Consector byter namn till Lånekoll – Satsar på bolån

Låneförmedlaren Consector byter namn till Lånekoll och tar nu sikte på bolånemarknaden.

Målet är att etablera sig som Sveriges ledande bolåneplattform och driva utvecklingen av digitala bolån. För att lyckas med detta planerar företaget att fylla kassan med nytt kapital.

Lånekolls grundare

Consectors, numera Lånekolls, grundare Jonas Ryberg och Pontus Holgersson. Foto: Lånekoll

Läs mer: Här är Sveriges snabbast växande finansbolag

Största satsningen i företagets historia

Consector, numera Lånekoll, grundades 2014 med målsättningen att hjälpa privatpersoner minska sina räntekostnader. De har sedan dess blivit en etablerad aktör på den svenska lånemarknaden och har hjälpt många kunder med jämförelse av privatlån och av bolån.

Bytet av varumärket till ”Lånekoll” är nästa steg för bolaget som nu laddar för en expansion.

Lånekoll kommer fortfarande erbjuda förmedling av privatlån, men större fokus kommer i och med nylanseringen läggas på bolånemarknaden. Marknaden för bolån har inte sett samma utveckling och konkurrens som den för privatlån, och har därför stor potential för tillväxt.

”Vi har länge velat ta nästa kliv och nu är vi helt redo med en ännu starkare plattform. Med bytet till Lånekoll fokuserar vi på vårt digitala låneerbjudande och att kunna erbjuda samma upplevelse även på bolån”, säger Lånekolls VD, Pontus Holgersson, i ett pressmeddelande.

Han poängterar även att de i grunden är mer av ett teknikföretag än ett finansföretag, ett så kallat fintech-bolag. Den satsning som nu görs för att de ska leda utvecklingen inom digitala bolån, och bli Sveriges största plattform för bolån, är den största inom företagets historia.

Fyller kassan och ökar antalet bolånepartners

”Vi ska digitalisera och demokratisera bolånemarknaden i hela Norden. Det kommer bli en väldigt spännande resa”, fortsätter Pontus Holgersson. Detta mål är också något som har lockat investerare och de är nu mitt uppe i att ta in nytt kapital för att möjliggöra satsningen.

Förra året hade låneförmedlaren en omsättning på drygt 52 miljoner kronor, men med den nya satsningen är planen att de ska mångdubbla omsättningen. Ett ambitiöst mål, men inte omöjligt med tanke på den starka tillväxt som lånemarknaden i Norden länge har uppvisat.

I dagsläget har Lånekoll fyra bolånepartners: SBAB, Skandia, Nordax Bank och Bluestep. I höst kommer ännu fler banker adderas till utbudet, som en del i den nya bolånesatsningen.

Lansering av Lånekoll-appen 2.0

Själva varumärket ”Lånekoll” har funnits på marknaden sedan 2017, då som en app och en sidotjänst som Consector erbjudit sina kunder. Syftet med appen har varit att ge kunderna bättre koll på sina lån, samt ge förslag på hur de skulle kunna sänka sina lånekostnader.

Men nu byter alltså låneförmedlaren skepnad till att helt övergå till varumärket Lånekoll – det med en helt ny logga och hemsida. Samtidigt sätts den nuvarande appen ”under renovering” för att inom kort ersättas av en ny och förbättrad version, med nya spännande funktioner.

Den första versionen, Lånekoll 1.0, såg till att samla kundens lån på ett och samma ställe och gav på så sätt en enkel överblick över lånen. Dessutom gav den rekommendationer på hur låntagaren kunde få bättre ränta och villkor genom att visa lånets förbättringspotential.

Vilka nya features som kommer med Lånekoll 2.0 återstår att se vid nylanseringen som ska äga rum ”snart”. Målsättningen är fortfarande att hjälpa kunderna sänka sina räntekostnader.

Läs mer: Bofink lägger ner appen – satsar på bolån istället

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden