Kontantfinans

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Swishutbetalning
  • Inga problem med betalningsanmärkningar
  • Lågt ålderskrav: 18 år
  • Snabb hantering av ansökan
  Nackdelar:
  • Hög effektiv ränta
  • Uppläggnings- och aviavgifter

  Om långivaren

  Kontantfinans, en del av Brixo AB, etablerade sig ursprungligen 2011 och blev senare en del av Brixo-gruppen 2019. De strävar efter att tillhandahålla flexibla finansiella lösningar och har utvecklat innovativa kreditprodukter som passar en bred kundkrets. Med deras erfarenhet och en ansvarsfull kreditprövningsprocess försöker de att göra krediter mer tillgängliga för allmänheten.

  Webbplats och ansökan

  Kontantfinans erbjuder en enkel och effektiv ansökningsprocess. Med möjligheten att ansöka om en kontokredit på 3 000 till 10 000 kr utan UC, erbjuder de en tjänst som är attraktiv för de som vill skydda sin kreditvärdighet. Ansökan ger snabbt besked, och utbetalningar kan ske samma dag via Swish eller banköverföring, vilket gör processen bekväm och användarvänlig.

  Ränta och övriga kostnader

  Krediten hos Kontantfinans kommer med en nominell bunden årsränta på 23,95 %, vilket kompletteras med en uppläggningsavgift på 475 kr och en månatlig administrationsavgift på 25 kr. För att illustrera kostnaden med ett praktiskt exempel:

  En kredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 015 kr per månad under en period av 12 månader, resulterar i en effektiv årsränta på 45,5 %. Detta innebär en total kostnad för krediten på 2 180 kr.

  Denna räntenivå och tilläggsavgifter kan uppfattas som höga jämfört med vissa andra kreditalternativ på marknaden. Det är viktigt att potentiella låntagare noggrant överväger dessa kostnader i relation till sina egna ekonomiska förutsättningar och behov innan de tar ett beslut om att låna.

  Trygghet och support

  Kontantfinans erbjuder en kundtjänst som är lättillgänglig via e-post och telefon. Deras öppettider på vardagar och flera kontaktalternativ ger en bra tillgänglighet för kunder som behöver stöd eller har frågor.

  Villkor

  För att kvalificera dig för ett lån från Kontantfinans, finns det flera viktiga villkor som måste uppfyllas. För det första måste du vara minst 18 år gammal. Detta är en grundläggande förutsättning som säkerställer att du är myndig och därmed juridiskt kapabel att ingå ett låneavtal.

  Ett annat viktigt kriterium är inkomstkravet. Hos Kontantfinans behöver du ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. Detta krav är till för att verifiera din ekonomiska stabilitet och förmåga att hantera återbetalningen av lånet.

  Svenskt medborgarskap är också ett krav för att ansöka om lån hos Kontantfinans. Detta, i kombination med kravet på att vara folkbokförd i Sverige, är viktigt för långivarens del i samband med kreditprövning och juridiska processer.

  När det gäller din kredithistorik är Kontantfinans flexibla till viss del. De accepterar ansökningar från personer med betalningsanmärkningar, vilket kan vara till hjälp för de som har haft ekonomiska svårigheter tidigare. Dock är det viktigt att notera att ansökningar från personer med aktiva skulder hos Kronofogden inte godkänns.

  Slutligen, när det kommer till kreditupplysningar, använder Kontantfinans Bisnode. Det innebär att kreditupplysningen inte registreras hos Upplysningscentralen (UC), vilket kan vara fördelaktigt för dig som vill undvika att påverka din kreditvärdighet hos UC.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Långivaren: Erfaren och innovativ (4/5)
  • Webbplats och Ansökan: Användarvänlig och snabb (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Högre än genomsnittet (2/5)
  • Trygghet och Support: Tillgänglig och hjälpsam (4/5)
  • Villkor: Flexibla men strikta (3/5)

  Kontantfinans erbjuder en bekväm och flexibel lånemöjlighet, med tydliga villkor och en lättillgänglig kundtjänst. Även om deras räntor och avgifter är högre än genomsnittet, kan deras tjänst vara ett attraktivt alternativ för dem som behöver snabb och flexibel finansiering och som uppfyller deras villkor. Totalpoäng: 17/25


  Kontantfinans recension får 4/5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden