5 tips på hur du väljer ett prisvärt webbhotell

Snabbval
Läser in...

  Söker du efter ett prisvärt webbhotell? Att hitta ett sådant är av förklarliga skäl viktigt för dig och din ekonomi. I den här artikeln ska vi därför ge dig några tips på hur du kan göra när du jämför webbhotell och för att hitta ett webbhotell som är så prisvänligt som möjligt.

  Jämför webbhotell

  1. Ta reda på vad du behöver av ditt webbhotell

  När du jämför webbhotell och innan du bestämmer dig för vilket sådant du vill satsa på är det viktigt att tänka igenom vad du behöver av ditt webbhotell. Detta kan till exempel handla om hur mycket datautrymme det ska finnas på webbhotellet och ifall det ingår olika typer av tilläggstjänster eller inte.

  Ingår det tilläggstjänster som i sin tur får priset för webbhotellet att stiga samtidigt som du inte är i behov av dem är det bäst att välja bort de om du har möjlighet till det. Har du inte det är det i så fall bättre att du väljer ett annat webbhotell. Att betala för tjänster som du inte har något behov av är av förklarliga skäl nämligen mycket onödigt, och något som du kan slösa mycket pengar på. Se därför till att välja ett webhotell som har de tjänster du behöver, varken mer eller mindre. På så sätt kan du undvika att betala mer än nödvändigt.

  2. Använd en sida som Bästawebbhotell.se

  När du jämför webbhotell är det en mycket bra att använda sig av en sida som Bästawebbhotell.se. Här kan du nämligen läsa om vilka webbhotell som de anser är de bästa. Du kan även jämföra faktorer de olika webhotellen emellan, faktorer som det är viktigt att ha i åtanke när man ska bestämma sig för vilket webbhotell man ska satsa på.

  Det handlar bland annat om hur mycket datautrymme det finns på de olika webhotellen, hur stor trafikmängd de kan hantera, hur många domäner de rymmer, hur många e-postadresser du kan koppla till webbhotellen, hur många hemsidor du kan ha på de, om det ingår backup eller ej, och framför allt hur mycket de kostar. Genom att använda dig av en jämförelsesida som Bästawebbhotell.se kan du med andra ord på ett snabbt och smidigt sätt finna det webbhotell som passar dig och dina behov allra bäst.

  3. Bind dig vid ett långt avtal

  Ett annat bra tips för att få ner priset för sitt webbhotell så mycket som möjligt när du jämför webbhotell är att binda sig vid ett långt avtal. Detta kanske kan kännas som något man inte har lust att göra eftersom man då riskerar att fastna med ett webbhotell som man inte vet erbjuder en bra service eller inte. Dock finns det en fördel med att göra det. Det beror på det faktum att ju längre avtal som du binder dig vid, desto billigare månadskostnad kan du få för ditt webbhotell. Även om det kan resultera i en högre kostnad till en början är det något som du kommer att kunna tjäna pengar på i det långa loppet.

  Så länge du läser på noga om det webhotell du funderar på att välja samtidigt som det har ett gott rykte behöver du inte heller känna dig orolig över att du ska fastna i ett avtal med ett webbhotell vars service inte håller måttet. Överväg därför alltså att binda dig vid ett långt avtal med det webbhotell du väljer att satsa på, det kommer du att kunna spara mycket pengar på i längden.

  4. Ingår SSL-certifikat i priset eller inte?

  Vi kan också rekommendera dig att välja ett webbhotell där det ingår ett SSL-certifikat i priset. Ett SSL-certifikat är numera nämligen mer eller mindre ett måste om du vill kunna driva en framgångsrik hemsida. Det är det eftersom det fungerar som ett bevis för dina besökare på att din sida är säker och seriös. Vill du kunna locka till dig mycket trafik till din sida kommer du därför att behöva ha ett SSL-certifikat.

  Som tidigare nämnt ingår det SSL-certifikat i många webbhotell, men inte i alla. Eftersom ett SSL-certifikat alltså i mångt och mycket är ett krav för dig som vill kunna få trafik till din hemsida kommer du att behöva skaffa dig ett sådant även om du väljer ett webbhotell där det inte ingår. Det är i sin tur något som kan kosta dig mycket pengar. Den utgiften slipper du om du väljer ett webbhotell med SSL-certifikat. Se därför till att välja ett sådant, det kommer du att kunna spara mycket pengar på.

  5. Hör dig för med vänner och bekanta

  Har du vänner och bekanta som till exempel arbetar inom IT-sektorn? Då kan det också vara en bra idé att höra sig för med dessa om ifall de har några webbhotell som de kan tipsa dig om eller inte. Har de det ska det förhoppningsvis kunna hjälpa dig med att hitta ett webbhotell som är så prisvärt som möjligt!

  Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden