Lendo Företagslån

Fördelar:
  • Flera låneförslag med en UC
  • Kostnadsfritt och svar inom 24h
  • Generösa öppettider kundtjänst
  • Accepterar nystartade företag
Nackdelar:
  • Upplysning via UC
  • Ej factoringtjänster

Om Lendo

Med över 10 år i branschen är Lendo idag en av Sveriges största låneförmedlare. Lendo är även verksam på lånemarknader i Norge, Danmark, Finland, Österrike och Polen. Verksamheten har tillstånd från Finansinspektionen och samarbetar endast med seriösa aktörer som även de har de rätta tillstånden för utlåning.

Lendo förmedlar idag lån till såväl privatpersoner som företag, och har som mål att skapa mer transparens och konkurrens på lånemarknaden, vilket gör det enklare för dig som företagare i behov av finansiering att ta del av fördelaktiga lånevillkor.

Låneerbjudande

Genom Lendo kan du enkelt ta in och jämföra offerter från flera långivare, för att sedan välja det mest förmånliga alternativet till ditt företag. Det kostar inget att ansöka om företagslån via Lendo och du förbinder dig inte till något, utan kan alltid välja att tacka nej om du inte skulle vara nöjd när du väl har fått in alla erbjudanden.

Hos Lendo kan du ansöka om lån mellan 50 000 och 3 miljoner kronor, med en löptid på upp till 5 år. Därefter görs en kreditbedömning genom UC som ligger till grund för de låneförslag som samlas in. Inom ett dygn (helgfri vardag) har alla långivare återkommit med offerter och du kan enkelt jämföra totalkostnad hos de olika långivarna, samt om lånet är villkorat med personlig borgen eller inte.

EU-lån för aktiebolag

Europeiska Investeringsfonden, EIF, erbjuder att stå som borgensman för 80 % av lån på upp till 500 000 kr som söks av aktiebolag med en omsättning på max 20 miljoner kr, vilket innebär att det räcker att företagaren står för 20 % av borgenkravet. Till följd erbjuds ofta en lägre räntesats eftersom långivaren tar en lägre risk.

Några av Lendos långivare till företag erbjuder den här lösningen – vilka som gör det framgår bland låneerbjudandena som innehåller ”20 % borgenkrav” när du får svar på din låneansökan.

Tjänster & produkter

Idag medverkar 18 långivare i Lendos jämförelse när du ansöker om lån, men siffran växer i takt med att fler långivare dyker upp. Några aktörer som Lendo samarbetar med idag är Svea, Aros Kapital, Marginalen Bank, Approva, Avida Finans, Corpia, Capcito, Froda och OPR-företagslån.

Hos de flesta av dessa kan ditt lån kan lösas i förtid utan extra kostnad, men det finns några som tar ut en avgift för förtidslösen. Du kan se exakt vad som gäller för varje långivare i den sammanställning du får av Lendo i samband med ansökan.

Lånets kostnad

Räntan för ditt företagslån bestäms av varje långivare som medverkar i jämförelsen. Denna baseras på kreditupplysningen som tas hos UC, samt egna riskbedömningar som långivarna gör av företagets, och ev. borgensmans, återbetalningsförmåga.

Det kan också förekomma andra kostnader som uppläggnings- och aviavgift hos en del aktörer. Lendo kommer framföra varje erbjudande med en totalkostnad för lånet så att du enkelt kan jämföra alternativen och välja den lägsta räntan för företaget.

Utbetalning & kundtjänst

Lendos kundtjänst finns tillgänglig alla veckans dagar och kan kontaktas på telefon, mejl, i en privat chatt eller ställa frågan öppet i ett forum. Det finns även särskilda företagsrådgivare som kan hjälpa dig som företagare med dina frågor.

Beroende på vilken långivare du väljer sker utbetalningen olika snabbt. Oftast tar det 2–5 bankdagar innan pengarna dyker upp på företagskontot.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden