Northmill Bank i nytt samarbete med Tink

Det är mycket som händer inom fintech-branschen. Utvecklingen går i rasande fart och det finns många ambitiösa aktörer som driver på den. Två av dem är Northmill Bank och Tink. Nu har företagen inlett ett samarbete med fokus på bland annat bättre kreditbedömningar.

Läs vår recension av Northmill

Man och kvinna skakar hand

Om neobanken Northmill Bank

Northmill är en neobank. Det vill säga, en digital bank utan några fysiska kontor. Den är svenskgrundad och startades 2006. Sedan dess har Northmill hjälpt över 200 000 kunder.

Idag har företaget 150 medarbetare i tre olika länder. Tjänsterna som erbjuds är bland annat sparkonton, lån, kreditkortsansökningar, låneskydd och att samla lån och krediter. Allt detta sker alltså i mobilen, trots officiell banklicens. Fokus ligger på transparens och tillgänglighet.

Läs mer: Northmill får banktillstånd – Lanserar kreditkort

Om Tink – från app till fintechbolag

Tink är ett snabbväxande fintechbolag som hanterar över 10 miljarder transaktioner året om.

De är aktiva på 14 marknader och har 270 anställda. Deras stora tekniska kunskap gör att många företag samarbetar med dem för att ta del av den. Många har hört talas om Tink genom deras populära ekonomiapp, som de nyligen meddelade att de kommer stänga.

Tink vill istället fokusera på tekniska lösningar. Såväl kapaciteten som ambitionerna är stora.

Läs mer: Då stängs Tink ner – Här är 10 andra sparappar!

Teknisk kompetens och enkelhet på samma gång

Det är denna höga kapacitet som Northmill vill ta del av genom samarbetet med Tink.

Babel Poli, vice president Product på Northmill Bank, säger så här: “Tink är idag internationellt ledande inom open banking och har brutit många barriärer, mycket tack vare sin starka tekniska kapacitet. Det gör att vi som cloud-only bank får en lösning som enkelt går att implementera och som direkt kan börja generera värde för våra kunder.”

En stor del av samarbetet handlar om Tinks intelligenta kreditbedömningar. Dessa kommer Northmill använda för att förstärka sina tjänster. Tanken är att ge en enkel kundupplevelse i appen, samtidigt som själva bedömningen av den sökande görs på ett avancerat sätt.

Northmill och Tinks samarbete är ännu ett steg i en framåtsträvande bransch. Den snabba utvecklingen gynnar kunderna. För vem vill inte ha enkla och säkra mobila banklösningar?

Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden