Vilken är bästa företagsbanken?

Vilken bank eller långivare som passar bäst för ett företagslån beror i mångt och mycket på vilka behov ditt företag har. Har du en verksamhet inom bygg och industri så är det kanske stora kostsamma maskiner, transportfordon och verktyg som behövs. Men har du din egen frisersalong är det kanske framför allt interiör, hårprodukter och slipade saxar som pengarna ska räcka till. I båda fallen krävs ett kapital anpassat efter verksamhetens behov. 

Både små och stora företag kan vara i behov av ett företagslån

Då det ofta rör sig om en högre summa pengar när man talar om företagslån så är det oerhört viktigt att villkoren för lånet du bestämmer dig för att ta är fördelaktiga. Inköpen du är i behov av kan vara dyra redan från början, men det känns troligtvis extra surt om du på grund av höga räntor och avgifter slutar med att betala ett rejält överpris. 

Vi har listat en rad olika långivare som erbjuder företagslån för att du ska kunna jämföra och hitta det lån som passar dig och ditt företags behov allra bäst. På så vis kan du undvika dyra pengafällor och istället fokusera helt och hållet på din verksamhet. 

Jämför företagslån här

Några saker som ett företagslån kan användas till 

Som vi redan nämnt så kan inköp av olika redskap vara en stor utgift för företag. Men det finns också andra kostnader som ibland kan behöva en större summa pengar. Det kan till exempel handla om att anställa och utbilda ny personal, att satsa på företagets marknadsföring online och offline, att betala olika hyror och abonnemang, eller att betala någon stor oförutsedd utgift som akut uppstått. 

Ibland kan det bli många räkningar att betala för en företagare

Företag som kan ansöka om företagslån 

Både enskilda firmor, handelsbolag och aktiebolag kan ansöka om företagslån. Många företag startar sin verksamhet som en enskild firma för att sedan gå över till att bli ett aktiebolag. I en enskild firma krävs inget startkapital medan ett aktiebolag behöver ha ett kapital på 25 000 kr, något som kanske inte finns tillgängligt vid start alla gånger. 

Bra att tänka på är att du som ägare av en enskild firma står som personligt betalningsskyldig när det kommer till ditt företag. Detta då du som ägare är juridisk person. Samma sak gäller delägarna av ett handelsbolag. Skulle det hända något som gör att du eller ni behöver betala dyra räkningar som företagets pengar inte räcker till så är det alltså du som juridisk person som får ta ur egen ficka. 
 
I ett aktiebolag däremot är det själva bolaget som räknas som juridisk person, därmed är risken för att bli personligt betalningsskyldig om något skulle hända väldigt låg. 

Företagsmöte på kontoret

Hur mycket du kan låna 

Ett lån för företagare brukar oftast starta omkring 10 000 kr men kan sträcka sig upp mot många miljoner kronor. Lån till företagare kan med andra ord täcka de allra flesta pengabehov ett företag kan stå inför. 

Nya som gamla företag kan ta lån men en del långivare ställer krav på att företaget ska ha varit aktivt under minst 6 månader och att det finns en viss omsättning i bolaget. Det krävs också en god återbetalningsförmåga, precis som vid vilket annat lån som helst. Det är viktigt att inte glömma att ett lån alltid måste betalas tillbaka, och att det aldrig är gratis att ta ett lån. 

Summa summarum 

Det är svårt att utnämna den bank eller långivare med bäst lån till företagare eftersom inget företag är det andra likt och allt beror på vilka behov som behöver tillgodoses. Viktigt är att du jämför de olika lånen noggrant och väljer det som passar just din verksamhet. Fundera på hur stor summa pengar du faktiskt behöver, och hur mycket du har råd att betala tillbaka varje månad. Viktigt att minnas är att olika lån har olika räntor, avgifter, löptider och villkor. Jämför därför företagslån här.

Rebecca har under sina drygt tio år som innehållsansvarig producerat artiklar och bloggposter inom ett flertal branscher, däribland bank och finans. Hon genomför noggrann research och levererar högkvalitativa och lättlästa texter – alltid med kunden i fokus. För oss på Sverigekredit.se är Rebecca en stor tillgång som vi värderar högt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden