Spara pengar genom att byta bank

Alla vill vi spara pengar på ett eller annat sätt och dessutom har de flesta något typ av lån. Detta kan vara ett bolån, lån till bilen eller ett privatlån till en ny tv eller gräsklippare. En av lösningarna kan vara att flytta ditt lån till en annan långivare. Detta gör att du kan förhandla dig till bättre avtal och villkor och sänka dina kostnader.

Att flytta lånet är enkelt

De flesta som tänker på att flytta sitt lån tror att det är något omständligt och svårt. Detta är dock inte verkligheten då det i dagens läge är enkelt och snabbt att byta långivare.

Chansen att du kan få de bästa villkoren på ditt lån och alla andra ekonomiska produkter på en och samma bank eller låneinstitut är föga troligt. Du kan därför spara pengar genom att välja de produkter du föredrar och är billigast på olika ställen.

Par hos ny bank

Fördelar och nackdelar

Det finns naturligtvis både fördelar och nackdelar med att flytta ditt lån.

Fördelarna kan vara:

  • Lägre ränta och billigare lånekostnader
  • Pressa din nuvarande bank till att sänka sina räntor
  • Enkel och smidig process som den nya långivaren hjälper till med

Även nackdelar finns och kan vara:

  • Du kan få ränteskillnadsersättning om du till exempel har ett bundet bolån
  • Långivaren kan kräva att flera tjänster utnyttjas för att erbjuda den lägsta räntan
  • Bolåneskydd som du hade innan försvinner och behöver förhandlas om

Processen steg för steg

Du bör alltid börja med att jämföra olika banker och långivare. Det finns flera olika lösningar tillgängliga. Det viktigaste är att kolla upp den som ger dig bäst villkor. Detta betyder inte bara ränta utan alla villkor som ingår i lånet. Många gånger ber långivaren om andra investeringar för att sänka räntan.

När du väl har valt vilken långivare du vill använda dig av är det dags att kontakta dem och förhandla fram det bästa avtalet. Många gånger kan du få bättre villkor än det som först erbjuds. Efter din ansökan kan du kontakta långivaren och fråga vad de kan göra åt räntan. Om du enbart vill flytta ditt lån är det något som den nya långivaren tar hand om. De sätter upp det nya lånet och de flesta gångerna betalar de dessutom av ditt gamla lån och du behöver inte oroa dig om något mer. Om du har andra tjänster som flyttar med dig bör du kräva att din nya långivare även sköter dem.

Din nya långivare kommer sedan att bekräfta att hela processen är klar och ge dig inloggningsuppgifter till ditt nya konto där du kan se allt som gäller för lånet. Om du har flera tjänster som flyttas kan detta ta ett par dagar men hela processen bör inte ta mer än en vecka att bli avklarad.

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden