Zlatan till Bethard!

Det är inte alltför ofta som sporthändelser ger ringar på vattnet i finansvärlden. Det finns dock vissa undantag som även kommit att bli stora ur ett ekonomiskt och finansiellt perspektiv. På senare år har övergångsmarknaden för den internationella fotbollen onekligen fått stor uppmärksamhet i finansvärlden. Spelarövergångarna blir alltmer spektakulära och övergångssummorna slår ständigt nya rekord. Mot bakgrund av detta är det därför otroligt spännande att det alldeles nyligen skett en ny typ av värvning som verkligen tänjer på gränserna för finans- och idrottsmarknaden: Bethard har värvat Zlatan Ibrahimovic!

ZlatanBethard

Saftig deal

Vad som har skett är alltså att spelbolaget Bethard värvat självaste Zlatan Ibrahimovic som ambassadör. Zlatan, Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna, är från och med nu ambassadör samt delägare i Bethard. Det har spekulerats vilt kring vad ”övergångssumman” ska ha landat på, men ännu har inga officiella uppgifter kommit ut. Enligt Dagens Industri ska dock Zlatans ersättning ha landat på mellan 80-100 miljoner kronor. Vad som framkommit är att Zlatan, utöver kontant betalning, erhållit en stor mängd aktier i bolaget vilket alltså gör honom till delägare i Bethard.

Vad gäller övergången så säger Bethards VD, Erik Skarp, att ”Zlatan förtjänar en saftig deal, det är han värd”. Den officiella summan förblir med andra ord hemlig. Vad som kan sägas är i alla falla att Bethard troligtvis inte varit det enda spelbolaget som intresserat sig för Zlatan. Med tanke på den enorma genomslagskraft som denna fotbollsvärldens gigant har så kan man vänta sig att den ”saftiga deal”, som Erik Skarp nämner, inte är något annat än just en saftig deal.

Värvningen av Zlatan är en del i en stor marknadsföringssatsning som Bethard just nu genomför. Målet är att öka omsättningen med 300% på den svenska marknaden, säger VD Erik Skarp. Utöver att etablera sig än mer i Sverige, som för närvarande är bolagets huvudmarknad, så hoppas man även kunna profilera sig som en uppstickare på den internationella spelmarknaden.

Zlatans värde: 1,6 miljarder kronor

Zlatan har varit en man som spelat i några av världens absolut största fotbollsklubbar genom åren. Detta har gjort att han värderas till en av de mest värdefulla spelarna någonsin sett till de totala övergångssummorna som klubbarna erlagt för honom. Sammanlagt har Zlatan kostat ungefär 1,6 miljarder kronor om man lägger ihop de totala övergångssummorna som betalats för svensken. Vad Bethard har fått betala för att få med Zlatan i sitt team är som sagt fortfarande inte bekräftat från officiellt håll, men vi kan vara säkra på att det inte är en blygsam summa.

Bethard – Pionjärer på ny marknad

I och med värvningen av Zlatan Ibrahimovic går Bethard i bräschen för vad som är möjligt att göra på dagens spelmarknad. Den övergångsmarknad som vi tidigare känt till, med spelare som bytt klubbar fram och tillbaka, har nu vidgats än mer genom det som Bethard nu har åstadkommit. I framtiden kan det förmodligen bli aktuellt att se fler spelare som värvas till spelbolag. Detta gör också att Bethard på sätt och vis är pionjärer på en helt ny marknad som tangerar såväl spel-, fotbolls- och även till viss del finansmarknaden. Det ska bli otroligt intressant att se vilken effekt det här ger i framtiden. Vad Bethard lyckats med är i alla fall häpnadsväckande.

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden