Testa bolånet – ny tjänst hos Zmarta

Vill du testa bolånet? Många webbaserade tjänster för låneförmedling har länge främst fokuserat på privatlån. Anledningen är solklar. Det är helt enkelt denna låneform som är vanligast. En hel del aktörer har dock breddat sina produkter inom låneförmedling och jämförelsetjänster den senaste tiden. Det är idag inte ovanligt att hitta tjänster för jämförelser av både andra lån samt försäkringar och sparkonton.

Zmarta är en aktör som försöker att ta ett helhetsgrepp kring frågor som rör det privatekonomiska. Som ett led i detta har man alldeles nyligen lanserat nya tjänster kring bolån. Det handlar inte bara om möjligheten att jämföra och byta lån för att sänka räntor.

De nya tjänsterna, som presenteras under rubriken Testa ditt bolån, innehåller funktioner som kan ge mer insikt i hur ditt bolån ser ut och vad du kan göra för att förbättra din situation. Nedan kan du läsa mer om denna nyhet och hur du som ägare till en villa eller bostadsrätt kan använda den. För mer information om tjänster och funktioner hos Zmarta, se vår recension. Här är fokus på privatlån, men du får ändå en bra bild av företaget.

Testa bolånet - ny tjänst hos Zmarta

Snabbval
Läser in...

  En smartare boendeekonomi

  Under parollen Gör din boendeekonomi smartare har Zmarta nu lanserat tre stycken smidiga funktioner för dig som äger ditt boende. Dessutom är tre ytterligare nyheter på gång.

  De tjänster som finns att tillgå idag är:

  • Följ din värdering
  • Håll koll på lånet
  • Är ditt lån bra?

  Värderingsfunktionen är en tjänst som ger en bild av det aktuella värdet på din bostad. Siffran som anges är en grov värdering som utgår från vad motsvarande bostäder har sålts för i ditt område. Om siffran är uppenbart felaktig har du möjlighet att justera den. En eventuell justering gäller givetvis bara för dig och bara i just Zmartas tjänst.

  Håll koll på lånet är en funktion som visar din totala belåning i kronor och hur ditt bolån är uppbyggt. Om det består av flera delar med olika bindningstid visas den informationen med följande uppgifter:

  • Lånebelopp
  • Ränta och amortering
  • Bindningstid (rörlig ränta presenteras som ”3 mån”)

  I funktionen får du också svar på frågan om ditt bolån är ”bra”. Måttstocken här är genomsnittet för motsvarande belåning i riket som helhet. Ligger du betydligt högre än genomsnittet kan du med ett klick få fram alternativ som du kan gå vidare med om du vill. I skrivande stund är denna funktion en beta-variant. Den förväntas lanseras fullt ut inom kort.

  I Tillägg visas din belåningsgrad i procent (värdering – totalt lån). Denna siffra använder Zmarta för att i tjänsten visa på om du har möjlighet att låna mer på din bostad eller inte.

  Så här börjar du använda tjänsterna för bolånet

  För att använda tjänsterna krävs att du loggar in med mobilt BankID hos Zmarta. För att hämta information om din bostad krävs också autentisering till tjänsten Tink. Även detta löser du med legitimering med mobilt BankID. Information om dina bolån hämtas automatiskt från din bank utan ytterligare autentisering. Du behöver bara klicka på den bank i vilken du har bolånen.

  Kommande uppdateringar

  Som sagt ämnar Zmarta bygga vidare på sin produkt och lansera nya tjänster inom kort. Det första steget är förmodligen att sjösätta funktionen för att jämföra och byta bolån direkt i översikten över din bostad. Förutom bolånejämförelsen kommer Zmarta att lansera en funktion för utökande av bolån samt en funktion för att samla ihop alla boendekostnader för en viss bostad.

  Förstnämnda funktion utgår från det eventuella låneutrymme som finns i bostaden. Det handlar alltså om skillnaden mellan bostadens värde och det totala lånebeloppet. Idén är att visa på möjligheten att ta ut extra lån på bolånet i stället för att exempelvis ta ut ett privatlån om behov finns. Enligt den information Zmarta hittills har släppt kring denna funktion verkar det som att det ska gå att ansöka om utökat bolån direkt i tjänsten.

  Allt på ett ställe är arbetsnamnet för den funktion som kan samla alla fasta kostnader för en adress på en och samma plats. Idén är att inte bara bolånet ska visas här utan att översikten även ska innehålla försäkringar, elhandel, elnät och liknande. Det är idag något oklart när denna funktion lanseras.

  Jämför privatlån hos Zmarta

  Den nya tjänsten för en bättre överblick av bolånet är som sagt ett led i att göra sajten mer komplett när det gäller jämförelser, koll och tips kring privatekonomi. Det är dock fortfarande jämförelser av privatlån som är den främsta produkten på sajten.

  Zmarta erbjuder låneförmedling av privatlån på mellan 5000 – 600 000 kr med löptider på mellan 1 till 15 år. Man samarbetar med omkring 30 långivare i långivningen. Precis som hos andra låneförmedlare sker bara en kreditkontroll utifrån en kreditupplysning, detta oavsett hur många banker och kreditgivare som faktiskt presenterar låneerbjudanden för dig.

  Ett privatlån genom Zmarta kan användas för alla möjliga ändamål och någon säkerhet behöver givetvis inte ställas. Det kan dock finnas krav på, eller skäl för, att ansöka tillsammans med medsökande eller borgensman beroende på vad den faktiska långivaren kräver.

  Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden