Loanstep

Högrisktriangel Smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
Hos låneförmedlingstjänsten Loanstep kan du låna mellan 1 000 kr och 50 000 kr. Genom att endast skicka in en ansökan kan man få in pengarna på ditt konto redan samma dag.
Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Hos Loanstep kan man låna upp till 50 000 kr.
  • Om man lånar max 5 000 kr och återbetalar inom 14 dagar refunderar Loanstep alla avgifter och den ränta man återbetalt.
  • Loanstep erbjuder en återbetalningstid på hela 60 månader.
  • Identifiering sker genom Bank-ID.
  Nackdelar:
  • Loanstep erbjuder såväl ett korttidslån som ett långtidslån vilket gör det förvirrande på hemsidan.
  • För att få ett lån godkänt hos Loanstep kan man endast ha max en betalningsanmärkning och denna måste vara äldre än 12 månader.
  • Om man ansöker om ett långtidslån på upp till 50 000 kr så tar Loanstep en kreditupplysning från UC.
  • Om man lånar under 5 000 kr tar Loanstep ut en förmedlingsavgift på 500 kr per månad.

  Hos Loanstep kan du ansöka om ett lån på mellan 1 000 kr och 5 000 kr. Loanstep har sina lån uppdelade i dels et korttidslån på max 5 000 kr och dels ett långtidslån för de högre beloppen.

  Loanstep är en låneförmedlingstjänst som är en del av Savelend Sweden AB.

  Loansteps erbjudande

  Om man väljer att ansöka om ett korttidslån på max 5 000 kr så är återbetalningstiden alltid 150 dagar. Om man återbetalar lånet inom 14 dagar, betalar Loanstep tillbaka alla räntor och avgifter vilket innebär att man lånat helt kostnadsfritt.

  Om man vill låna mellan 6 000 kr och 50 000 kr så kan man välja på en återbetalningstid på mellan 6 månader och 60 månader.

  Låna av Loanstep

  Att få svar på sin ansökan går mycket snabbt då Loanstep håller öppet alla dagar i veckan. Så snart en kreditupplysning har tagits så sänder Loanstep ut ett låneerbjudande som accepteras genom en signering med BankID.

  Om man ansöker om ett lån på max 5 000 kr så tas ingen kreditkoll från UC utan istället använder Loanstep Creditsafe. Om man lånar högre belopp tas en kreditupplysning av UC.

  Räntor och avgifter

  Räntan sätts utefter låntagarens egna förutsättningar och återbetalningsförmåga. All ränta hos Loanstep är avdragsgill i deklarationen.

  Om man har lånat ett belopp på 5 000 kr eller mindre så tar Loanstep ut en avgift på 500 kr varje månad som de kallar för förmedlingsavgift. Dessutom tillkommer en aviavgift på 60 kr per månad.

  Kundservice

  Loansteps kundservice finns till hjälp om man behöver hjälp med sin låneansökan eller om man har en fråga angående om att låna. De duktiga medarbetarna finns på plats på alla vardagar mellan kl. 09:00 – 12:00 och 13:00 – 16:00.

  Loansteps kundservice kan kontaktas på såväl telefon och mejl som genom att skriva i deras live chatt.

  Intervju

  Beskriv er tjänst i kort

  Det vi tillhandahåller är lån, närmare bestämt det vi kallar för korttidslån och långtidslån. Korttidslånen har en löptid på 61 dagar och för långtidslånen är löptiden upp till hela 60 månader.

  Varför ska man välja just er?

  Varför man bör välja oss? Vi lägger stor vikt på “nöjda kunder är bra kunder” och därför är en viktig del av vår verksamhet att inte bara bry oss om våra kunder, utan även visa det öppet. Man bör inte sticka under stolen med att det givetvis finns ett visst egenintresse som spelar in här, men det är verkligen inte hela historien. Vi vill i grund och botten hjälpa våra kunder till en bättre ekonomisk tillvaro, och därför är alla våra korttidslån kostnadsfria om man återbetalar inom 14 dagar.

  Vi tror att det kan hjälpa många som råkat ut för något kapitalslukande sådär i sista halvan av månaden. För långtidslånen sätter vi räntan individuellt, vilket gör att våra kunder redan innan de skriver på kan se hur lånets villkor för ser ut beroende på den egna ekonomi. Är det bara ett litet felsteg i en i övrigt ordnad tillvaro kan man få låna till relativt låg räntesats.

  För att återkoppla till det vi inledde detta stycke med, att vi är den aktör på marknaden som genuint bryr sig om våra kunder, finns det något hos oss vi kallar för Smart Steps. Detta är en guide till en bättre privatekonomi som vi just nu är i full färd med att utveckla. I denna guide hoppas vi kunna bidra med goda tips och idéer till alla som är villiga att ta del av den, och också belöna dessa personer för att ha tagit del av informationen, för att stärka och förenkla deras privatekonomi.

  Vad kan man som kund förvänta sig av er?

  Det man kan förvänta sig som kund är en genomgående god service och transparens. Vi vill att folk ska kunna se och förstå vad vi gör. Inte bara för att vara förtroendeingivande, men också för att vi tror att det är viktigt att vi i alla avseenden av verksamheten kan få kritik och influeras av våra kunder. Vi, precis som dem, är mänskliga, och vi vill att det ska lysa igenom och kännas, oavsett i vilken kapacitet man kontaktar oss.

  Vad är ansvarsfull kreditgivning för er?

  Ansvarsfull kreditgivning är för oss ganska enkelt. Vi vill inte ge ut krediter till någon som inte klarar av återbetalningen. Ingen tjänar på att låntagaren misslyckas med återbetalningen. Vi får inte ut något av det, och kunden själv förlorar väldigt mycket på det. Det är något vi verkligen vill undvika. Vi vill endast ge ut krediter till dem som vi tror kommer klara det, till dem som kan förbättra sin situation genom ett uppskov, lite andrum.

  Vilka råd kan ni ge alla som vill ta ett smslån?

  Det bästa råd man kan ge är att uppmana alla som funderar på att ta ett korttidslån till att först och främst se över exakt hur den egna ekonomin ser ut. Efter det bör man se över de olika företagen som erbjuder tjänsten och deras villkor. Ta en titt på totalkostnaden och se om det känns rimligt och troligt att det i stundande situation går att betala tillbaka. Var säker på att det kommer att hjälpa snarare än att stjälpa.

  Recension - Loanstep
  Betyg 91100
  av Sverigekredit.se

  Villkor

  • Låntagaren måste vara 18 år fyllda och myndig
  • Låntagaren behöver ett BankID att identifiera sig med
  • Låntagare behöver vara svenska medborgare och folkbokförda i Sverige
  • Låntagaren måste ha en taxerad inkomst om minst 150 000 kr per år
  • Låntagaren måste ha ett svenskt mobilnummer
  • Låntagaren kan ej ha något skuldkonto hos Kronogofen
  Betalningsanm. Utan UC
  Utbetalning helg Under 20 år

  Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  Avi-avgift:60 kr Uppl.avgift: 450 kr