Kompar

Fördelar:
  • Jämför +20 långivare
  • Ansökan är ej bindande
  • Låna upp till 7 miljoner kr
  • Alla bolag kan ansöka
Nackdelar:
  • Kreditupplysning via UC
  • Inga öppettider för kundtjänst

Om Kompar

Kompar är en av nykomlingarna på lånemarknaden och grundades 2018. Tjänsten de erbjuder samlar in offerter från över 20 av marknadens ledande finansbolag för företagslån och låter dig välja det bästa erbjudandet. Kompar drivs av ett gäng drivna entreprenörer med god erfarenhet från både företagande och finans.

Med målet att hjälpa små till medelstora företag hitta rätt finansiering, erbjuder Kompar lån till alla företagsformer och det enda kravet är att bolaget eller firman ska vara registrerat och aktivt. Att använda Kompars tjänst är helt kostnadsfritt.

Tjänster & produkter

Kompar är en förmedlare av företagslån. Det innebär att de tar din ansökan, gör en kreditbedömning med hjälp av UC och förmedlar sedan det till över 20 långivare på marknaden. Dessa får sedan komma med offerter som du kan välja mellan.

Ditt lån kan sträcka sig från 20 000 kronor till 7 miljoner kronor, och betalningstiden kan läggas från 1 månad upp till 5 år. Kompar tar inte ut någon kostnad för din ansökan – istället får de betalt från lånegivarna varje gång de förmedlar ett lån.

Lånets kostnad

Hur mycket lånet kommer kosta beror helt och hållet på vilken långivare du väljer att lägga ditt lån hos. Det är helt gratis att ansöka och det är inte förrän du signerat ett låneavtal med någon av långivarna som medverkar i jämförelsen som någon kostnad tas ut. Vissa långivare har avgifter för uppläggning av lånet, andra inte.

Det kan också skilja sig om långivaren tar betalt i form av ränta eller med en fast månadsavgift. Kostnaden kommer dock bestämmas utifrån ditt företags finansiella situation. Ju bättre siffror, desto lägre ränta eller månadsavgift kommer du erbjudas. Kostnaderna kommer framgå av de offerter du får, så att du enkelt kan jämföra.

Utbetalning & kundtjänst

Även utbetalningstid beror på valet av långivare. Vanligen betalas pengarna ut samma dag och trillar in på företagskontot nästkommande dag, men för de långivare som inte har underskrift via BankID kan det ta upp till 2-3 bankdagar.

Om du har några andra funderingar finns en utförlig informationssida på Kompar.se. Det finns även en hel del användbara artiklar som kan hjälpa i ditt företagande.

För mer personlig hjälp med frågor om företagslån eller finansiering i allmänhet kan du helt kostnadsfritt kontakta Kompars kunniga rådgivare, antingen via telefon eller mejl. Det finns dock i dagsläget inga angivna öppettider för kundtjänsten.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden