De 4 bästa korten med gratis kredit

Snabbval
Läser in...

  Om du i dagsläget har ett gratis bankkort eller betalkort kanske du någon gång har hamnat i situationer där det hade varit behjälpligt att ha tillgång till gratis kredit – kanske har du snubblat över något du verkligen hade velat köpa i slutet av månaden innan lönen trillat in eller kanske har du helt plötsligt fått oförutsedda utgifter (en bil som måste repareras, en elräkning som blivit oväntat hög, ett dyrt tandläkarbesök, eller liknande). Vid de tillfällena kanske tillgång till kredit hade hjälpt dig ur en knipa eller underlättat din vardag.

  En del kreditkort har dock höga årsavgifter eller korta återbetalningstider innan krediten börjar kosta pengar i form av räntor och så vidare. I så fall kan det vara en bra idé att hitta ett kreditkort som inte kostar pengar och som har generösa återbetalningstider. Vi ska titta närmare på fyra kort utan avgift som ger dig gratis kredit.

  gratis kredit

  Ett komplett kreditkort

  Med Komplett Banks Mastercard kan du få upp till 100 000 kr i kredit och dessutom har du 50 räntefria dagar för alla köp – därefter är det inte fråga om gratis kredit längre, utan då tillkommer ränta. Även betalning av räkningar, kontantuttag och överföringar omfattas av ränta, även innan de räntefria dagarna är slut. Däremot kostar inget köp av något slag några pengar och inte heller utnyttjande av kredit som återbetalas inom 50 dagar. Dessutom tas ingen årsavgift.

  Utöver krediten kommer kortet med ett förmånligt bonussystem. Insamlade bonuspoäng konverteras till kronor och kan användas för att betala av den månatliga fakturan från Komplett Bank. På så sätt blir alla köp du gör med kortet lite billigare. Det finns dock en maxgräns för hur många poäng du kan samla in och du får även olika mycket poäng beroende på var du handlar och hur mycket du handlar för. Kort sagt kommer kortet med många fördelar och har i stort sett allt man kan begära av ett kreditkort.

  Flexibilitet när du behöver det

  Kreditkortet re:member flex gör din vardag lite mer flexibel rent ekonomiskt. Med det här kortet har du 56 dagar på dig att utnyttja deras gratis kredit som kan gälla max 100 000 kr. Det tillkommer heller ingen årsavgift. Dock tillkommer andra avgifter (uttagsavgifter om du tar ut pengar i bankomat, aviavgifter om du vill få pappersfakturor, och så vidare) såväl som räntor. All information om kortets priser och villkor finns att läsa på deras hemsida.

  Även re:member flex kommer med ett bonusprogram – deras bonuspoäng kan användas för att handla i över 300 butiker på webben. Programmet kallas för re:member reward och kan ge dig upp till 25 % rabatt på köp i de butikerna som ingår. Kortet ger dig alltså mer flexibilitet samtidigt som det kommer med andra fördelar.

  gratis kredit

  En svensk klassiker

  Sedan Resurs startade som en hemelektronikkedja 1977 har företaget hjälpt svenska hushåll att hitta finansiella lösningar för att hantera deras utgifter. Idag är Resurs Bank en viktig del av koncernen och erbjuder tre olika kreditkort. Det enklaste av dessa kort är Resurs Classic, som liksom namnet antyder stoltserar med en klassisk och enkel framtoning – ingen årsavgift tillkommer och krediten kan uppgå till max 30 000 riksdaler.

  Precis som de något lyxigare korten från Resurs Bank kommer Resurs Classic med 60 dagars gratis kredit, vilket innebär att du har gott om tid på dig att återbetala den kredit du har utnyttjat innan det börjar kosta dig pengar i form utav räntor och avgifter.

  Kortet som ger dig vingar

  Bank Norwegian ger ut ett Mastercard utan årsavgift. Den som erhåller kortet kan få upp till 100 000 kr i kredit, precis som Komplett Banks Mastercard och re:member flex, men kortet har något färre räntefria dagar än de andra – med kortet får du 45 dagar av gratis kredit innan räntan börjar ticka. Som för de andra korten läggs även ränta på betalningar av räkningar och överföringar som görs med kortet.

  Det fiffiga med Norwegian-kortet är att det är särskilt gynnsamt för den som tycker om att resa – med kortet samlar du nämligen in cashpoints på alla köp du gör som du sedan kan använda för att boka flygbiljetter hos flygbolaget Norwegian. På så sätt kan Bank Norwegians kreditkort ge dig såväl friheter som förmåner.

  gratis kredit

  Sammanfattning

  Om du upplever att gratis kredit skulle kunna ge din ekonomi ett lyft kan någon av de fyra korten vi har gått igenom här vara en smidig lösning. Kom dock ihåg att krediten bara är gratis så länge som du återbetalar beloppet som du har utnyttjat inom utsatt tid och läs alltid igenom villkoren noggrant innan du tecknar ett avtal – ibland tillkommer alltid avgifter om du utnyttjar krediten.

  Kreditkort tenderar att ha höga räntor när de räntefria dagarna är över. I många fall tillkommer dessutom andra avgifter, såsom administrations- eller uppläggningsavgifter. Om du däremot använder kortet på rätt sätt och aldrig använder mer av krediten än du kan betala tillbaka kan ett kreditkort ge dig mer frihet i vardagen.

  Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden