Weekendresor ökar lavinartat

 

sotji min
En weekendresa på höstkanten kan vara ett mycket bra sätt att ladda om batterierna. Och mängder av svenskar håller med om det. Antalet bokningar för weekendresor har ökat lavinartat på senaste tiden, och det finns flera anledningar till detta. Här får du några goda råd om du också vill göra en kort återhämtningsresa i höst.

Massiv ökning

Bokningarna av weekendresor har ökat med över 30 procent i jämförelse med förra året vid den här tiden. Detta visar en ny undersökning ifrån Ticket, som är Sveriges största resebyråkedja. Orsaken kan delvis vara att svenskarna visar en tendens till att föredrar weekendresor i större utsträckning än förr. Längre semesterresor är i de flesta fall mycket dyrare och kräver mer uttag av semesterdagar och dylikt, vilket inte faller alla i smaken. Då är en weekendresa perfekt, och har även en mindre påverkan på din privatekonomi om du väljer ett resmål utifrån din ekonomiska situation. Många tar under semestertider privatlån för att finansiera semesterresan, vilket ibland kan vara ett bra alternativ om man inte haft möjlighet att spara undan pengar under året. Men en kort weekendresa kan du ofta avnjuta utan att behöva betala igen ett lån under lång tid efteråt.

De klassiska städerna skiftar

Städer som London, Berlin, Barcelona och Rom har mycket länge varit mycket populära destinationer för weekendresor. Det vi ser nu är en tydlig förändring i detta, då dessa städer inte ökat nämnvärt, och även i vissa fall minskat i antalet bokningar. De städer som istället ökar mycket i antalet bokningar är inte längre de klassiska och traditionella städerna.

Det weekendmål som toppar listan från ticket.se är inte längre London, som förra året. Förstaplatsen innehas nu av Amsterdam, som stigit från en tredjeplats med hela 132 procent. Andra städer som också ökat stort är bland annat München, som förra året inte ens fanns med på topp tio listan. München har sett en ökning av antalet bokningar med hela 237 procent och ligger nu på femteplats. Även Wien i Österrike har ökat stort med 113,4 procent och ligger nu på en sjätteplats. London har halkat ner till en andraplats på listan. Berlin, som låg tvåa förra året, ligger nu på en sjundeplats efter en minskning i antalet bokningar med -52,6 procent.

Tänkvärt för weekendresenären

Förutom att anpassa resmål efter plånboken så finns det även flera andra små tänkvärda tips inför weekendresan. Framförallt är det billigare att resa till mindre städer givetvis, vilket du bör ta med i beräkningarna när du budgeterar och planerar din weekend. Städer som London, Paris och Dublin är alltid trevliga resmål, men ta då med i beräkningarna att de tillhör de dyrare städerna i Europa. Utöver det är det bra att läsa på om resmålet innan du bokar, och försöka undvika högsäsonger för de olika resmålen.

Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden