Lyxfällan är tillbaka

Hösten närmar sig och Lyxfällan drar igång med en ny säsong, nummer 27 i ordningen. Programmet har sänts ända sedan 2006 och blev snabbt ett favoritprogram som många i Sverige följde med nyfikenhet. Lyxfällans programledare har ändrats genom åren och i år är det Magdalena Kowalczyk, Frida Boisen, Magnus Hedberg och Patrik Wincent som vi får följa när de hjälper personer som har försatt sig i olika grader av ekonomisk knipa.

Problem ekonomi

Lyxfällan – räddaren i nöden

Lyxfällan är ett svenskt reality tv-program som går ut på att hjälpa privatpersoner som har hamnat i ekonomiskt bekymmer. Många av deltagarna i Lyxfällan konsumerar mer än de har råd med. Det är vanligt att de sökande har låg eller ingen inkomst. För att ha möjlighet att konsumera tar de ofta många och stora lån. Det kan verka praktiskt men efter ett tag blir det ohållbart när lånen förfaller och ska betalas tillbaka. Lånen har dessutom höga räntor. Långt högre än vad till exempel ett bolån har. Ibland tar deltagarna också nya lån bara för att betala andra lån, vilket kan vara bra om dessa nya lån är genomtänkta.

Hopbakslån – Lyxfällans favoritlån

Programledarna i Lyxfällan har många gånger räddat personer att komma på fötter genom något som kallas hopbakslån. Men vad är ett hopbakslån och vad ska man tänka på när man tar ett sådant lån? Ett hopbakslån är ett lån som löser flera andra lån och som ger dig bättre kontroll över din ekonomi. Eftersom hopbakslån är ett större lån är det förmodligen ett mer välplanerat beslut som ligger bakom, med en löptid och avbetalningsnivå som är rimlig i förhållande till låntagarens privatekonomi.

Ansök om hopbakslån

En annan god anledning att ta ett nytt lån kan vara ränteläget. Då marknadsräntor hela tiden ändras kan det vara så att det just nu finns lån med lägre ränta att teckna, jämfört med de räntor som gällde när de ursprungliga smålånen tecknades. Har man en rörlig ränta ändras den förstås hela tiden ändå. Det är viktigt att inte enbart lösa dina småkrediter utan även att sänka din genomsnittliga ränta på lånen, totalt sett. Ett tips är att jämföra vad som erbjuds på marknaden med de villkor du har i befintliga lån.

Lyxfällan söker nya deltagare!

Känner du någon som har dålig kontroll på ekonomin, eller skulle du själv behöva hjälp av Lyxfällan? Sök till programmet och låt Lyxfällan-teamet se över din privatekonomi och analysera just din ekonomiska situation. Om du känner att du kan behöva hjälp har vi ett enkelt råd direkt – planera dina inköp så är mycket vunnet. Många av de mindre kloka ekonomiska besluten görs på impuls.

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden