Konsten att undvika extrem skuldsättning vid tecknande av privatlån

Snabbval
Läser in...

  Undvik extrem skuldsättning! Som låntagare så vet du förmodligen redan att ett privatlån alltid kommer med räntor, avgifter och andra kostnader vilka sällan gör sig uppenbara vid första anblicken. Dessa tillsammans kan utgöra en ganska stor kostnad för varje ny månad som kommer.

  Hur undviker man en extrem skuldsättning vid tecknande av privatlån, samtidigt som man faktiskt lånar på ett ansvarsfullt sätt utan att orsaka en härdsmälta som ens privatekonomi får svårt att repa sig från?

  Undvik extrem skuldsättning

  I denna artikel så ska vi fokusera på grundkoncepten. Enkla men ack så viktiga tips.

  Syna erbjudanden noga för att undvika extrem skuldsättning

  Om vi börjar med den mest påtagliga, nämligen det faktum att man alltid måste ta sig tid att jämföra de olika erbjudanden gällande privatlån samt ställa dessa mot varandra, så skulle du bli överraskad av hur många potentiella låntagare faktiskt struntar i att överhuvudtaget göra så.

  Det är mer regel än undantag att man gräver ner huvudet i sanden och hoppar på det första bästa erbjudandet som presenteras. Man förskjuter således tanken på att reflektera över det faktum att man förmodligen kunnat spara in flera tusenlappar på att investera lite av sin dyrbara tid åt att jämföra lånen. I stället så litar man blint på att kreditgivaren tillhandahåller den bäst möjliga erbjudande, vilket nästan aldrig är fallet!

  Begär kontra behov

  Nästa råd som vi anser spelar en gedigen roll vid undvikandet av extrem skuldsättning är att man aldrig faktiskt lånar mer än vad man har behov av. Det är lätt att låta sig övertalas att låna mer pengar än vad man behöver.

  Dock så måste man rannsaka sig själv och förstå att det hela ofta leder till en ekonomisk spiral som i mång fall leder till det som du mot all förmodan måste undvika, nämligen den extrema skuldsättningen.

  Planera hur lång tid det tar att betala tillbaka

  Även om uttrycket “återbetala skulden så snabbt som möjligt” låter som ganska självklar så är det sällan som låntagaren faktiskt fokuserar på att återbetala det hela inom kortast möjliga tid. I stället så drar man ut på det hela, vilket i sig resulterar i en betydligt högre totalkostnad än vad som vore fallet om privatlånet återbetalas inom kortast möjliga tid.

  Betalningsfri månad eller månader låter bra. Det hela innebär att du kan välja en eller flera månader där du slipper amortera på lånet. Dock så påtalar man sällan det faktum att även om du slipper amortering så måste du fortfarande stå för räntekostnader och associerade avgifter, något som du inte kan slippa. Det innebär också att du

  Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden