Gratis kreditupplysning

Vanligtvis när man ansöker om att låna pengar, ett kreditkort eller kanske ett telefonabonnemang så görs det en kreditupplysning på dig som intressent. Det är sällan man själv vet om sin kreditvärdighet innan man gör sin ansökan, vilket gör att man inte heller vet vilka möjligheter man har att exempelvis få ett smslån. Det har funnits möjligheter att göra en UC, alltså kreditupplysning via

Upplysningscentralen, på sig själv men detta har kostat pengar. Nu har det däremot kommit en tjänst som gör att du kan få gratis UC, en gratis kreditupplysning, direkt via mobilen. Detta kommer att göra det möjligt för dig att på ett helt annat sätt kunna uppskatta dina möjligheter att bli beviljad lån, krediter och abonnemang. Oavsett om du ansöker om smslån utan UC eller inte.

Tack vare detta kommer du också lättare kunna veta vilka aktörer du ska vända dig till med din förfrågan, i och med att olika aktörer ställer olika krav på sina långivare.

För några månader sedan lanserades appen Kreddy av UC i samarbete med Schibsted. Kreddy låter dig som användare att ta reda på din kreditvärdighet inom några sekunder. Det enda du behöver göra är att ladda ner appen till din mobil (finns tillgänglig för såväl iPhone som Android). Därefter loggar du in i appen via Mobilt BankID.

I och med att du registrerar dig genom Mobilt BankID så får Kreddy tillgång till alla nödvändiga uppgifter och all relevant information utan att du behöver göra någonting. Sedan kommer du få tillgång till ditt kreditbetyg direkt i mobilen. Tack vare att Kreddy alltid samlar in dina senaste uppgifter så vet du att kreditbetyget som visas på skärmen faktiskt är ditt aktuella kreditbetyg.

Det är en stor fördel att själv känna till sitt kreditbetyg i och med att man på så sätt lättare kan sålla bland de olika aktörerna på lånemarknaden. Olika långivare ställer nämligen olika höga krav på sina låntagare och beroende på hur hög kreditvärdighet du har desto högre eller lägre ränta kan du få.

Vissa långivare beviljar inte ens ansökningar från långivare med en alldeles för låg kreditvärdighet. I regel är ofta banker relativt strikta när det kommer till vilka de beviljar lån, däremot är de mindre kreditbolagen mer benägna att bevilja lån till de som har lite lägre kreditvärdighet. Som du kanske vet så påverkar dessutom antalet kreditupplysningar och låneansökningar ditt kreditbetyg.

Har du många upplysningar och ansökningar så kan detta leda till ett försämrat betyg. Man ska med andra ord försöka undvika att göra för många ansökningar och upplysningar.

Det finns fem olika möjliga kreditbetyg: utmärkt, mycket bra, bra, mindre bra och svag. Har du betyget utmärkt eller mycket bra så har du goda förutsättningar för att kunna få ett lån och dessutom bli beviljad fördelaktiga villkor.

Däremot är det lite svårare om du har betyget bra eller mindre bra och det är nästintill omöjligt att bli beviljad ett lån om du har kreditbetyget svag.

Kreditvärdighet

Utöver att bara se ditt eget kreditbetyg så har appen flera andra funktioner. Bland annat har du möjlighet att se statistik över hur kreditbetygen är fördelade bland den svenska befolkningen. Lite överraskande har faktiskt hela 49% av invånarna i Sverige kreditbetyget utmärkt, vilket alltså är det bästa man kan ha. Vidare kan appen ge dig förslag på hur du ska förbättra ditt kreditbetyg.

Förslagen som listas är sådana som vi också har nämnt här på Sverigekredit. Om du kombinerar tipsen från Kreddy tillsammans med råden från vår sida så kommer du förmodligen ha goda förutsättningar till att kunna förbättra ditt kreditbetyg med god marginal.

Kreddy tillåter dig även att samla dina nuvarande smålån och krediter till ett större lån via deras, och vår, samarbetspartner Lendo. Att en så smidig lösning finns direkt via appen tycker vi är väldigt bra i och med att det gör processen så mycket enklare jämfört med att man annars måste gå in via sin internetbank, ringa kundservice eller kanske till och med besöka ett kontor för att samla lånen.

Dessutom kanske användaren blir mer uppmuntrad att faktiskt göra något åt sin situation om lösningen erbjuds på det här sättet. I Kreddy får man nämligen en överblick över alla ens lån och krediter vilket gör att man kan se vilka som kostar onödigt mycket pengar och således kan komprimeras till ett enda större lån via Lendo.

I det stora hela är Kreddy en app som kommer underlätta livet för många. Den är användarvänlig på så sätt att den är lätt att förstå och enkel att utnyttja. Att den dessutom erbjuder handfasta tips och lösningar på hur man ska göra sitt kreditbetyg bättre är helt fenomenalt. Vi tror att den här appen kan komma att förändra många svenskars ekonomi till det bättre!

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden