OPR-Företagslån

Fördelar:
  • Snabb handläggning
  • Snabba utbetalningar
  • Fast månadskostnad för lån
  • Lån till små och stora företag
Nackdelar:
  • Låneansökan är bindande
  • Avgift för att förtidslösa lånet

Om OPR-Företagslån

OPR-Företagslån drivs av det svenska företaget OPR-Finance AB och har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva finansieringsverksamhet. OPR-Finance AB ägs i sin tur av OPR-Finance Oy, som har varit aktivt i samma bransch sedan 2005. Huvudkontoret finns i Helsingfors, men de är verksamma i flera europeiska länder.

OPR-Företagslån har som affärsidé att erbjuda företagare enkla och smidiga lån, där villkoren är bra och tydliga – och där allt onödigt krångel har eliminerats. Det gör det till att utmärkt alternativ för dig som är egenföretagare och behöver låna pengar!

OPR-Företagslån

Tjänster & produkter

OPR-Företagslån erbjuder lån från 30 000 till 1 000 000 kronor, över en låneperiod på upp till 24 månader. På deras webbplats hittar du en användarvänlig kalkylator, där du enkelt kan räkna ut vad lånet kommer kosta företaget, beroende på vilket belopp du önskar låna. Ju kortare återbetalningstid du väljer, desto billigare blir företagslånet eftersom du då får en lägre ränta bland annat.

Lånet riktar sig till såväl småföretagare som större aktörer. Ingen säkerhet krävs och även nystartade företag kan ansöka. Företagslånet villkoras dock mot en personlig borgen och för lån på belopp över 200 000 kronor krävs två borgensmän. Därmed kan också företag som annars har svårt att få lån beviljas finansiering.

Andra villkor för att beviljas lån är en god kreditvärdighet, samt att den som går i borgen för lånet har en taxerad inkomst. Kreditupplysningen tas hos Creditsafe och kommer därmed inte påverka kreditbetyget hos andra aktörer, som UC AB. Alla ansökningar som kommit in innan kl. 16:00 kommer handläggas samma dag.

Notera att en ansökan är bindande (om du inte ringer innan kl. 16:00 samma dag). Du kan dock först testa ditt låneutrymme och då få en offert som inte är bindande.

Lånets kostnad

OPR-Företagslån har en mycket öppen och tydlig prissättning. Genom att använda kalkylatorn på hemsidan ser du exakt vad ett visst lånebelopp och återbetalningstid kommer kosta företaget i månaden, samt vad den totala lånekostnaden kommer bli.

Ingen ränta tas på lånet, istället betalar du en fast månadskostnad som beror på lånebelopp och återbetalningstid. Exempelvis resulterar ett lån på 100 000 kronor som betalas över 3 månader i en månadskostnad på 38 670 kronor. Det innebär att du får betala totalt 116 010 kronor, vilket ger en lånekostnad på 16 010 kronor.

Utbetalning & kundtjänst

Kundtjänst har öppet vardagar mellan kl. 07:00 till 17:00, och nås antingen via telefon eller e-post. Alla ansökningar som gjorts innan klockan 16:00 på vardagar behandlas samma dag. Det innebär att du kan få besked på din ansökan innan dagen är slut och om lånet beviljas betalas pengarna ut till företagskontot direkt.

En låneansökan hos OPR-Företagslån är bindande. Om du vill ångra en ansökan måste kundservice meddelas om detta innan kl. 16:00 samma dag som ansökan gjorts. Det går också att ångra lånet inom 3 dagar från det att pengarna betalats ut, men då tillkommer en avgift på 1 500 kronor. Förtidslösen av lån är avgiftsbelagt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden