Julen närmar sig…

… med stora steg!

Ekonomiskt julbord

Snart ska det kokas knäck, bakas lussekatter, pepparkakor, slås in julklappar, rullas köttbullar och en massa annat som hör julen till. En stämmningsfull tradition för många – en ekonomisk kris för andra.

Julen är en högtid där kärlek, mat och julklappar är gemensamma nämnare, men det kan också innebära en del eller flera hål i plånboken när julefriden har lagt sig.

Snabbval
Läser in...

  December: den dyraste månaden på året

  Den sista månaden på året är den absolut dyraste månaden på året och är därför också den månad som flest väljer att ta dryga ut sin ekonomi med smslån eller blancolån. En del tar även smslån med betalningsanmärkningar för att dryga ut kassan.

  Man är i behov av att ta lån för att kunna köpa julklappar till sin familj och släkt, även om man inte har råd. Budget- och skuldrådgivare runt om i landet rekommenderar att tänka på att spara undan en viss summa pengar varje månad under året så det inte går så hårt åt på månadslönen. Det är ett bra tips för att undvika ett dyrt låntagande innan juletider.

  Spartips till jul

  Det finns flera olika alternativ på hur man kan dra ner kostnaderna innan, under och efter jul.
  Nedan följer några punkter på vad du kan tänka på.

  • Bestäm med släkten vem som ska köpa julklapp till vem, man behöver inte köpa till alla! Kom överens om hur nätverket av juklappar ska formas.
  • Är det din tur att ha julafton med hela släkten? Man behöver inte stå för all maten själv, gör ett knytkalas och be alla ta med sig något till julbordet.
  • Köp inget färdigt, laga och baka allting själv, det blir inte bara billigare – det blir godare också!
  • Inget julpynt? Använd det ni har hemma och plocka lite från naturen.
  • Planera noga en budget innan julklappshandeln.

  Januari: den snålaste månaden på det nya året

  Efter en månad med mycket utgifter, blir nästkommande en väldigt stram sådan. Tänk på att återigen budgetera noggrant inför alla sorters köp, håll igen på det som inte är högt prioriterat och lämna gärna plånboken hemma för att undvika onödiga spontanköp. Får du några kronor över i slutet av månaden – lägg dem i spargrisen till nästa års julklappshandling!

  Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden