FlexLimit

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Direkt ett preliminärt besked på skärmen när du skickat in din ansökan.
  • Flexlimit tar inte ut någon avgift för att göra uttag.
  • Flexlimit använder sig utav Safenode för att utföra kreditupplysningar.
  Nackdelar:
  • Man kan ej själv specificera hur mycket man önskar låna utan det finns endast 4 lånenivåer att välja mellan.
  • Godkänner inte att deras låntagare har någon betalningsanmärkning från tidigare.
  • Flexlimit använder sig utav höga räntor för sitt lån.

  Om långivaren Flexlimit

  Flexlimit, som är en del av C Finance AB, har varit på den svenska finansmarknaden sedan 2006. Med målet att erbjuda enkel och rättvis finansiering, har de betjänat tusentals nöjda kunder både i Sverige och Finland. Företaget skiljer sig från andra kreditinstitut genom att erbjuda snabba tjänster, tydliga lånevillkor och engagerad kundservice, fem dagar i veckan.

  Flexlimits produkt, kontokredit, introducerades 2015 och erbjuder dig som kund möjligheten att ansöka om en kreditgräns mellan 5 000 och 20 000 kr. Efter godkänd ansökan får du tillgång till en flexibel kredit, där du kan göra uttag från 500 kr upp till din maximala kreditgräns, beroende på ditt behov.

  Flexlimits engagemang för att ge sina kunder ett flexibelt sätt att låna pengar speglas i deras handläggning och service. De strävar efter att göra låneupplevelsen så smidig och förutsägbar som möjligt för dig som kund.

  Ränta och övriga kostnader

  Flexlimit tillhandahåller kontokrediter med en tydlig och överskådlig kostnadsstruktur. Till grundkostnaderna för krediten hör en uppläggningsavgift på 380 kr och en aviavgift om 45 kr. Dessa fasta avgifter kombineras med en ränta som varierar beroende på storleken på kreditgränsen du väljer.

  De specifika räntesatserna för olika kreditbelopp är som följer:

  • Vid en kredit på 5 000 kr är den fasta månadsräntan 3,25 %, vilket ger en effektiv årsränta på 98,80 %.
  • För en kredit på 10 000 kr är månadsräntan också 3,25 %, men den effektiva årsräntan sänks till 71,31 %.
  • Om du väljer en kredit på 15 000 kr förblir månadsräntan densamma, 3,25 %, med en effektiv årsränta på 62,86 %.
  • För den högsta kreditgränsen på 20 000 kr är månadsräntan fortfarande 3,25 %, och den effektiva årsräntan blir 58,74 %.

  Det är värt att notera att ju högre kreditgräns du väljer, desto mer fördelaktig blir förhållandet mellan ränta och total kreditgräns. Dessa siffror är viktiga att beakta vid val av lämplig kreditgräns baserat på dina finansiella behov och återbetalningsförmåga.

  Något som är positivt med Flexlimit är att de inte tar ut någon extra avgift för uttag. Därmed kan man göra fler uttag utan att behöva tänka på den extra kostnaden.

  Webbplats och ansökan

  Att skicka in en låneansökan till Flexlimit går mycket snabbt via deras hemsida. När en ansökan kommit in så tar de en kreditupplysning för att säkerställa att lånetagaren har en god återbetalningsförmåga. Kreditkollen tas utav Safenode vilket är ett bra val om man vill behålla sin goda kreditvärdighet.

  Trygghet och support

  Flexlimit har en kunnig kundtjänst som finns tillgängliga för att hjälpa till med låneansökan och för att svara på frågor.

  Flexlimits kundtjänst finns på plats måndag till fredag kl. 08:30 – 17:00 och lördag kl. 09:00 – 16:00. De nås enkelt via telefon och mejl.

  De har fått över 1000 stycken positiva rekommendationer på Trustpilot, vilket skapar en känsla utav trygghet.

  Villkor

  Flexlimit riktar sig till dig som är minst 20 år gammal och har en stabil inkomst. Vilket är ett av deras grundläggande krav. Även om det är oklart om svenskt medborgarskap är ett krav, måste du vara folkbokförd i Sverige för att ansöka om en kontokredit hos dem.

  En av fördelarna med Flexlimit är deras flexibilitet när det gäller din kredithistorik. De accepterar ansökningar från personer med betalningsanmärkningar, vilket kan vara en viktig faktor för många som söker kredit. Dock är det viktigt att notera att de inte godkänner ansökningar från personer som har en pågående skuld hos Kronofogden. När det gäller kreditupplysningen använder Flexlimit Safenode, vilket kan vara en fördel för dig som vill undvika att påverka din kreditvärdighet hos UC (Upplysningscentralen).

  Sammanfattning och betyg

  • Om Långivaren: Erbjuder flexibla kontokrediter (3/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Högre räntor men inga uttagsavgifter (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Användarvänligt och snabbt svar (3/5)
  • Trygghet och Support: Tillgänglig support med breda öppettider (3/5)
  • Villkor: Flexibla, men med inkomstkrav och åldersgräns (3/5)

  Flexlimit framstår som en flexibel och kundorienterad långivare, särskilt lämplig för de som behöver snabba lösningar och som värderar enkelhet i låneprocessen. Totalpoäng 15/25


  Flexlimit recension 3 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden