Trustly miljardvärderas – på väg mot börsen 2021

Trustly är ett snabbväxande svenskt fintechbolag som grundades 2008, med målet att göra direktbanksbetalningar tillgängliga för alla – och konceptet skördar stora framgångar.

Idag har Trustly nämligen över 350 anställda på åtta kontor runtom i världen. Företaget ägs till 63 procent av investeringsbolaget Nordic Capital som köpte in år 2018. Då värderades företaget till 7 miljarder kronor. Enligt Breakit värderas det idag till minst 50 miljarder kronor.

Värderingen av Trustly har alltså mer än sexdubblats på två år. Men det på goda grunder: nettoomsättningen har nämligen ökat från 890 miljoner (2018) till 1,4 miljarder kronor (2019).

Och nu finns det planer på en börslansering. Det har funnits rykten om detta under 2017 och 2018, men under 2021 ser det ut att bli verklighet. Dagens Industri bedömer att det i alla fall lär ske inom tre år. Vi vet ännu inte om det blir Nasdaq Stockholm eller Nasdaq New York.

Läs mer: Zimpler anklagar Trustly för att missbruka ställning

Man vid dator kollar på mobil

Vad gör Trustly?

Trustlys mål är som sagt att göra direktbanksbetalningar tillgängliga för alla. En effekt av det är att kunder och handlare kommer närmre varandra. Kunderna ska helt enkelt kunna betala direkt från sina bankkonton på ett säkert sätt. Därför erbjuder Trustly företag olika typer av integrerade tjänster – så som exempelvis betalningar, utbetalningar och användardata.

En del av användardatan är s.k. KYC-data (Know Your Customer) som värderar kunder. Detta krävs ofta för att efterleva finansiella regler. Trustlys KYC-system hämtar datan direkt från kundens bank, vilket gör det enkelt och samtidigt minskar risken för att något blir fel.

Direktutbetalningar av lån

Trustlys tjänster används bland annat av många banker och långivare för att möjliggöra direktutbetalningar av lån. Eftersom allt görs via BankID finns inga traditionella väntetider i form av bankdagar. Överföring sker även på kvällar och helger (om långivaren har öppet).

Trustly-lån är något som går att läsa om på flera jämförelsesajter. Idag är många banker kopplade till företagets tjänst, vilket är något som verkar uppskattas av både låntagare och långivare. Trustly samarbetar även med många e-handlare, samt spel- och casinosajter.

Trustlys börsnotering

Framtiden får utvisa om, och när, Trustly blir börsnoterade. Men om vi ska tro de finansiella tidskrifterna är det relativt snart. Oavsett vad som händer så är det definitivt ett av Sveriges mest lovande fintechbolag och det kommer bli spännande att följa deras fortsatta utveckling.

Jämför Trustly-lån hos oss

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden