Nordax

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Högt maxbelopp
  • Signering med BankID
  • Bra och tydlig hemsida
  Nackdelar:
  • Uppmanar lång löptid
  • Medsökande över 400.000 kr
  • Högre ränta än genomsnittet

  Popularitet

  Nordax startade sin bankverksamhet under 2004 men är relativt ny långivare bland våra jämförelser på Sverigekredit. Den samlade statistiken visar att Nordax inte platsar bland de populäraste långivarna av privatlån, trots att de är nya i vår jämförelsetjänst. Namnet, som förmodligen är okänt för många, är nog huvudanledningen.

  Godkända ansökningar

  Trots att långivaren har både resurser och en sund kreditgivning som gör att de flesta med god kreditvärdighet har god chans till att få sin ansökan godkänd, ser vi att ytterst få får sina ansökningar godkända. Alla banker gör sina egna värderingar och vi upplever att Nordax är väldigt noga med sin kreditbedömning.

  Trygghet och Service

  Nordax är naturligtvis registrerade och licenserade hos Finansinspektion, för att bedriva banktjänster. Vi har inte tagit del av bolagets årsredovisning, så vi kan inte göra en riktigt bra bedömning kring Nordax resurser och framgångar. Vi bedömer dock att det inte finns någon anledning att misstro bankens seriositet och verksamhet.

  Servicen hos Nordax är som hos de flesta andra banker. Du når kundtjänst under kontorstid på vardagar, men på helger är det stängt. Du kan ansöka när som helst men svar på din ansökan kommer först under ordinarie öppettider. Du kan själv välja om du vill signera hemskickade papper eller om du vill signera digitalt med BankID.

  Villkor och Kvalitet

  För att få din ansökan godkänd hos Nordax så krävs det att du är minst 20 år, inte har några betalningsanmärkningar och en fast inkomst på minst 120.000 kr per år. Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt bankkonto som pengarna kan utbetalas till.

  Kvaliteten på tjänsten är likvärdig de flesta andra, mindre bankers. Nordax har en avgift på 20 kr som betalas på varje månadsfaktura, vilket är motsvarande aviavgift som man betalar till de allra flesta banker. Nordax uppmanar till längre återbetalningstid för att du ska få en så låg månadskostnad som möjligt. Detta är dock inget vi rekommenderar då det leder till betydligt dyrare lånekostnader.

  Försök att välja en så hög månadskostnad med så kort löptid som möjligt, för att göra dig skuldfri så snabbt som möjligt och undvika onödigt höga lånekostnader.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden