OKQ8 VISA

Med ett OKQ8 VISA Kreditkort får du upp till 100 000 i kredit och 0,75% i sparränta om du väljer att sätta in egna pengar på kortet. Kortet kommer dessutom helt utan årsavgift, vilket även gäller för extrakort, samtidigt som du får en generös bonus på alla inköp hos OKQ8. Även andra inköp ger bonus, men då en lägre sådan. Du kan få upp till 45 räntefria dagar och möjlighet finns att utnyttja två betalningsfria månader per år.

OKQ8 VISA Kreditkort lämpar sig bra till inköp av drivmedel och vardagsinköp, men också för betalning av resor eftersom det då ingår en kompletterande reseförsäkring.

Bonus och cashbacks

Med ett OKQ8 VISA Kreditkort får du alltid bonus på alla tankningar och inköp du gör hos OKQ8. Denna bonus delas ut som återbäring en gång per år, och hur mycket du får beror på flera olika faktorer. Återbäringen varierar från år till år och beror dels på hur stort överskott din OKQ8-förening gjort, samt hur mycket du tankat och handlat med ditt kort på OKQ8. Ju mer du använt kortet hos dem, desto större blir din återbäring.

Som ett tillägg till denna återbäring får du även kvartalsvisa bonusar på alla köp som du gjort med kortet utanför OKQ8. På dessa köp får du 0,3% i bonus. Undantaget är köp hos konkurrerande bensinstationer, spelbolag och finansiella institut. Denna bonus kan du sedan välja att använda som betalmedel hos OKQ8 eller ta ut som kontanter.

Förutom cashbacks och bonusar kan du som har ett OKQ8 VISA Kreditkort även se fram emot att få var sjätte kaffe gratis, var sjätte biltvätt gratis, samt utvalda rabatter och tidsbestämda erbjudanden som gäller på alla eller utvalda OKQ8-stationer landet över.

Försäkringar

Om du betalar minst 75 % av din resa med ditt OKQ8 VISA Kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring som ger ett gott skydd där din vanliga hemförsäkring inte alltid täcker. Försäkringen täcker resor i upp till 60 dagar och gäller över hela världen. Du själv, din partner och eventuella barn (under 23 år) omfattas av reseförsäkringen.

Kreditgränser och ränta

Du kan som mest få en kredit om 100 000 kr på ditt OKQ8 Kreditkort. Krediträntan vid delbetalning är 14,95%, men betalar du krediten inom 45 dagar får du det räntefritt. Den effektiva räntan vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är 15,57 % om du väljer e-faktura.

Avgifter

Med 0 kronor i årsavgift lämpar sig ett OKQ8 VISA Kreditkort väl att använda som ett kompletterande kreditkort i vardagen och i drivmedelsammanhang. Det tillkommer dock en aviavgift på 25 kronor och delbetalningsavgift på 25 kronor i månaden.

Valutapåslag

Om du handlar med kortet utomlands får du räkna med ett valutaväxlingspåslag om 2 % på alla köp du gör med kortet. Det motsvarar 200 kr per 10 000 kr du handlar för.

Uttagsavgift

Vid kontantuttag tillkommer en kostnad om 3% av den uttagna summan, minst 35 kr.

Extrakort

Liksom huvudkortet kostar ett extrakort ingenting att skaffa eller att ha i plånboken men om du använder det tillkommer samma avgifter vid uttag och valutaväxling.

Räkningsbetalning

När du använder ditt kreditkort för att betala räkningar gäller inte 45 dagars räntefri kredit. Istället räknas krediten från den dag som räkningen registrerats på ditt konto.

Krav

För att beviljas ett OKQ8 VISA Kreditkort måste du vara myndig, samt ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Du får inte i heller vara arbetslös eller ha några betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Om OKQ8 Bank

OKQ8 Bank är en del av OKQ8-koncernen. Banken bedriver endast verksamhet i Sverige och har varit aktiv sedan 2009. OKQ8 Bank omfattas av den statliga insättningsgarantin som täcker belopp upp till 950 000 kronor och står under tillsyn av Finansinspektionen. Utöver kreditkort erbjuder de även privatlån.

Fördelar:
  • Cashback på allt du tankar och köper hos OKQ8
  • Bra ränta vid delbetalning av köp
  • 0,75 % sparränta på insatt belopp
Nackdelar:
  • Hög uttagsavgift/valutapåslag
  • Avi- och delbetalnignsavgift

Villkor

  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Ej arbetslös