Ponture

Fördelar:
  • Flera finansiella tjänster
  • Offerter från 20+ långivare
  • Snabb ansökan och utbetalning
  • Ingen UC förrän godkänd offert
Nackdelar:
  • 1-2 borgensmän krävs
  • Måste varit aktiv i minst 12 mån

Om Ponture

Ponture förmedlar lånetjänster inom företagssektorn och är baserade i Sverige. De har över 30 års erfarenhet från finanssektorn och gör det möjligt för entreprenörer att utveckla sina företag genom att hitta bäst finansieringslösningar till bäst villkor.

Ponture AB är en auktoriserad förmedlare av företagsfinansiering och är registrerad som ett finansinstitut hos Finansinspektionen. Deras tjänster riktar sig till små och medelstora företag och är helt kostnadsfria och icke-bindande tills godkänd offert.

Tjänster & produkter

Ponture erbjuder en bred portfölj av finansiella produkter – allt från företagslån och leasing, till fakturaköp och fakturabelåning. Deras företagslån är uppdelade i mikro-, makro- och tillväxtlån och är riktade till företag med olika finansieringsbehov. Minst belopp är 10 000 och högst 50 miljoner kronor, med en löptid på 30 dagar till 5 år.

Mikrolån

Mikrolånet sträcker sig från 10 000 upp till 500 000 kronor. Ett mikrolån kan vara lösningen när företaget behöver extra kapital för att växa och för att sätta fart på ekonomin. För att ansöka om mikrolånet krävs en personlig borgen (ibland två) och företagets resultatrapport och balansräkning för de senaste 12 månaderna.

Makrolån

Makrolån är ett stabilt och säkert sätt att finansiera en utveckling av företaget. Du kan använda lånet fritt till det som behövs inom företaget. Ett makrolån passar bra när du behöver låna till kostnader som är lite högre inom företaget. Beloppen du kan låna i ett makrolån är mellan 500 000 kronor och upp till 50 miljoner kronor.

För ett makrolån krävs två borgensmän med minst två års taxerad inkomst.

Tillväxtlån

Ett tillväxt lån är till för att ge företag en extra skjuts och kan till exempel användas till marknadsföring, maskinbehov eller personal. Att växa är något som ofta kräver kapital, men som också är nödvändigt för att företaget ska kunna ta nästa steg i utvecklingen. Då kan ett tillväxtlån passa och beloppet är max 300 000 kronor.

För ett tillväxtlån krävs samma som ovan, samt affärs- och marknadsföringsplan.

Lånets kostnad

Alla Företagslån hos Ponture har en ränta från 6,00 procent, men den exakta räntan som erbjuds räknas utifrån företagets och företrädarens ekonomiska situation. Aktuella räntor och kostnader för lånet presenteras i offerterna.

Fakturaköp och fakturabelåning har en avgift mellan 1-3 % på fakturabeloppet.

Utbetalning & kundtjänst

Snabb utbetalning av lån är en viktig faktor för Ponture och lån betalas i regel ut inom 24-48 timmar efter godkänd offert. Så snart du har gjort en ansökan börjar processen för att hantera ditt ärende snabbast möjligt. Kundtjänst har inga specifika öppettider men kan nås under vanliga kontorstider genom telefon, chatt eller e-post.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden