De mest populära långivarna för smslån

Snabbval
Läser in...
  De mest populära långivarna till smslån

  Det finns idag ett 50-tal mer kända långivare för smslån. Några av dem är givetvis mer populära än andra. Frågan är då varför vissa aktörer sticker ut från mängden?

  En anledning stavas marknadsföring. Ju mer marknadsföring en långivare gör, desto större blir varumärkeskännedomen och populariteten. Kort sagt är en person som behöver låna mer benägen att titta närmare på en långivare som han eller hon redan känner till namnet.

  En annan anledning är naturligtvis kvaliteten i själva låneprodukten. Flexibla villkor och förhållandevis låga räntekostnader är faktorer som automatiskt leder till en högre popularitet.

  Här på Sverigekredit presenteras alla de bästa och största långivarna för smslån. Utifrån vår statistik kan vi enkelt se vilka som är de mest populära aktörerna. I skrivande stund handlar det om Ferratum, Credway och Loanstep. Varför är just dessa mer populära än andra långivare? Den frågan besvarar vi nedan.

  Ferratum

  Ferratum är visserligen en aktör som är flitig med marknadsföring med bland annat en hel del reklam i radio. Detta är dock långt ifrån den enda anledningen till den stora populariteten. Kunderna verkar också uppskatta själva låneprodukten.

  Hos Ferratum finns möjlighet att låna mellan 1000 – 35 000 kr med en återbetalningstid på mellan 4 – 46 månader. Den effektiva räntan för lånet är 47,64% med en dagsränta på 0,1085%.

  Egentligen handlar produkten dock inte om ett smslån i den traditionella meningen. Ferratum erbjuder i stället ett kreditkonto. Det gör att faktorer som återbetalningstid och minsta betalning per månad blir något mer flexibla, och det är en anledning till långivarens popularitet.

  Andra fördelar som höjer Ferratums popularitet är:

  • Betalningsanmärkningar kan godkännas
  • Utbetalning kan ske på helger
  • Kreditupplysning hämtas inte från UC
  • Kundservice har öppet alla dagar i veckan

  Gå till vår recension av Ferratum

  Credway

  Credway är en långivare som har funnits i olika former ända sedan 2006, det vill säga det år då smslån som företeelse introducerades på våra breddgrader. Åldern på varumärket spelar förmodligen ganska stor roll när det gäller den stora populariteten – varumärket är helt enkelt välkänt. Samtidigt finns fler anledningar att notera.

  Credway erbjuder smslån på mellan 1000 – 30 000 kr med en fast månadsränta på 2,17% och en effektiv årsränta på 26%). Återbetalningen är flexibel så egentligen är Credways produkt i form av ett kreditkonto. Det lägsta beloppet att betala per månad är 500 kr (amortering och ränta).

  Den förhållandevis låga räntan och den flexibilitet i återbetalningen som långivaren erbjuder, är två nycklar till populariteten bland låntagarna. Andra tydliga fördelar kan sägas vara:

  • Ansökan utan UC
  • Tidigare betalningsanmärkningar kan accepteras
  • Direktutbetalningar kan göras måndag till söndag

  Se vår recension av Credway här

  Loanstep

  Loanstep är en del av Savelend Sweden. Sistnämnda fungerar som en plattform för inlåning från privatpersoner och företag, och det är de inlånade pengarna som betalas ut vid beviljade låneansökningar. Den stora konkurrensfördelen är att Loanstep erbjuder en typ av gratis smslån. Återbetalning inom 14 dagar ger inte upphov till några kostnader. Låntagaren betalar då varken avgifter eller ränta.

  Hos Loanstep erbjuds smslån på 3000 kr respektive 5000 kr. Lånets löptid är mellan 14 dagar och 6 månader. Ju längre tid krediten inte är återbetalad, desto högre blir kostnaden. Loanstep erbjuder också så kallade långtidslån på mellan 15 000 – 50 000 kr med en återbetalningstid på mellan 6 – 60 månader. I den här aspekten kan vi nämna den största nackdelen med långivaren. Det krävs detektivkunskaper för att hitta detaljerna kring långtidslånet och det är givetvis inte bra.

  Flexibiliteten är en avgörande faktor för Loansteps stora popularitet. Det är i dag i princip endast den här långivaren som erbjuder ett lån som kan bli helt fritt från både ränta och avgifter.

  Andra fördelar med Loanstep inkluderar:

  • Snabb ansökan och handläggning
  • Utbetalning samma dag vid tidig ansökan
  • Ingen UC på smslånen (upp till 5000 kr)

  Vår recension av Loanstep hittar du här

  Jämför smslån hos Sverigekredit

  Sverigekredit presenterar alla de mest populära smslånen i Sverige. På vår översiktssida kan du enkelt se de grundläggande detaljerna kring respektive långivare så att du enkelt kan jämföra smslån och kreditkonton. Genom att dra i reglage för lånebelopp och löptid kan du sortera i listan.

  Ytterligare möjligheter till sortering handlar om:

  • Lån med betalningsanmärkning
  • Lån utan UC
  • Direktutbetalning (även utbetalning kvällar och helger)

  De långivare du sorterar fram presenteras i ordning på pris för angivet belopp och löptid. Här ser du snabbt vad totalkostnaden respektive månadsbeloppet blir samt uppgifter om effektiv ränta samt eventuella avgifter. Avgifterna som noteras är aviavgifter och uppläggningsavgifter.

  Klicka på respektive långivare för att få mer information. I våra recensioner av smslån finner du allt du behöver veta om en viss långivare inklusive det finstilta med villkor med mera. Se bara till att du också läser regler och villkor hos långivaren innan du skickar in en låneansökan. Vi eftersträvar korrekthet i all den information vi presenterar, men det är alltid din uppgift att kontrollera villkoren hos långivarna.

  Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden