Bank Norwegian

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Privatlån upp till 600 000 kr
  • Erbjuder samlingslån
  • Erbjuder även kreditkort
  Nackdelar:
  • Hög åldersgräns på 23 år
  • Godtar ej betalningsanmärkningar

  Om långivaren

  Bank Norwegian, numera en del av svenska Nordax Bank, etablerades 2007 och lanserades i Sverige sex år senare. De är en fullskalig digital bank med 1,7 miljoner kunder i sex olika länder. De erbjuder privatlån utan säkerhet på upp till 600 000 kr, förmånliga kreditkort, sparkonton och försäkringar.

  Bank Norwegian är sammanlänkade med flygbolaget Norwegian Air Shuttle och med deras kreditkort kan du välja att samla cashpoints för billigare flygresor.

  Ränta och övriga kostnader

  För privatlån, även samlingslån, på 5 000 – 600 000 kr tillämpar Bank Norwegian räntor och andra avgifter enligt nedan tabell. Räntan är individuell och villkoren bestäms efter kreditprövning. Återbetalningstiden som erbjuds är 1–15 år.

  Nominell ränta (från-till)5,99 – 23,99 %
  Effektiv ränta (från-till)6,16 – 29,75 %
  Återbetalningstid1–15 år
  Uppläggningsavgift (5 000–29 999 kr)0 kr
  Uppläggningsavgift (30 000–49 999 kr)149 kr
  Uppläggningsavgift (50 000–600 000 kr)399 kr
  Administrationsavgift/månad (5 000–19 999 kr)0 kr
  Administrationsavgift/månad (20 000–600 000 kr)19 kr
  Dröjsmålsränta24 %
  Förseningsavgift0 kr
  Påminnelseavgift60 kr

  Webbplats och ansökan

  Hemsidan är tydlig och enkel att ansöka genom. Du fyller i önskat lånebelopp, om du önskar samla befintliga lån eller ej, samt dina personuppgifter. Anslutningen är säker, och det ges tydliga räkneexempel för att illustrera hur ett låneupplägg kan se ut.

  Direkt efter att du skickat in din ansökan får du ett preliminärt svar via e-post. Efter att ansökan blivit godkänd och banken tagit emot alla dokument de önskar tar det mellan 0–2 arbetsdagar innan lånet betalas ut, beloppet finns sedan på ditt konto efter ytterligare 1–2 vardagar.

  Trygghet och support

  Bank Norwegians kundtjänst har öppet mellan kl 10–16 på vardagar. De kan även nås via ett kontaktformulär på hemsidan eller direkt via e-post. Är du inloggad kan du även välja att skicka ett så kallat säkert meddelande.

  Kollar man Trustpilot är betygen väldigt spridda men i snitt inte särskilt höga. Dock är profilen inte registrerad på företaget och inga kunder uppmanas att betygsätta banken, vilket innebär att alla omdömen som lämnats har gjorts av kunder på eget initiativ. Det innebär också att banken inte svarar sina kunder via denna kanal.

  Villkor

  Villkoren för att få låna pengar hos Bank Norwegian är följande: du måste vara minst 23 år gammal, du får inte ha några betalningsanmärkningar och du måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren.

  I tillägg till dessa krav gör Bank Norwegian en sedvanlig kreditprövning för att kontrollera dina ekonomiska förutsättningar. Kreditupplysningen sker via UC.

  Sammanfattning och betyg

  • Bank Norwegian, liksom Nordax Bank, är välkända och har många kunder i flera länder. De har funnits i 16 år och är etablerade både inom lån och kreditkort. (5/5)
  • Räntan banken erbjuder är relativt hög och det finns billigare alternativ på marknaden. Återbetalningstiden är generös och övriga kostnader normala. (4/5)
  • Hemsidan är enkel och informativ, ansökningsprocessen är tydlig och ett preliminärt svar ges direkt efter inskickad ansökan. Utbetalning sker relativt snabbt. (5/5)
  • Bank Norwegians kundtjänst går att nå både via telefon och e-post, de har öppet 5 dagar i veckan och svarar oftast snabbt. Tyvärr är deras betyg på Trustpilot inte det bästa vilket sänker dem något. (4/5).
  • Villkoren för att ta ett privatlån är något högre än hos många andra långivare, du måste vara 23 år gammal och folkbokförd i Sverige sedan 36 månader tillbaka. (4/5)

  Sammanfattningsvis är Bank Norwegian en etablerad bank som erbjuder sina kunder stora privatlån med långa återbetalningstider. Räntan är dock inte den lägsta på marknaden och de tål att jämföras. Poäng 22/25.

  Bank Norwegian får 22 av 25 poäng och därmed 5 stjärnor.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden