att handläggningen är helt automatiserad får du svar på din ansökan dygnet runt på bara några minuter. Blir din ansökan bevikjad? Då kan du räkna med att ha pengarna på kontot inom en arbetsdag.

Qapitala arbetar aktivt för att hjälpa småföretagare balansera upp sin ekonomi och vill finnas där som en trygghet vid större oförutsedda utgifter. Att ansöka är helt kostnadsfritt och aldrig bindande förrän du i ett senare skede signerar avtalet.

Tjänster & produkter

Den tjänst som Qapitala erbjuder dig som företagare är en rörlig checkkredit på upp till 500 000 kronor. Du anger önskad kreditlimit i ansökan och baserat på företagets och dina ekonomiska förutsättningar godkänns denna eller så erbjuds en lägre limit. Själva kreditlimiten är hur mycket pengar du kan nyttja, likt ett kreditkort utan kortet.

Om du blir beviljad en limit på 300 000 kronor kan du när som helst begära ut hela eller delar av detta belopp. Därefter betalar du tillbaka i egen takt utifrån företagets betalningsmöjligheter. Du betalar då bara en fast månadsränta som baseras på beloppet som nyttjats. Det tillkommer inga uppläggnings- eller limitavgifter.

Med andra ord, om du endast använder 10 000 kronor under en månad kommer räntan baseras på detta belopp och inte på hela kreditlimiten på 300 000 kronor.

Krediten kan alltså nyttjas direkt eller så kan du låta den ligga för att enbart ha som buffert vid behov. Du behöver dock använda 10 000 kronor för att aktivera krediten.

Du får svar på din ansökan redan inom 3 minuter och eftersom handläggningen är helt automatiserad spelar det inte någon roll vilken tid på dygnet du ansöker om lån – du får alltid lika snabba svar. Personlig borgen är ett krav hos Qapitala och för att säkerställa betalningsförmåga tas kreditupplysning hos UC på dig och ditt företag.

Lånets kostnad

Qapitala tar inte ut någon uppläggningsavgift eller limitavgift i samband med ditt lån. Det du betalar är en fast månadsränta på 2% baserat på den del av krediten som du har använt. Återbetalningstiden är alltid 24 månader från det att en kredit nyttjas, men du kan alltid betala tillbaka tidigare än så eller förlänga genom att nyttja mer.

Räntan beräknas på en 30-dagarsperiod, även om beloppet betalas in snabbare.

Utbetalning & kundtjänst

Qapitalas kundtjänst nås vardagar mellan kl. 08.00 och 17.00. Kontakt sker genom telefon eller e-post. Du väljer själv vilken kontaktväg du föredrar. Fördelen med e-post är att du kan kontakta dem utanför kontorstider och få svar så snart de öppnat.

Ansökningar hanteras även utanför dessa öppettider eftersom handläggningen ä helt automatiserad. Du får därefter pengarna utbetalda inom en arbetsdag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden