Guide 2019 – Sveriges bästa bensinkort

De flesta väletablerade bensinbolag erbjuder sina kunder bensinkort som du inte enbart kan tanka på i deras stationer, utan även erhålla exklusiva förmåner och rabatterat bränsle. Vi på Sverigekredit har tagit fram de mest förmånliga och bästa bensinkorten i Sverige.

Häng med på vår jämförelse och välj din favorit!

Bästa bensinkorten

Största bensinkedjorna i Sverige 2019

I år finns det 2 290 olika bensinstationer runt om i landet som vi kan välja från vid köp av diesel, bensin och annat fordonsbränsle. Vi bilförare och konsumenter tenderar dock att välja den bensinstation som ligger närmast vår bostad, inte enbart av praktiska skäl utan även av miljöskäl. Att köra en längre sträcka för att kunna handla billigare drivmedel känns helt enkelt inte längre lika aktuellt. Men med så många olika bensinstationer som ligger på ungefär samma avstånd gäller det att jämföra fördelarna med de olika stationernas kreditkort.

OKQ8 – Ger återbäring på alla dina köp

Företaget ägs till 50 % av OK Ekonomisk Förening och till 50 % av Kuwait Petroleum International. Det finns närmare 700 OKQ8- stationer runtom i Sverige. Bolaget erbjuder ett medlemskort samt ett betalkort som ger dig återbäring på alla dina köp.

OKK8 medlemskort

Detta kort ger alla medlemmar 25 öre rabatt per liter drivmedel efter 6 tankningar. Medlemmar får även andra förmåner som var 6:e biltvätten gratis samt en kostnadsfri varmdryck var 6:e gång du handlar en varmdryck.

OKQ8 VISA kreditkort

Kortet är ett bonuskort med bonus i form av återbäring och det har ingen årsavgift. Detta kort ger dig även 0,5 % i sparränta samt möjligheten till en flexibel betalning. Med detta kort får du självklart även andra förmåner och rabatter samt återbäring på drivmedel och andra köp gjorda på OKQ8.

Shell – bensinkortet som ger dig 15 öre i rabatt per liter

Shell, världens största petroleumbolag som är grundat 1907. Redan på 1920-talet utnämndes bolaget till det största oljebolaget i världen. Under december köptes Shell Sverige upp av det finska energibolaget St1. Att St1 köpte Shell gynnar både bolagen samt kunderna, företagen stärker sitt varumärke i Sverige medan du som kund kan handla med ditt Shellkort även på St1- stationer vilket ger cirka 500 ställen du kan tanka på från Skåne till Norrland. De drivmedelkort Shell erbjuder sina kunder är Shell Privatkort, Shell Mastercard, Shell Företagskund samt Shell TruckDieselkort.

Shell Privatkort

Med detta kort kan du tanka drivmedel på samtliga Shellstationer och få 15 öre i rabatt på diesel, E85 och bensin på bemannade Shellstationer i Sverige. Shellkortet fungerar på samtliga Shellstationer och St1 runtom i Sverige och Finland. Du kan alltså tanka med Shell kortet på nästan 900-stationer och erhålla hela 15 öre rabatt per liter.

Andra förmåner med Shell Privatkort

– Betala dina parkeringsavgifter med Shellkortet.

– Kortet är kostnadsfritt, ingen årsavgift behöver betalas.

– Delbetala dina köp med Shellkortet.

Shell Mastercard

Shell Mastercard är ett avgiftsfritt kort som kan brukas vid betalning på över 24 miljoner ställen världen runt. Med detta kort kan du även handla rabatterat drivmedel – 15 öre per liter samt erhålla 0,5 % i kontant bonus på alla dina inköp överallt. Självklart inkluderar inte bonusen drivmedel då du redan får -15öre i rabatt per liter för denna samt inte heller konkurrerande verksamheter.

Sveriges 10 största bensinkedjor

Nedan listas antal stationer i Sverige per bolag:

  • OKQ8, 652
  • Q–Star, 338
  • Circle K, 336
  • Preem, 333
  • Ingo/ Jet, 262
  • St1, 286
  • Din – X, 167
  • Shell, 119
  • Gulf, 67
  • Bilisten, 30

Statistiken ovan är hämtad från Svenska Petroleum & Biodrivmedel Institutet och gäller för 2019.

Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden