Resurs Classic

Resurs Classic, tidigare Supreme Card Classic, är ett lite enklare, flexibelt kreditkort helt utan årsavgift och med stora möjligheter att delbetala dina inköp. Kortet ges ut av Resurs Bank och är kopplat till MasterCard vilket gör det gångbart såväl nationellt som internationellt.

Dina inköp får du sammanställda på en månadsfaktura och du bestämmer om du vill betala hela beloppet eller dela upp din betalning. Krediten är flexibel och du kan betala in hela det utnyttjade beloppet när det passar dig, med upp till 60 dagars räntefri kredit.

Med Resurs Classic handlar du säkert på nätet med tjänsten 3D Secure. För extra trygghet får du även ett SMS-kvitto varje gång ett köp över 500 kr görs. Kortet är även contactless, vilket innebär att du handlar med ett snabbt blipp för under 200 kr.

Bonus & Cashbacks

Många kort på marknaden har ett antal förmåner kopplade till sig. Det kan vara tillgång till lounger på flygplatser, reseförsäkringar när du betalar med kortet och cashback eller bonus på det du köper. Upplägget varierar mellan olika kort och påverkar årsavgiften.

Väljer du Resurs Classic får du ett enklare kreditkort där det inte förekommer några förmåner, till skillnad från Supremes andra kreditkort som Resurs Gold. Det innebär dock att du slipper betala årsavgift för förmåner du kanske inte nyttjar.

Försäkringar

När du betalar minst 75 % av din resa med ditt kreditkort aktiveras vanligen en reseförsäkring. Så är inte fallet med Resurs Classic. Några försäkringar ingår inte med det här kreditkortet, vilket gör det nästintill unikt på kreditkortsmarknaden.

Kreditgränser & ränta

När du ansöker om ett Resurs Classic och får din ansökan godkänd får du en kredit på 30 000 kronor att nyttja. På grund av den låga kreditgränsen kan det vara lättare att få sin ansökan beviljad för Resurs Classic än med andra kreditkort.

Den kredit du nyttjar kan du dela upp månadsvis och själv bestämma hur mycket du betalar. Det finns en lägsta gräns på belopp som måste betalas in varje månad. Räntan beräknas på hur du väljer att betala. Inom 60 dagar förekommer ingen ränta och för längre avbetalning är den effektiva räntan antingen 18,79 % eller 24,82 %.

Räntefri delbetalning kan ske på enstaka köp med Resurs Classic i upp till 6 månader. Då betalas endast 39 kronor i aviseringsavgift och uppläggningskostnad på 97 kronor, vilket ger en effektiv ränta på 4,15 %. När du gör större inköp är detta därför betydligt billigare istället för att nyttja krediten och betala kreditkortsränta.

Avgifter

Resurs Classic har ingen årsavgift och ökar din flexibilitet när du behöver betala eller klara av räkningar du inte hade räknat med. Däremot har kortet både valutapåslag och uttagsavgift, vilket kan göra det till ett dyrt kreditkort att ha med på utlandsresan.

Valutapåslag

Valutapåslag sker när du tar ut pengar eller gör köp i ett land utanför Sverige. Då behöver Resurs Bank räkna om och växla dina uttagna pengar till svenska pengar. Det valutapåslag som gäller för Resurs Classic vid köp eller uttag är 1,97 %.

Uttagsavgift

Resurs Classic har en uttagsavgift på 2,97 % och en minsta kostnad på 35 kr.

Extrakort

Att ha ett extrakort är smidigt och du beställer det enkelt direkt på hemsidan. Ett extrakort debiteras med 50 kr och kan tecknas av personer över 16 år, vilket är en stor fördel eftersom de flesta kreditkortsutgivarna har en åldersgräns på 18 år.

Räkningsbetalning

En smidig lösning är att använda Resurs Classic kreditkortet till att betala dina räkningar. Skulden behövs då inte betalas förrän kreditkortsfakturan kommer, det vill säga upp till en månad senare. Det är bra om du kanske för tillfället inte har några pengar men måste betala en räkning. Därefter kan fakturan delbetalas över tid.

Kostnaden för att betala en räkning med kreditkortet är 1 % av räkningsbeloppet.

Krav

För att ansöka om ett Resurs Classic krävs att du är minst 18 år, har en fast månadsinkomst, inte har betalningsanmärkningar, samt är folkbokförd i Sverige.

Om Resurs Bank

Resurs Bank har flera kreditkort på marknaden och är verksamma i hela Norden. Fokusområdet är att skapa effektiva, säkra och smarta betalningslösningar och finansieringslösningar för både privatpersoner och företag. Resurs Bank är ledande inom konsumentkreditmarknaden i Norden och har idag cirka 6 miljoner privatkunder.

Fördelar:
  • Ingen årsavgift
  • 60 dagars räntefri kredit
  • Lätt att bli godkänd
  • Trygg e-handel
Nackdelar:
  • Ingen bonus
  • Låg kreditgräns

Villkor

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Svensk medborgare
  • Fast månadsinkomst
  • Inga betalningsanmärkningar
Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden