Wasa Kredit

Hur mycket vill du låna?

Här kan du läsa mer om att låna pengar och vad som gäller om du överväger att ta ett lån från Wasa Kredit. Det finns en mängd olika långivare på marknaden och därför är det alltid en bra idé att jämföra de altivernativ som finns – på det viset kan du säkra dig ett lån som passar just din privatekonomi.

Det finns andra alternativ på marknaden som vi rekommenderar. Se vår topplista nedan.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Varför ska man välja Wasa Kredit?

  • Lån och krediter från 10 000 kr till 400 000 kr
  • Kort eller lång avbetalningstid
  • Effektiv ränta på 5,17% – 16,24%

Olika typer av lån att välja mellan

Wasa Kredit erbjuder olika typer av lån och här nedan kan du bland annat läsa mer om privatlån och samlingslån samt vad som skiljer lånen åt. Gemensamt för lånen är att de vänder sig till dig som vill låna mellan 10 000 – 400 000 kronor. Om du ska låna en mindre summa pengar kan det därför vara bättre att titta närmare på ett annat typ av lån som sms-lån.

Ett samlingslån är ett lån till dig som har flera mindre lån och krediter. Det finns flera fördelar för dig som låntagare att samla flera olika lån till ett stort. Bland annat kan du få en bättre överblick över hur mycket du har lånat, men det finns även pengar att spara. Varje lån har nämligen ofta en aviavgift. Flera lån innebär alltså flera aviavgifter – något du kan spara in på genom att samla lånen med ett samlingslån från Wasakredit.se.

Privatlån vänder sig till dig som vill kunna använda ditt lån till vad du vill. En del lån, som till exempel bostadslån, är bara till för att en viss sak. Det handlar bland annat om att bostaden är säkerhet för lånet. Ett privatlån är å andra sidan ett lån som ger dig möjlighet att själv välja vad pengarna ska användas till.

Bra att veta om avgifter

Det finns inga lån som är gratis, men beroende på hur lånevillkoren ser ut kan det finnas mer eller mindre fördelaktiga lån för dig och din ekonomi. En del lån kan ge intryck av att vara billigare på grund av att uppläggningsavgiften eller aviavgiften är lägre, men har i stället en högre ränta. Skillnaden på effektiv och vanlig ränta kan du läsa mer om här. Kort sagt finns det alltså flera faktorer som spelar roll, därför är det viktigt att skapa sig en helhetsbild av lånevillkoren.

Följande avgifter gäller för Wasa Kredit:

Lånebelopp: 10 000 – 400 000 kr
Återbetalningstid: 1 – 15 år
Nominell ränta: 4,45% – 14,95%
Effektiv ränta: 5,17% – 16,24%
Uppläggningsavgift: 375 kr
Administrativ avgift: 40 kr
E-faktura: 20 kr

För- och nackdelar med att låna från Wasa Kredit

Alla långivare i Sverige erbjuder olika typer av lån och villkor. En del lån passar följaktligen din privatekonomi bättre än andra. Här kan du titta närmare på för- och nackdelar vilket gör det lättare för dig att jämföra dina alternativ.

Fördelar

  • Låna större belopp
  • Flexibel avbetalningstid
  • Signera med BankID

Nackdelar

  • Du måste vara minst 20 år
  • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år
  • Krav på fast inkomst i Sverige

Viktigt att tänka på när man ska låna pengar

Om du överväger att låna pengar är det flera saker som är viktiga att ha i åtanke. Dels är det viktigt att veta hur mycket du behöver låna, dels att räkna på om du har råd med lånet i fråga. Vi börjar med att titta närmare på själva lånebeloppet.

Om du ska ta ett lån för att renovera köket är det viktigt att du räknar in alla utgifter som lånet ska täcka. Det vill säga kostnader för material och färg. Om du ska byta ut vitvarorna i köket i samband med renoveringen ska du även räkna in dessa kostnader. Gör en kalkyl över alla utgifter lånet ska täcka och glöm inte att ha lite marginal. När du väl är klar över hur mycket pengar du behöver låna behöver du räkna på om det finns utrymme i din privatekonomi för lånet. Det gör du enklast genom att göra en budget över dina inkomster och utgifter. Då får du en klar bild över hur mycket pengar du har möjlighet att betala för lånet varje månad.

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden