Saldo

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Automatiserad online ansökan, öppen 24/7
  • Ingen UC
  • Pengar direkt på kontot
  Nackdelar:
  • Högkostnadskredit
  • Uppläggningsavgift

  Saldos erbjudande

  Hos Saldo kan du låna mellan 1 000 och 20 000 kronor, över en period om en till tre månader. De har en helt automatiserad låneprocess, där du omedelbart får svar på din ansökan. Ingen UC tas – istället gör de sin kreditupplysning hos Bisnode.

  Därmed kommer en låneansökan hos Saldo inte att påverka ditt kreditbetyg. Du ser alltid kostnaden för din lån omedelbart, och en låneansökan är inte bindande.

  Om Långivaren Saldo

  Saldo är en långivare aktiv i både Sverige och Finland och dem framstår som en innovativ aktör inom finansbranschen. Med mer än tio års erfarenhet och en imponerande omsättningstillväxt på 104% under de senaste tre åren, har de etablerat sig som en pålitlig och växande tjänst. De erbjuder för närvarande små lån och kontokrediter, men med planer på att även utöka till privatlån, Detta tycker vi visar att Saldo är mer än bara en traditionell långivare.

  Ränta och övriga kostnader

  Saldos låneprodukter klassificeras som högkostnadskrediter. Vilket speglas i deras räntor och avgifter. Exakt hur mycket ett lån kommer att kosta dig beror på vilken summa du lånar och vilken avbetalningstid du väljer. Saldo är transparenta och låter dig se den exakta kostnaden för lånet innan du förbinder dig.

  Vid utnyttjad kredit på 5 000 kr med nominell bunden ränta 39,5% i 12 månader, blir totalt belopp att återbetala 6 672,89 kr (556,07 kr per månad) och motsvarar en effektiv årsränta: 74,4%.

  Webbplats och ansökan

  Saldos webbplats är utformad för att vara tydlig och lätt att navigera, vilket gör att du som låntagare kan ansöka om lån snabbt och utan krångel. Detta är tack vare deras helt automatiserade låneprocess. När du ansöker om ett lån hos Saldo är det bara att fylla i dina personuppgifter och några grundläggande frågor om din ekonomi, bekräfta med BankID, och du får omedelbart besked – ofta inom bara fem minuter. Denna snabbhet och effektivitet är perfekt för dig som behöver finansiella lösningar utan att vänta.

  Om din ansökan blir godkänd får du ett låneavtal att signera direkt online, vilket ytterligare underlättar processen. När det gäller utbetalningen av lån, har Saldo ett samarbete med de fem största bankerna i Sverige – Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank – vilket innebär att du kan få direktutbetalning om du har konto hos någon av dessa banker. För övriga banker får du pengarna senast nästa bankdag, vilket fortfarande är ganska snabbt.

  Genom att erbjuda en smidig och automatiserad ansökningsprocess med snabb feedback och utbetalning, står Saldo ut som en tillgänglig och användarvänlig tjänst för snabblån.

  Trygghet och support

  Saldo erbjuder kundsupport måndag till fredag mellan kl. 8 och 17 via e-post, telefon eller live-chatt. Även om deras öppettider för support är begränsade, kompletteras detta med en utförlig FAQ-sektion på deras webbplats som täcker de vanligaste frågeställningarna.

  94% utav cirka 6000 omdömen på plattformen Reviews har rekommenderat Saldo. Vilket tyder på ett utmärkt betyg med många positiva omdömen. De är också noggranna med att svara på de recensioner de får.

  Villkor

  När du funderar på att låna pengar hos Saldo, är det viktigt att du känner till deras villkor. Först och främst, du måste vara minst 18 år gammal för att ansöka om ett lån. Detta är standard för de flesta långivare och säkerställer att du är myndig och ansvarig för dina ekonomiska beslut.

  För att vara berättigad till ett lån hos Saldo, krävs det också att du har en deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kr. Detta hjälper Saldo att bedöma din återbetalningsförmåga och säkerställer att du har de ekonomiska resurserna som krävs för att hantera ditt lån på ett ansvarsfullt sätt.

  Ett annat viktigt krav är att du måste vara bosatt i Sverige. Detta är inte bara en fråga om logistik, utan också en del av deras kreditvärderingsprocess. Att vara bosatt i Sverige ger Saldo en säker grund för att utföra nödvändiga bakgrundskontroller och kreditbedömningar.

  Saldo har en tydlig policy när det gäller skulder hos Kronofogden. Om du har aktiva skulder hos kronofogden, kommer det tyvärr att diskvalificera dig från att få ett lån. Detta är ett tecken på att de tar din ekonomiska säkerhet på allvar och inte vill öka din skuldbörda.

  Saldo mer flexibelt när det gäller betalningsanmärkningar. I vissa fall kan de acceptera ansökningar trots att du har anmärkningar, vilket kan vara en lättnad för dig som arbetar på att förbättra din ekonomiska situation.

  Ett viktigt inslag i deras process är att de använder Bisnode för kreditupplysningar istället för UC. Det innebär att en kreditupplysning hos Saldo inte kommer att påverka ditt kreditbetyg hos UC, vilket kan vara en stor fördel för dig som är mån om att hålla ditt kreditbetyg intakt.

  Sammanfattning och betyg

  Saldo erbjuder en smidig och användarvänlig låneprocess med sin tydligt uppbyggda webbplats och automatiserade system. Med snabba svar, direktutbetalning till de största svenska bankerna och flexibla lånevillkor, är Saldo ett utmärkt val för dig som söker snabba och enkla finansiella lösningar.

  • Om Långivaren: Innovativ och växande (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Tydlig men kostsam (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Effektiv och användarvänlig (4/5)
  • Trygghet och Support: Tillgänglig men med begränsade öppettider (4/5)
  • Villkor: Klara och ansvarsfulla (4/5)

  Totalpoäng: 19/25

  Saldo recension - 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden