5 tips inför din augustibudget

Du kanske fortfarande ligger på en varm strand någonstans på en söderhavsö och helt enkelt njuter av att sommaren inte är över ännu. Semestern är något som är heligt för det svenska folket och något som få blir utan. Många sparar pengar under ett helt år bara för att kunna ta precis den semestern som de vill eller tar till andra typer av strategier såsom att låna pengar för en härlig vilostund.

Om du känner igen dig är det inte konstigt alls. Du är helt enkelt en av många som tar semestern på största allvar och det är mycket bra. Dock tar allt gott slut någon gång och de flesta är tillbaka till jobbet redan i augusti (förutom de som fixade billigare resor längre fram). Det kan vara svårt att återgå till det normala livet efter en storartad semester men det är ett måste och du kan följa ett par enkla tips till att få din budget redo för nästa semester redan i augusti. En budget är alltid viktig oavsett hur din privatekonomi ser ut. Även om du känner dig rik och alltid får pengar över kan du få ännu mer pengar över genom att slösa mindre.

Budgetera för hösten

Gör en budget

Detta tips kan verka vara lite konstigt men det är grundläggande och viktigt att du faktiskt kommer till kritan. Många tänker tanken att de ska göra en budget men kommer aldrig dit. Ju fortare du startar din budget desto fortare kommer du att kunna spara pengar med den. Det är det slutgiltiga målet med en budget. Att spara pengar. Genom en bättre översikt om var och när du spenderar dina pengar kan du enkelt veta hur du ska spara. Ta fram papper och penna redan idag eller använd någon av alla de appar som finns tillgängliga.

Börja spara redan nu

Ett bra sätt att kunna få en perfekt semester även nästa år är att redan i augusti börja spara varje månad. Det bästa är att du redan planerar detta i din budget. Ta en del av din lön varje månad och sätt in den på ett sparkonto eller investera. När detta finns med i din budget är det enklare och du kan snabbt se fördelarna.

Strukturera vardagliga utgifter

När man har varit på semester kan det många gånger vara svårt att komma tillbaka till en normal livsstil. Det är lätta att slösa för mycket och inte tänka på de konsekvenser som det kan få. Du bör genast starta din budget när du kommer hem från semestern. Om du börjar redan i augusti kommer du i september att ha allt organiserat. Många små utgifter blir till en stor utgift varje månad och du kan säkerligen spendera pengarna på något bättre än godis och att äta ute för många gånger. Se även över dina lån och räntor, har du många små lån kan det vara bättre med ett hopbakslån istället.

Gör upp en årsbudget

En budget för varje månad är viktigt men eftersom målet är att spara pengar och dessutom göra av med pengarna på något viktigt är det bra att du sätter upp alla de mål som du vill nå redan från början. Om du t.ex. sparar till nästa semester behöver du börja redan nu. Om du vill köpa en ny TV kan du lägga in det i din budget och du vet precis när du kan köpa den. Var smart och organiserad.

Ta tillfället i akt

Vänta inte för länge med att göra de förändringar som är nödvändiga. Börja redan att göra dem i augusti. Om du inser att du behöver ändra på något och ändringarna bara händer i januari kan det redan vara för sent. Anledningen till att du gör en budget är just den. Ta vara på allt det extra jobb du får och spara redan nu.

Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden