Hunkydory går i begärd konkurs

Hunkydory

Hunkydory AB, numera HUDO Supply AB, är ett svensk modeföretag som varit aktiv i branschen sedan 1996. Märket säljs idag hos 400 återförsäljare på 10 marknader, både inom Europa men också utanför. Igår kom dock beskedet att bolaget nu på egen begäran är försatt i konkurs. Nacka Tingsrätt mottog den 13 juli en konkursansökan begärd och signerad av VD Christoper Bjercke.

Beslutet lämnar många frågor som följd och det är knapert med detaljerad information tillgänglig för offentligheten. Vi vet att beslutet fattats då bolaget är på obestånd och saknar förmåga att betala ”klara och förfallna skulder” och att den bristande betalningsförmågan inte är tillfällig.

Michael Levin från Hamiltons Advokatbyrå har utsetts som konkursförvaltare i ärendet. Levin har tidigare erfarenhet av företaget då han även utgör samma roll i det närstående bolaget Hunkydory Retail. Hunkydory Retail gick i konkurs i februari.

Butikerna kommer inom en snar framtid att stängas, vilket meddelades i början av sommaren. Detta förklarades som ett led i en ny digital utveckling för bolaget i enlighet med en ny strategi och att bolaget var i färd med att relansera e-handelsplattformen och titta på nya typer av butikskoncept. 

Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden