Banky

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Du kan ansöka om ett lån på upp till 150 000 kr.
  • Fastän kraven är något hårda, är det möjligt att kvalificera sig för ett lån.
  • Ingen UC-kontroll vid ansökan.
  Nackdelar:
  • Supporten har begränsade öppettider
  • Borgenman krävs för vissa tjänster

  Om Långivaren

  Banky, en relativt ny neobank som grundades 2021, har snabbt blivit populär genom att erbjuda förtroendebaserade privatlån utan UC och acceptera betalningsanmärkningar. Deras unika tillvägagångssätt fokuserar på framtida betalningsförmåga istället för tidigare ekonomiska misstag, vilket gör dem till en attraktiv utmanare till traditionella banker.

  Banky erbjuder lån mellan 10 000 och 150 000 kronor med återbetalningstider på upp till 12 år. Lånen är tillgängliga utan UC-kontroll, men kräver en borgensman. Den effektiva räntan ligger på 29,77%, och det finns möjlighet till tidig återbetalning utan extra kostnad.

  Ränta och övriga kostnader hos Banky

  Banky erbjuder annuitetslån med en effektiv årsränta på 33,18%. För ett lån på 50 000 kr över en period på 5 år, blir den månatliga kostnaden 1 587 kr (totalt 60 avbetalningar), vilket innebär en totalsumma på 95 225 kr. Noterbart är att det inte tillkommer någon uppläggningsavgift eller aviavgifter. Den nominella räntan ligger på 29%, och räntan är rörlig. Det är viktigt att notera att Banky samarbetar med Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget för detta lån.

  Denna prisstruktur ger en klar bild av de totala kostnaderna för ett lån hos Banky och bör övervägas noggrant för att förstå det totala åtagandet över lånets löptid.

  Webbplats och ansökan

  Bankys webbplats är modern och användarvänlig, vilket gör det enkelt att ansöka om lån. Processen inkluderar att fylla i personuppgifter och signera med Bank-ID. För lån över 10 000 kr krävs en borgensman. Kreditupplysningen görs av Bisnode, vilket inte påverkar din UC-score.

  För att ansöka om ett lån på Bankys hemsida, behöver du först fylla i lånebeloppet och löptiden för att se månadskostnaden. Banky erbjuder alla låntagare samma effektiva ränta och inga dolda avgifter. Om du vill fortsätta med din ansökan, följ dessa enkla steg:

  • Fyll i dina personuppgifter, syftet med lånet, dina inkomster och andra relevanta uppgifter. För att slutföra ansökan, signera med bank-ID för att motta ett låneförslag.
  • Lägg till en pålitlig borgensman som äger någon form av boende och har skött sin ekonomi ansvarsfullt genom åren. Personen måste kunna betala månadsavgiften vid behov.
  • Bisnode utför en vanlig kreditprövning och du får besked direkt på skärmen.
  • Lånet betalas ut inom 24 timmar efter att du har godkänt låneförslaget.

  Följ dessa enkla steg för att ansöka om ett lån på Bankys hemsida och få pengarna utbetalda snabbt och enkelt.

  Trygghet och support

  Som kreditgivare är Banky godkänd av Finansinspektionen och följer EU:s dataskyddsregler, vilket ger trygghet. Kundtjänsten är tillgänglig via e-post fyra dagar i veckan, vilket ger bra support men med begränsade öppettider.

  Villkor

  När du ansöker om ett lån hos Banky, finns det vissa grundläggande krav som du måste uppfylla. Först och främst måste du vara minst 18 år gammal, vilket är standardåldersgränsen för att ingå ett finansiellt avtal i Sverige. Ett inkomstkrav på minst 10 000 kr per månad säkerställer att du har en stabil ekonomisk grund för att hantera återbetalningar av lånet på ett ansvarsfullt sätt.

  För att vara berättigad till ett lån hos Banky krävs det också att du är svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Detta bidrar till att verifiera din identitet och ekonomiska bakgrund inom landets gränser.

  En annan viktig aspekt är att Banky accepterar låntagare med betalningsanmärkningar, vilket gör dem tillgängliga för en bredare grupp av människor som kanske haft ekonomiska svårigheter tidigare. Dock accepterar de inte ansökningar från personer med aktiva skulder hos Kronofogden, vilket är en del av deras ansvarsfulla utlåningspolicy.

  Vad gäller kreditupplysningen så använder Banky Bisnode istället för Upplysningscentralen (UC). Detta kan vara fördelaktigt för dig som låntagare eftersom det inte påverkar din kreditvärdighet registrerad hos UC.

  Sammanfattningsvis erbjuder Banky rättvisa och tydliga villkor som gör deras lån tillgängliga för en bred skara låntagare, samtidigt som de upprätthåller en ansvarsfull kreditgivning.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Långivaren: Innovativ och tillgänglig (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Jämförelsevis hög ränta (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Enkel och direkt (3/5)
  • Trygghet och Support: Säker och pålitlig (3/5)
  • Villkor: Flexibla men med vissa krav (3/5)

  Banky är en uppstickare på marknaden som erbjuder en alternativ lånemöjlighet till traditionella banker. Med deras fokus på framtida betalningsförmåga och transparens är de ett attraktivt val för de som har svårigheter att få lån från vanliga banker. – Totalpoäng: 16/25

  Banky recension - 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden