Då stängs Tink ner – här är 10 andra sparappar!

Ekonomiappen Tink kommer läggas ner i december, meddelar grundarna. Appen har funnits sedan 2012 och har blivit mycket populär i Sverige, med ungefär en halv miljon användare.

Orsaken bakom att appen skrotas är att grundarna bakom Tink vill satsa på andra delar av verksamheten. Tanken är att de ska lägga fokus på sin open banking-teknik och erbjuda den till andra banker i såväl Sverige som Europa och på så sätt förändra finansbranschen i stort.

Tink har gjort det möjligt för privatpersoner att få en helhetsbild över sin ekonomi. Bland annat genom att se hur mycket som spenderats på olika saker och ha koll på alla kort.

Så vad ska du som använder Tink-appen göra nu? Jo, lyckligtvis finns det flera alternativa sparappar på marknaden som kan hjälpa dig hålla koll på din ekonomi. Här tittar vi på 10 appar, varav en del har samma funktioner som Tink medan andra kan hjälpa dig spara på fler sätt.

Läs mer: Är ditt sparande rätt placerat? – Hitta rätt sparform för din ekonomi

Leende kvinna med mobil i handen

1. Avanza – Hjälper dig med fondsparandet

Få rätt fonder, till låg avgift och utan krångel. Avanza är helt enkelt en app som är utformad för dig som vill spara långsiktigt. Bland annat genom att hitta billiga och bra fonder åt dig.

Skapa ett konto hos Avanza

Avanza-appen är gratis och kan användas av både privatpersoner och företag.

2. Nordnet – Spara i fonder och aktier

Vill du börja spara pengar i fonder och aktier? Då kan Nordnet-appen vara ett bra alternativ.

Den är till för att göra det enkelt för dig att börja spara och investera. I appen kan du även till exempel ansöka om bolån, samla dina värdepapper eller sätta upp ett automatiskt sparande.

Skapa ett konto hos Nordnet

3. Zlantar – Ett bra alterntiv till Tink

Vill du få bättre koll på din privatekonomi? Då kan ekonomiappen Zlantar vara ett bra alternativ. Den är dessutom en bra Tink-ersättare, eftersom den har liknande funktioner.

Appen hjälper dig bland annat ha koll på utgifter, abonnemang och andra fasta kostnader.

4. Mina tjänster – Allt på ett ställe

Mina tjänster är ett annat alternativ som precis som Tink kan kopplas till ditt bankkonto så håller den koll på alla dina abonnemang. Så att du enkelt kan spara både tid och pengar!

5. Buddy – Fixar budgeten

Vill du göra en budget? Då kan Buddy hjälpa dig. Appen är skapad för att på ett enkelt och smidigt sätt budgetera i vardagen. Det går även att ha en delad budget, t.ex. med sambon.

6. Nowo – Hjälper dig spara i vardagen

Nowo står för ”No Worries” och appen är till för att du ska komma igång med ditt sparande.

Du kan till exempel dagsspara, snabbspara eller autospara. Pengarna du lägger undan förs sedan över till ett fondkonto hos SEB. Appen är precis som de andra helt kostnadsfri.

7. Matpriskollen – Genvägen till billiga livsmedel

Livsmedelspriser är inte lätta att hålla koll på och kan variera stort från butik till butik. Det kan lätt kännas som en djungel där ute. Därför finns Matpriskollen – en app där du kan jämföra matvarukedjornas priser. Du kan se deras erbjudanden och extrapriser vecka för vecka.

8. Påmind – För att omförhandla avtal

Allt handlar inte bara om att sluta bästa möjliga avtal. För att spara pengar behöver du även omförhandla dem. Bättre villkor i vardagens avtal kan innebära ett rejält tillskott i plånboken.

Och det är här som Påmind-appen kommer in. Den hjälper nämligen dig att komma ihåg att förhandla om dina avtal regelbundet, som till exempel försäkringar, mobil och bostadslånet.

9. Karma – Miljövänlig och ekonomisk matapp

Tycker du om att äta ute, men vill hålla i pengarna? Då kan Karma vara något för dig. Det är en app där du kan få erbjudanden om kvarvarande restaurang- och cafémat till halva priset.

10. Splitwise – Reder ut delade utgifter

Det kan vara rörigt att hålla koll på delade utgifter, men om du använder Splitwise kan det bli lite lättare. Appen är perfekt när du är ute med vännerna och sedan ska göra upp om vem som betalade vad. Splitwise reder då ut vem som är skyldig vem pengar på ett enkelt sätt.

Det finns fler sparappar där ute

Som du ser finns det många bra sparappar där ute. Förhoppningsvis har du nu hittat någon som kan ersätta Tink, men också andra bra appar som kan hjälpa dig med ditt sparande.

Läs mer: Så sparar du enkelt 5 000 kronor i månaden

Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden