Mynt

Fördelar:
  • Se ditt kreditutrymme på 3 min
  • Kreditupplysning tas ej hos UC
  • Fast och tydlig månadsavgift
  • Betala tillbaka i förtid utan avgift
Nackdelar:
  • Krav på 6 månaders livslängd
  • Krav på 500 000 kr omsättning

Om Mynt

Mynt är en kreditgivare som funnits på marknaden sedan 2017 med tillstånd från Finansinspektionen. Utöver företagslån erbjuder de fakturaköp och fakturabelåning. Mynt har flera externa delägare, bland annat etablerade bolaget Svea Ekonomi.

Här finns goda möjligheter att söka extra finansiering för ditt företag. Vid ansökan kopplar Mynt sig direkt till företagets bokföringssystem, vilket gör att du kan få svar om hur stort kreditutrymme som beviljas redan inom 3 minuter. Snabbt, smidigt och enkelt. Gör uttag direkt eller när det behövs och betala endast för det du använder.

Bedömningen av företaget sker automatiskt genom en intelligent kreditmotor. Mynt verkar enligt principen att finansiering ska vara rättvis och de har därför fasta och förutsägbara betalningar på sina lån. Du betalar alltså endast för det du använder.

Tjänster & produkter

När det gäller företagslån finns möjligheten att låna från 10 000 och upp till 1 000 000 kronor. Du ansöker dock inte själv om en specifik summa, utan när du ansöker görs en bedömning av företaget och utifrån den får du ett visst kreditutrymme.

Därefter är det upp till dig att nyttja hur mycket eller lite av denna du vill utifrån företagets behov. Företaget betalar endast för den nyttjade krediten, inte hela kreditutrymmet. Löptiden är flexibel och kan sträcka sig från 1 till 36 månader.

Kreditupplysning tas via Creditsafe, vilket innebär att lånet inte kommer påverka kreditvärdigheten hos UC för varken företaget eller eventuella borgensmän.

Mynt erbjuder både företagslån, fakturaköp och fakturabelåning.

Lånets kostnad

Kostnaden för lånet är individuell för varje företag och sätts utifrån verksamhetens ekonomiska förutsättningar. De tar ut en fast och tydlig avgift för varje påbörjad månad. Inga andra avgifter tillkommer, som uppläggningsavgift eller aviavgift.

Räntan hos Mynt företagslån börjar på 1% och sträcker sig upp till 20%.

Utbetalning & kundtjänst

Det finns i dagsläget inga specificerade öppettider för kundtjänsten, men de ska gå att nå på telefon eller mejla under vanliga kontorstider måndag till fredag.

Du får svar på kreditutrymmet inom 3 minuter och kan därefter göra uttag redan samma dag. Det innebär att du kan ha pengarna på kontot inom 24 timmar.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden