OPR-Företagslån Flex

Fördelar:
  • Snabb och smidig ansökningsprocess
  • Ränta betalas endast för den del av krediten som faktiskt nyttjas
  • Trevlig kundservice med generösa öppettider
  • Upp till 200 000 kr flexibel företagskredit
Nackdelar:
  • Endast handläggning fram till kl 16 under kontorets öppettider
  • Överföringar sker endast under kontorets öppettider

OPR-Finance AB är den svenska grenen av den finländska finansieringskoncernen OPR-Finance Oy. Dessa grundades redan i 2005 och har således en mångårig erfarenhet från finansbranschen.

Låneerbjudande och ansökan

Via OPR Företagslån Flex kan du snabbt och enkelt låna pengar till ditt företag. Upplägget går ut på att du får en kontokredit beviljad för ditt företag och det går att ansöka om en kreditlimit på 20 000 kr som lägst och 200 000 kr som högst. Eftersom det rör sig om en kontokredit blir den väldigt flexibel och du har tack vare denna alltid snabb tillgång till likvida medel i ditt företag. 
Om du känner dig osäker på hur detta kommer påverka ditt företags ekonomi kan du enkelt se innan ansökan görs vad de ungefärliga månatliga kostnaderna skulle bli baserat på hur stort uttag från krediten företaget gör. 
Precis som för vilken kredit som helst kommer ditt företag aldrig betala för mer än den del av krediten som faktiskt nyttjas. 

Själva ansökningsprocessen är väldigt smidig och görs direkt på hemsidan. Innan du gör ansökan kan du med fördel använda dig av dragreglaget på låneberäknaren för att se vad kostnaden för krediten kommer bli, beroende på storlek. I själva ansökan fyller du först i önskad kreditgräns samt företagets syfte med krediten.Därefter behöver du ange företagets uppgifter, däribland företagets namn, organisationsnummer och månadsomsättning. Även du som sökanden ska ange dina personuppgifter och det är viktigt att känna till att du förbinder dig att gå i proprieborgen för företagslånet i samband med att låneavtalet signeras. Det kommer därför göras en kreditupplysning både på dig, såväl som på företaget och denna görs via UC. 

När ansökan skickats in kommer du och företaget att få svar på denna redan samma dag, förutsatt att den skickats in på en vardag innan klockan 16. Skulle ansökan inkomma efter klockan 16, eller på en helg, får du istället svar på ansökan under nästkommande arbetsdag. Om ansökan om företagskrediten beviljas kan denna signeras elektroniskt omgående. 

Tjänster och produkter

Via OPR Företagslån Flex kan ditt företag ansöka om en företagskredit med flexibel återbetalning. Den lägsta kredit som kan beviljas ligger på 20 000 kr och den högsta krediten ligger på 200 000 kr. Hur hög gräns just ditt företag kan få beror på flera olika faktorer. Bland annat är det naturligtvis viktigt att ditt företag har en så god månatlig omsättning som möjligt, men också din egen kreditvärdighet kommer spela in i det hela eftersom du kommer att gå i proprieborgen för lånet. Alla företagsformer är välkomna att ansöka om ett OPR Företagslån Flex. 

Återbetalningstiden är flexibel och du väljer själv om ditt företag vill betala in hela det nyttjade beloppet på en gång, eller om detta ska delas upp på flera månadsbetalningar. Den minsta delbetalning som går att göra är 4 procent av den nyttjade krediten – dock allra minst 2 000 kr. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett OPR Företagslån Flex och det tillkommer heller inte några fasta års- eller månadskostnader. Istället tas en avgift om 3 procent av uttagsbeloppet ut varje gång ett uttag görs från krediten. Det minsta uttag som går att göra är 5 000 kr per gång. 
Den månatliga räntan för din kredit ligger på 5 procent av det nyttjade beloppet. Om du önskar är det alltid möjligt att återbetala krediten innan förfallodatum. Har ingen månadsfaktura hunnit skickas ut ännu är det bara att ta kontakt med kundservice så hjälper de dig med de uppgifter som behövs för att betalningen ska kunna genomföras. 

Kundtjänst och utbetalningar

Om du skulle behöva komma i kontakt med kundservice hos OPR Företagslån Flex når du denna via antingen e-post eller telefon – föredragen kontaktväg avgör du själv. Öppettiderna för denna är relativt generösa och de öppnar 07.00 på morgonen och håller därefter öppet ända tills kl 17.30. Dessa öppettider gäller under helgfria vardagar. Under de tider supporten har öppet går det bra att ringa när som helst – växeln är bemannad under hela öppettiden. Alla ansökningar som inkommit innan klockan 16.00 de dagar kontoret har öppet besvaras under samma dag. 
Svaret på din ansökan kommer skickas till din angivna mail och om krediten beviljats ska du signera låneavtalet med någon form av elektronisk verifiering såsom till exempel BankID. Så snart avtalet signerats kommer kreditkontot öppnas och till detta ges omedelbar tillgång. 

Om ditt företag vill göra ett uttag från kreditkontot skickas en uttagsbegäran via e-post till OPR’s uttagsservice. Denna begäran handläggs under kontorets öppettider och beviljade uttag kommer överföras till företagets bankkonto så snart begäran godkänts. Alla begärda uttag som skickas in under de timmar kontoret har öppet (07.00 – 17.30) kommer också utbetalas samma dag. Det lägsta uttag som kommer beviljas är 5 000 kr. 

Om OPR-Finance AB

Idag är OPR-Finance verksamma i totalt fem olika länder i Europa och deras marknad täcker i runda slängar 45 miljoner personer. De länder som OPR-Finance opererar i per idag är förutom Finland och Sverige även Tjeckien, Danmark och Nederländerna. 
Sedan starten i 2005 har de bidragit till att skapa över 1 000 000 olika betalningslösningar för mer än 500 000 olika kunder. De har också så många som 1 200 olika investerare och totalt 70 anställda personer inom koncernen. De kärnvärden som finns inom OPR-Finance handlar väldigt mycket om ansvar och framtidstänk – och här har de också kunden i fokus. 
Även om deras lån för företag har funnits under många år, var det först i hösten 2020 som deras andra finansieringsform OPR Företagslåx Flex lanserades. Tidigare har de endast satsat på renodlade företagslån – det vill säga inga krediter. 

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden