Froda

Fördelar:
  • Pengar inom 24 h
  • Fast månadsavgift
  • Tydliga kostnader
  • Ingen UC på företaget
  • Ingen upplysning på ägare
Nackdelar:
  • Gräns på 50 000 kr för nystartade företag
  • Kräver personlig borgen

Om Froda

Sedan starten 2015 har Froda haft som vision att hjälpa småföretagare frodas med rätt finansiering, precis som namnet antyder med andra ord. Tjänsten är helt digital och låter dig som företagare enkelt ansöka om företagslån. Deras teknik gör en helhetsbedömning av ditt företag och kan därför erbjuda mer rättvisa priser. Varumärket är en del av Monetise Capital AB.

Idag finns Froda både i Sverige och Finland och har på kort tid lyckats göra sig ett namn i branschen – mycket på grund av sina schyssta villkor. De är transparenta med kostnader och utöver en fast månadskostnad tillkommer det inte några övriga avgifter, som uppläggnings- eller aviavgifter. De erbjuder helt enkelt ärliga lån och utan några dolda kostnader.

Tjänster & produkter

Frodas produkt är ett helt digitalt företagslån, med belopp från 10 000 på upp till 5 000 000 kronor. Det är alltid helt kostnadsfritt att göra en ansökan hos Froda och inget är bindande förrän du signerat ett låneavtal. Du kan välja mellan en återbetalningstid som sträcker sig mellan 1 till 36 månader. Det går också att få pengarna utbetalda till företagskontot inom ett dygn vilket förstås är en stor fördel för dig som låntagare.

För ett lån hos Froda krävs ingen säkerhet i företaget, utöver personlig borgen. Grundkraven är att du har ett svenskregistrerat företag som har haft en aktiv försäljning i minst ett halvår och att inga betalningsanmärkningar finns. För dig med ett företag som varit verksamt i mindre än 6 månader går det dock att ansöka om ett nystartslån på som allra mest 50 000 kronor.

Lånets kostnad

En av fördelarna med ett företagslån hos Froda är att ingen ränta eller andra avgifter i form av till exempel uppläggningsavgift eller aviavgift tillkommer. Istället betalar du en fast kostnad varje månad – vilket gör att det blir mycket enkelt för dig att budgetera för lånet.

Företagslånet har en rak amortering, vilket innebär att du amorterar lika mycket varje månad. Hur stor månadsavgift du får betala beror på valt lånebelopp och återbetalningstid, i kombination med ditt företags återbetalningsförmåga.

För ett lån på 100 000 kronor med en 12 månaders lånetid skulle månadsavgiften kunna bli 575 kronor. Kostnaden per månad, inklusive amortering, blir då 8 908 kronor. Det innebär att den totala lånekostnaden blir 106 900 kronor.

Utbetalning & kundtjänst

Så snart du fått en godkänd låneansökan och har signerat den elektroniskt betalas lånet ut direkt. Du har då pengarna på företagskontot senast dagen efter signering.

Om du skulle ha några frågor kring ditt lån eller din ansökan finns på Frodas hemsida en mycket utförlig ”Frågor och Svar”-sektion. Om du föredrar att ta in information visuellt finns också flera instruktionsvideos där de pedagogiskt går igenom hur lånen fungerar, till exempel beroende på vilken bank du har.

För personlig hjälp och rådgivning kan du ringa eller mejla Frodas kundtjänst. Det finns inga konkreta öppettider, men kontorstider ska inte vara några problem.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden