Mer pengar som pensionär

Partiernas första maj-tal under valår brukar vara fulla av löften om framtida satsningar som man lovar ska införas efter valet. bland annat om att du ska få mer pengar som pensionär. I första maj-talen häromdagen presenterade till exempel statsminister Stefan Löfven en satsning på högre pension för dem som idag har minst i plånboken.

Statsministerns löfte var väntat, inte minst eftersom finansminister Magdalena Andersson mer än hintade om detta när vårpropositionen lades fram. Alliansen kommer förmodligen att kontra med ett motdrag inom kort. Det är nämligen av högsta vikt för partierna att hålla sig väl med pensionärerna, som ju är den avgjort största väljargruppen.

När man har lite i plånboken kan ibland ett behov av att låna pengar uppstå. Seniorlån var tidigare en låneprodukt som riktades specifikt mot pensionärer, dock så är det få aktörer som erbjuder den i dagsläget. Däremot så kan även äldre kan ansöka om privatlån.

Mer pengar som pensionär

Snabbval
Läser in...

  Regeringens förslag – upp till 600 kr mer pengar

  Regeringens löfte är att ungefär sex av tio pensionärer ska få en höjning av pensionen med i runda tal 600 kr per månad. Efter skatt innebär detta en förstärkning med omkring 420 kr. Det är framför allt de som har lägst inkomst från pension som ska få ta del av höjningen.

  420 kr efter skatt är givetvis ett välkommet tillskott för vem som helst, men det är fortfarande inga stora pengar för den som varje månad har stora besvär med att få privatekonomin att gå runt. Vi kan räkna med ett fortsatt tryck från pensionärerna och fler löften från politikerna under de kommande månaderna fram till valet.

  Tre sätt att få mer i plånboken

  För de som har ork kvar finns flera sätt att fortsätta arbeta för att få in mer pengar till hushållet. Dessutom finns möjligheter att placera pengar på ett sätt som gör att de ger extra inkomster med jämna mellanrum.

  Ett sätt att komplettera pensionsutbetalningarna är att arbeta extra som senior genom de olika specialiserade bemanningsföretag som finns. Dessa bemanningsföretag har som affärsidé att matcha pensionärers kompetens med de krav och behov som förvärvsarbetande kan ha. Hos en aktör som exempelvis Veterankraft kan man hyra ut sig själv och sin kompetens inom så vitt skilda områden som hantverkstjänster, barnpassning och läxhjälp. Med möjlighet till avdrag blir det billigare för uppdragsgivaren och pensionären får skäligt betalt. Dessutom kan det finnas ett självändamål för pensionären i att aktivera sig.

  Ett annat sätt är att driva eget. Den som går i pension efter ett yrkesliv som exempelvis ekonom, ingenjör eller jurist kan mycket väl fortsätta vara verksam exempelvis på halvtid efter pensionsavgången. Den som önskar slippa administrationen kan använda sig av ett så kallat egenanställningsföretag och fakturera genom detta. Cool Company är ett populärt val för många som inte vill driva eget med allt vad det innebär. En annan populär aktör är Frilans Finans.

  Ett tredje sätt att få mer pengar i plånboken på ålderns höst är att investera. Det är naturligtvis fördelaktigt om pensionären redan har sparanden och investeringar som ger avkastning vid pensionsavgången, men det är samtidigt aldrig för sent att dra fördel av att lägga undan pengar. Ett tips för den som vill säkra fler löpande inkomster är att köpa aktier som ger utdelning. Utdelningarna ger extra tillskott till hushållskassan varje år. Det finns givetvis också en möjlighet att få en värdeökning på själva aktierna

  Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden