Använd skatteåterbäringen för att skapa tid och energi

Om du är en av de många svenskar som får tillbaka på skatten nu i vår kanske du redan har tänkt ut hur du ska använda pengarna. Kanske kommer du använda skatteåterbäringen för att finansiera en resa, kanske har du för avsikt att betala av på en skuld? Om du har en klar hushållsbudget och plan för vart pengarna ska gå, är det i sig positivt. Du har då gjort ett medvetet val och genom det sticker du automatiskt ut från mängden.

Att just finansiera en resa, betala av på ett privatlån, lägga undan pengar för att bygga en buffert – dessa är typiska ”fack” att stoppa skatteåterbäringen i. Dock finns betydligt fler möjligheter, och det kan vara en idé att utforska andra alternativ. Här får du två tips på hur du kan använda skatteåterbäringen (eller vilken extra inkomst som helst) på ett lite annorlunda sätt för att skapa mer tid och energi i ditt liv. Förmodligen kan de annorlunda sätten att spendera pengarna kännas betydligt mer givande än att exempelvis betala av lite på en skuld (nog för att det kan vara nog så viktigt!). Se nedan som inspiration att tänka utanför boxen.

Köp dig mer tid i vardagen

Fråga vem som helst; vad alla önskar är mer tid. Det kan vara en svår uppgift att lyckas klämma in tid för alla krav och måsten, och dessutom måste det också finnas tid för familjen och fritidssysselsättningar.

Du kan köpa dig mer tid på många olika sätt. Om du anlitar hemstädning kan du frigöra en hel del tid som du kan använda för att umgås med dina barn, aktivera dig med träning eller någon annan hobby, eller bara vara. Ett annat sätt att spara in tid är att beställa hemleverans av mat. Ett tredje är att leja ut olika tjänster. Att köpa mer tid kostar dig mindre summor och dessa kan du finansiera med din skatteåterbäring.

För sysslor i och kring hemmet, barnpassning, med mera finns flera smarta tjänster att använda. En är Veteranpoolen, som är ett bemanningsföretag med fokus på pensionärer. En annan är Yepster, som i stället har fokus på ungdomar. Att köpa en timme av en pensionär eller ungdom är inte dyrt och den tid du frigör kan vara en livlina i vardagen.

Ungdomar dyker från båt i solnedgången

Investera i dig själv

Ekorrhjulet snurrar snabbt och de flesta av oss är i en ständig process med att reagera på omvärlden. Det är få av oss som verkligen tar oss tid för personlig utveckling.

Det finns, grovt kategoriserat, två syften med personlig utveckling. Det första är att bli mer trygg och säker i sig själv. Det andra är att utvecklas yrkesmässigt för att till exempel kunna avancera eller skapa nya möjligheter. Kanske vill du ta ett nytt steg i din yrkeskarriär? Kanske funderar du på att byta inriktning helt och hållet? Kanske vill du bara känna dig starkare mentalt i vardagen? Det är alltid en bra idé att vidareutvecklas, oavsett vilken riktning du är mest intresserad av att ta.

Din skatteåterbäring kan fungera som ett konto för personlig utveckling. Du kan använda pengarna för att gå kurser, ta del av nya upplevelser som lyfter dig, prenumerera på appar eller tidningar, och mycket mer.

En del av personlig utveckling kan också vara att stärka hälsan. Ett gymkort, en kurs i yoga eller ett medlemskap i en idrottsförening kan fungera som en boost för din hälsa. Vilken form av träning eller aktivitet är du intresserad av? Vad skulle du vilja prova på?

Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden