Hur påverkar samarbetet mellan Hypoteket och Zmarta dig som konsument?

Snabbval
Läser in...

  Om du hängt med i affärsvärlden på senare tid samtidigt som du velat omförhandla ditt nuvarande bostadslån så vet du förmodligen redan att Hypoteket mäktade med att dubbla sin kundbas under 2020.

  Detta gjordes genom att inleda ett långt samarbete med en av Sveriges mest spännande och innovativa bolag när det kommer till förmedling av bostadslån, det vill säga ingen mindre än Zmarta.

  Läs mer: Testa bolånet – ny tjänst hos Zmarta

  Samarbete mellan Hypoteket och Zmarta

  En av de främsta anledningarna till att Hypoteket valt att inleda ett samarbete med just Zmarta är förutom att nå ut till ett betydligt högre antal kunder, är att man haft långsiktiga planer på att dra fördel av den digitala plattformen som Smarta erbjuder digitalt till sitt breda kundsegment.

  Zmarta och plattformen i fråga har på senare tid fått motta flera fina branschrelaterade utmärkelser. Faktum är att man även ligger ganska högt i de olika marknadsundersökningar bland de kunder vilka använde sig av Zmarta vid förhandlingen av deras bolån.

  Man har som förhoppning att i samarbete med Zmarta locka till sig nya kundsegment, men även hjälpa både nya och existerande bolånekunder förhandla mer effektivt ner deras totalkostnad för lånet i fråga.

  Vad har samarbetet mellan Hypoteket och Zmarta för praktiska konsekvenser?

  Även om det hela låter spännande och intressant så måste man ändå ställa sig frågan vad den kommande samarbetet mellan Hypoteket och Zmarta egentligen innebär rent konkret för dig som konsument?

  Till att börja med så får du två muskelpaket till priset av en. Det hela innebär att du får en större möjlighet att nyttja både Hypotekets och Zmartas kanaler för att i slutändan förhandla ner ditt bolån.

  Vidare så effektiviseras processen eftersom du ej behöver använda dig av två aktörer utan kan i stället ta del av deras gemensamma erbjudanden samtidigt som du slipper reflektera över vilket av dessa som du anser vara mer förmånligt.

  Det hela kommer även att tvinga långivarna att se om sitt hus och utvärdera deras aktuella erbjudanden för att på så sätt kunna möta den ökande efterfrågan, men även anpassa sig till den rådande konkurrensen.

  Dock så finns det en akilleshäl gällande samarbetet mellan Hypoteket och Zmarta. Du kan nämligen endast nyttja Hypoteket hos Zmartas plattform om du för närvarande har bostadslån vilka utgör minst 65% av den nuvarande värdet på objektet i fråga.

  Med andra ord så är detta erbjudande ej avsett för de som lyckats sänka det procentuella lånet hos bostaden i fråga, utan till de som för närvarande har minst 65% lån i form av bostadens totala värde.

  Man måste dock nämna det faktum att belåningsgraden på 65% omfattar ett stort antal kunder, vilket är just varför Hypoteket valt att inleda samarbetet i första hand. Hur man vänder på det hela så vinner du som konsument på deras samarbete!

  Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden