Froda

Froda erbjuder företagslån på upp till 2 miljoner kronor med en fast månadsavgift och rimliga villkor. Spara tid med en helt digital ansökningsprocess och få lånet utbetalt redan inom 24 timmar. Hos Froda kan småföretagare ta del av smartare och mer rättvis finansiering!
Fördelar:
 • Pengar inom 24 h
 • Fast månadsavgift
 • Tydliga kostnader
 • Ingen UC på företaget
 • Ingen upplysning på ägare
Nackdelar:
 • Gräns på 50 000 kr för nystartade företag
 • Kräver personlig borgen

Om Froda

Sedan starten 2015 har Froda haft som vision att hjälpa småföretagare frodas med rätt finansiering. Tjänsten är helt digital och låter dig som företagare enkelt ansöka om företagslån. Frodas teknik gör en helhetsbedömning av ditt företag och kan därför erbjuda mer rättvisa priser. Varumärket är en del av Monetise Capital AB.

Idag finns Froda både i Sverige och Finland och har på kort tid lyckats göra sig ett namn i branschen – mycket på grund av sina schyssta villkor. De är transparenta med kostnader och utöver en fast månadskostnad tillkommer inga avgifter, som uppläggnings- eller aviavgifter. Ett ärligt lån och inga dolda kostnader, helt enkelt.

Tjänster & produkter

Frodas produkt är ett helt digitalt företagslån, med belopp från 10 000 och upp till 2 000 000 kronor. Det är alltid helt kostnadsfritt att göra en ansökan hos Froda och inget är bindande förrän du signerat ett låneavtal. Välj mellan en återbetalningstid från 1 till 24 månader – och få pengarna utbetalda till företagskontot inom ett dygn.

För ett lån hos Froda krävs ingen säkerhet i företaget, utöver personlig borgen. Grundkraven är att du har ett svenskregistrerat företag med aktiv försäljning i minst ett halvår och att inga betalningsanmärkningar finns. För dig med ett yngre företag än 6 månader, går det att ansöka om ett nystartslån på maximalt 50 000 kronor.

Lånets kostnad

Det fina med ett företagslån hos Froda är att ingen ränta eller extrautgifter i form av uppläggningsavgift eller aviavgift tillkommer. Istället betalar du en fast kostnad varje månad – vilket gör att det blir mycket enkelt för dig att budgetera för lånet.

Företagslånet har en rak amortering, vilket innebär att du amorterar lika mycket varje månad. Hur stor månadsavgift du får betala beror på valt lånebelopp och återbetalningstid, i kombination med ditt företags återbetalningsförmåga.

För ett lån på 100 000 kronor med en 12 månaders lånetid skulle månadsavgiften kunna bli 575 kronor. Kostnaden per månad, inklusive amortering, blir då 8 908 kronor. Det innebär att den totala lånekostnaden blir 106 900 kronor.

Utbetalning & kundtjänst

Så snart du fått en godkänd låneansökan och har signerat den elektroniskt betalas lånet ut direkt. Du har då pengarna på företagskontot senast dagen efter signering.

Om du skulle ha några frågor kring ditt lån eller din ansökan finns på Frodas hemsida en mycket utförlig ”Frågor och Svar”-sektion. Om du föredrar att ta in information visuellt finns också flera instruktionsvideos där de pedagogiskt går igenom hur lånen fungerar, till exempel beroende på vilken bank du har.

För personlig hjälp och rådgivning kan du ringa eller mejla Frodas kundtjänst. Det finns inga konkreta öppettider, men kontorstider ska inte vara några problem.


Villkor

 • God kreditvärdighet
 • Svenskt registrerat företag
 • Krav på personlig borgen
 • Alla bolagsformer är välkomna
 • Försäljning i minst 6 månader (finns undantag)
Nystartat företag Utan UC
Utan personlig borgen Utan säkerhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!