Approva

Fördelar:
  • Smidig ansökningsprocess
  • Utbetalning samma dag
  • Kreditupplysning utan UC
Nackdelar:
  • Låna max 300 000 kr
  • Kräver BankID

Om Approva

Approva är en svensk tjänst där företag kan låna upp till 300 000 kronor över 18 månader. De refererar till sig själva som ”den innovativa långivaren” och har målet att hjälpa företagare med smidiga ekonomiska lösningar. Approvas affärsidé är att tillhandahålla enkla och flexibla finansieringslösningar, så att deras kunder slipper långdragna och krångliga låneprocesser – och därmed får mer tid över till annat.

Därför tar det aldrig mer än 15 minuter för dig som ansöker om ett företagslån hos Approva att få svar på om detta har beviljas eller inte. Utbetalning sker vanligtvis samma dag som låneavtalet har signerats och du får då pengarna på kontot.

De två grundarna Tim Bal och Jonathan Söderblom har tillsammans god erfarenhet av lån och företagande. Tim Bal har arbetat många år inom finansbranschen och Söderblom har lång erfarenhet som egenföretagare då han drivit egen restaurang.

Tjänster & produkter

Approva erbjuder snabba och smidiga företagslån på 30 000 till 300 000 kronor. Återbetalningstiden väljer du själv och den kortaste läggs upp på 2 månader medan du som längst kan låna i 18 månader. Ansökan går snabbt och smidigt, och du kommer få svar på denna inom 15 minuter, förutsatt att du skickat in din ansökan under bolagets handläggningstider. Dessa är vardagar från kl. 09:00 till kl 17:00.

Ett företagslån hos Approva tas utan säkerhet (dock med krav på personlig borgen) och kan användas till att finansiera företagets tillväxt, såväl som stärka kassaflödet.

Lånets kostnad

Hos Approva tillämpas individuell räntesättning, vilket innebär att det sätts olika räntor beroende på företagets ekonomiska situation. Ett prisexempel från sidan:

Du tar ett företagslån om 80 000 kr. Återbetalningstiden är 18 månader, och under denna tid kan du komma att betala 6 044 kr varje månad i ränta och amortering. Av dessa är 4 444 kr amortering och 1 600 räntor och avgifter. Efter 1,5 år kommer du att ha betalat totalt 108 792 kr, vilket innebär att lånets kostnad blir 28 792 kr.

Detta är dock bara ett räkneexempel, och du kan få både lägre och högre ränta på ett företagslån hos Approva, beroende på ägarens och företagets kreditvärdighet.

Utbetalning & kundtjänst

Godkänt lån betalas ut samma dag och beroende på vilken bank företaget har kan du ha pengarna på kontot så snart som inom 15 minuter från att du signerat avtalet.

Approvas kundtjänst har öppet varje vardag från klockan 09:00 till klockan 17:00, och övrig tid går det bra att skicka e-post eller läsa igenom deras FAQ.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden