Undvik de okända fällorna med de populära samlingslånen

Snabbval
Läser in...

  Såvida du inte befunnit dig på en öde på senare år så har du knappast kunnat undvika det faktum att samlingslån ökat i popularitet exceptionellt. Faktum är att de blivit ett begrepp som från att ha befunnit sig i skymundan helt plötsligt tagit över stafettpinnen på allvar.

  Vi ser dagligen reklam om samlingslån, men de är ju egentligen inte alltid ur konsumentens synpunkt utan en generalisering av erbjudandet. Så är det rätt för dig?

  Läs mer: Funderar du på att byta bank? Tänk på det här!

  Samlingslån

  Fundera på dolda kostnader

  Även om samlingslån i sig är ganska bra generellt sett så finns det ändå några fällor som du måste vara uppmärksam på innan du skriver på. Framför allt så framkommer det sällan att samlingslån vanligt förlängts under längre löptider, något som i sig ofta leder till en över lag högre kostnad än vad man initialt räknat med.

  Som konsument så är det ganska lätt att stirra sig helt blint på månadskostnaden, samtidigt som man förbiser det finstilta, nämligen att samlingslånet kommer med en återbetalningstid som ofta förlängs med två år eller mer.

  Just därför så måste man betrakta det hela på ett objektivt och kritiskt sätt eftersom samlingslånet ofta leder till en betydligt lägre månadskostnad, samtidigt som den i slutändan mynnar ut i en betydligt mer kännbar totalkostnad.

  Jämför olika erbjudanden när det kommer till samlingslån

  Frågan man ställer sig är vad du som konsument bör göra om du inte ser någon annan lösning än att teckna ett samlingslån för att bli av med alla de mindre skulder vilka äter upp din budget för varje ny månad som kommer.

  Om man ska fokusera på en specifik aspekt i det hela så bör man alltid säkerställa att jämföra de erbjudanden som presenteras för en. Det absolut sämsta man kan göra som låntagare är att hoppa på det första erbjudande som presenteras för en.

  Talesättet “kom ihåg att ha is i magen” är en adekvat benämning för att definiera hur man som konsument bör förhålla sig till det hela, där man även måste beskåda det hela ur ett fågelperspektiv för att kunna få en gedigen helhetsbild över de erbjudanden som finns att tillgå.

  Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden