Så får du koll på sparande och utgifter – direkt i mobilen

Koll på ekonomin i mobilen

Att våra telefoner följer med oss i princip var vi än går är ingen nyhet. Mobilitet har fått en allt större roll i våra vardagliga liv och här står just mobilen i centrum. Gärna ska vi kunna göra det mesta med hjälp av dessa små apparater, läsa nyheter, kolla mailen och bläddra igenom våra sociala medier då oh då. Vi är ständigt uppkopplade och har en konstant tillgång till diverse tjänster i våra telefoner.

Att hålla koll på sin privatekonomi är något som många upplever svårigheter kring. Att bevaka alla sina utgifter kan vara krävande i den dagliga stressen och det är sällan som man faktiskt har tid att sätta sig ner, rota fram skrivblocket och bokföra sina omkostnader. Dock finns det ett smidigare tillvägagångssätt som inte bara kan bokföra dina utgifter utan även effektivisera bokförandet av dessa. Det finns ett hundratal olika appar på marknaden idag som erbjuder just denna typ av tjänst och i dag ska vi ta en titt på några alternativ.

PenniesPennies – Budget and Expense Tracker

Här har vi det perfekta alternativet för dig som inte nödvändigtvis vill komplicera saker och ting. I Pennies kan du lägga in din budget för månaden och skapa olika kategorier inom vilka du förväntar utgifter. När du lagt in din budget kommer Pennies automatiskt att kalkylera ut en ekonomisk finansplan för dig som visar din dagliga budget. När du sedan bokför dina olika utgifter i appen kommer den att räkna om och uppdatera din budget utifrån hur mycket pengar du redan har spenderat.

Designen, likt appen själv, är relativt okomplicerad och inte alls svår att använda. Med detta sagt är Pennies en bra att för dig som inte vill krångla till det med specialfunktioner, diagram och grafer. Detta är ett lättanvänt och tillgängligt alternativ för ekonomisk översikt och kalkylering av budget. Dessvärre finns inte svenska tillgängligt som språk i appen.

Pris i App Store: 40,00kr

Senast uppdaterad: 10 Mars, 2017

 

KachingKaching – Household budget & Expense tracker

Kaching befinner sig snäppet ovanför Pennies med aningen mer funktioner och möjligheter. Denna app är perfekt för dig som enkelt och smidigt vill ha en månadsbudget samt en daglig budget. Här erbjuds en riktigt pedagogisk överblick med färgglada diagram och listor vilket gör det otroligt lätt att få en helhetssyn. Även i Kaching kan du skapa olika kategorier inom vilka du förväntar utgifter eller inkomster. Du kan även fylla i en egen budget för respektive kategori vilket gör det lätt att se inom vilken kategori man har kvar pengar, samt hur mycket.

En cool och relativt speciell funktion för Kaching är att man kan skapa olika grupper. Inom dessa kan man lägga in kategorier och dela utgifter och inkomster med andra som har appen. Detta är ett perfekt alternativ för familjer eller sambos om man har ett gemensamt konto eller budget. Ett stort plus är även att appen finns tillgänglig på svenska.

Pris i App Store: Gratis, köp i App

Senast uppdaterad: 30 Maj, 2017

 

TinkTink – Stay on top of your finances

Ytterligare ett snäpp upp på stegen hittar vi Tink. Detta svenska företag lanserade 2012 med en vision om att hjälpa privatpersoner att hålla koll på sin ekonomi på ett så smidigt och enkelt vis som möjligt. Det som skiljer Tink från majoriteten av de resterande apparna på marknaden är att du kan koppla ditt bankkonto direkt till appen. I och med detta behöver man inte föra in sina utgifter manuellt utan dessa hamnar i appen automatiskt.

En annan funktion som Tink tillhandahåller är översikt på lån. Designen är även här mycket klar och tydlig och grafiken för sig felfritt. Det finns även möjligheter till att koppla flera konton till appen, något som ingen annan app tillhandahåller på marknaden idag.

Pris i App Store: Gratis, Köp i App

Senast uppdaterad: 13 April, 2017

Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden