Loanstep

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Kostnadsfritt lån i 14 dagar
  • Ingen UC
  • Betalningsanmärkning OK
  Nackdelar:
  • Hög förmedlingsavgift

  Om Långivaren Loanstep

  Loanstep är en snabblångivare som erbjuder lån utan UC. Du kan låna upp till 25000 kr med en återbetalning på 14 dagar till 3 år. Den effektiva räntan på ditt lån kommer ligga på max 33,46 %. Du kan låna räntefritt upp till 25000 kr om du betalar tillbaka ditt lån inom 14 dagar. Du kan även betala tillbaka lånet på upp till 36 månader med ökande kostnader.

  Loanstep, som drivs av SBL Finans AB och står under Finansinspektionens tillsyn, de erbjuder snabblån med en flexibel återbetalning struktur. 

  Loanstep är känd för sin tillgänglighet och snabba service. Deras erbjudande om räntefria lån upp till 25 000 kr inom 14 dagar är attraktivt för kunder som söker temporär ekonomisk hjälp. Med en maximal effektiv ränta på 33,46 % och en återbetalningsperiod som sträcker sig från 14 dagar upp till tre år, erbjuder Loanstep en viss flexibilitet när det kommer till lånevillkor. Denna flexibilitet, kombinerat med snabba utbetalningar, gör Loanstep till ett väldigt lockande alternativ.

  Räntor och övriga kostnader

  Om du betalar tillbaka korttidslånet inom 14 dagar är det helt kostnadsfritt – alltså erbjuder Loanstep ett av få antal räntefria lån på marknaden. Utan dolda kostnader. I många fall kan det vara bra med ett extra tillskott under en kort period och då kan ett lån som detta vara en lösning. Om du inte betalar tillbaka inom två veckor tillkommer ränta och förmedlingsavgift.

  Låna av Loanstep

  Loanstep har en tydlig och välkomnande hemsida som snabbt förklarar hur det går till och vad de erbjuder. Själva ansökan är enkel – du väljer belopp och identifierar dig sedan med BankID. När ansökan väl är genomförd och du har fyllt i dina personuppgifter börjar Loanstep behandla lånet och du får besked direkt.

  I samband med ansökan görs även en kreditupplysning. Den tas inte hos UC, utan med kreditupplysningsföretaget Bisnode för att inte tynga ditt UC-betyg i onödan.

  Webbplats och ansökan

  Loansteps webbplats är tydlig och inbjudande, och erbjuder en enkel och direkt ansökningsprocess. Med BankID går identifieringsprocessen snabbt, och den totala ansökningstiden är kort. Snabbheten och effektiviteten i ansökningsprocessen är en stor fördel för låntagare som söker omedelbar ekonomisk lösning. Dessutom är kreditupplysningen genom Bisnode, vilket är fördelaktigt för de som vill undvika att påverka sitt UC-betyg.

  Trygghet och support

  Loansteps kundtjänst är tillgänglig under begränsade tider på vardagar, visar ett engagemang för att bistå sina kunder, även om de har utrymme för förbättring när det gäller öppettider. Kundtjänsten är öppen under normala kontorstider, vilket kan vara en utmaning för dig som kanske behöver hjälp på kvällar eller helger. Men de tar igen detta med sin mångsidighet i supportalternativ.

  En av de mest uppskattade funktionerna är deras chatt, som erbjuder snabba svar på dina frågor. Denna realtidskommunikation är särskilt värdefull för snabba förfrågningar eller när du behöver omedelbar assistans. För mer detaljerade frågor eller när du föredrar en mer traditionell kommunikationsväg, är både e-post och telefonkontakt tillgängliga.

  Dessutom erbjuder Loanstep en omfattande FAQ-sektion på deras webbplats, som är utformad för att ge svar på de mest ställda frågorna. Denna självbetjäningsresurs är ett bra sätt för dig att snabbt få information om allt från lånevillkor till betalningsprocesser. Att ha denna resurs till hands kan ofta spara tid och göra det enklare för dig att hitta den information du behöver utan att behöva kontakta kundtjänst.

  Vad som gör Loanstep unikt i sitt kundsupporterbjudande är deras strävan att balansera direktkommunikation med användbara online-resurser. Medan utökade öppettider för kundtjänst skulle vara fördelaktigt, gör de en ansträngning för att säkerställa att du får den hjälp och information du behöver för att hantera ditt lån effektivt och säkert.

  Deras betyg hos Trustpilot visar på en hög kundnöjdhet.

  Villkor

  När du överväger ett lån från Loanstep, är det viktigt att ha koll på deras grundläggande villkor. För det första måste du vara minst 18 år gammal för att ansöka. Detta är ett standardkrav som säkerställer att du är myndig och har rätt att ingå i ett finansiellt avtal.

  Ett annat viktigt krav är att du behöver ha en inkomst. Loanstep kontrollerar din ekonomiska situation för att försäkra sig om att du har möjlighet att återbetala lånet. Detta är en vanlig praxis hos långivare för att upprätthålla ansvarsfulla utlåningsmetoder.

  Du måste också vara folkbokförd i Sverige. Detta krav hjälper Loanstep att verifiera din identitet och ger dem en bättre förståelse för din ekonomiska bakgrund och nuvarande situation.

  När det gäller betalningsanmärkningar är Loanstep mer flexibla än många andra långivare. De accepterar ansökningar även om du har anmärkningar, vilket kan vara en stor lättnad om du arbetar på att förbättra din ekonomiska stabilitet.

  Däremot är Loanstep strikt när det kommer till skulder hos Kronofogden. Om du har aktiva skulder registrerade där, kommer din ansökan inte att godkännas. Detta är för att säkerställa att du inte befinner dig i en situation där ytterligare skulder kan förvärra din ekonomiska position.

  Slutligen, när det kommer till kreditupplysningen, använder Loanstep Bisnode istället för UC. Detta innebär att din ansökan inte kommer att påverka ditt kreditbetyg hos UC, en fördel för dig som vill skydda din kreditvärdighet.

  Sammanfattningsvis, erbjuder Loanstep ganska flexibla villkor, vilket gör dem till ett tillgängligt alternativ för många låntagare. Deras förmåga att acceptera ansökningar med betalningsanmärkningar, kombinerat med ansvarsfulla kreditkontroller, gör dem till en mångsidig och kundvänlig långivare.

  Sammanfattning och slutbetyg

  • Om långivaren: Snabb och tillgänglig (3/5)
  • Ränta och Kostnader: Fördelaktigt korttidserbjudande (4/5)
  • Webbplats och Ansökan: Användarvänlig och effektiv (4/5)
  • Trygghet och Support: Begränsade öppettider, men goda stödresurser (3/5)
  • Villkor: Rimliga krav och kreditupplysningar som inte påverkar UC (4/5)

  Loanstep är ett attraktivt alternativ för de som behöver kortfristig finansiell hjälp och vill undvika att påverka sitt UC-betyg. Deras räntefria lån inom en 14-dagarsperiod är särskilt fördelaktigt. Totalpoäng: 18/25


  Loanstep recension - 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden